Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Κατσαμπής : «Θα έκανα τα πάντα για τον Ηρακλη»

Ξεχωριστή θέση στην καρδιά του έχει ο Τάσος Κατσαμπής για τον Ηρακλή , όπως δήλωσε στο Libero FM , ενώ κατέθεσε και τις σκέψεις του για το μέλλον της ομάδας

«Δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμη. Ηταν μια απόφαση που πήρα στη χρονιά. Είχα πει ότι θα έπαιζα έναν χρόνο ακόμη. Σωματικά είμαι καλά, αλλά κουράστηκα στο μυαλό με όλα όσα συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια. Συν τοις άλλοις είχα και δύο τραυματισμούς και αποφάσισα να σταματήσω. Είμαι άνθρωπος που δίνει τα πάντα μέσα στο γήπεδο και φέτος κινδύνεψε γενικότερα η υγεία μου. Επειδή όμως έβλεπα ότι η ομάδα είχε προβλήματα, θεώρησα ότι έπρεπε να μείνω για να κάνω το χρέος μου».

Λίγες ώρες μετά το φινάλε της καριέρας του ο Κατσαμπής ήδη σκέφτεται την επόμενη μέρα η οποία δεν θα μπορούσε να είναι μακριά από τη μεγάλη του αγάπη τον Ηρακλή: «Το ποδόσφαιρο είναι η ζωή μου, αυτό με έκανε έναν πειθαρχημένο άνθρωπο και με αυτό θα συνεχίσω να ζω. Δεν θέλω να πω μεγάλες κουβέντες, ούτε θα ήθελα να γίνω προπονητής. Θέλω να παραμείνω στο ποδόσφαιρο και στον Ηρακλή για να βοηθήσω την ομάδα που αγαπώ. Τώρα όμως θέλω να ηρεμήσω. Εγώ είμαι ανοιχτός σε κάθε συζήτηση με τους ανθρώπους του Ηρακλή... Εχει γίνει κάτι πάντως για να παραμείνω στην ομάδα, αλλά από διαφορετικό πόστο», ανέφερε ενώ εξέφρασε το παράπονο που δεν κατέκτησε ένα τίτλο με τους «κυανόλευκους»:

 «Το απωθημένο μου ήταν ότι δεν πήραμε έναν τίτλο με τον Ηρακλή. Ζήσαμε ωραίες αλλά και δύσκολες στιγμές. Μια στιγμή που με στιγμάτισε ήταν το γκολ στη Ξάνθη, γιατί εκείνο ήταν το δυσκολότερο παιχνίδι της καριέρας μου και όποτε το σκέφτομαι, ανατριχιάζω. Εζησα πολλές συγκινητικές στιγμές και θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο για την αγάπη που μου έδειξε. Να ξέρει πάντως ότι είχα, το έδινα. Ποτέ δεν κορόιδεψα. Κατά πόσο ήμουν καλός ή κακός παίκτης θα το κρίνει ο καθένας. Εβαλα όμως την ομάδα πολλές φορές πάνω από την οικογένειά μου, αντλώντας δύναμη από την αγάπη του κόσμου.

Έχω πάνω από 5-6 χειρουργεία στο πρόσωπο, στα χρόνια που αγωνίστηκα στον Ηρακλή. 4-5 χειρουργεία στη μύτη, μου είχαν τοποθετηθεί έξι βίδες στο ζυγωματικό... Ηταν τραυματισμοί που έβαλαν σε κίνδυνο ακόμη και την όρασή μου».


Το αποχαιρετιστήριο πάρτι στο οποίο έδωσαν το παρόν όλοι οι φίλοι του με τον Κατσαμπή να αποκαλύπτει τον ιθύνων νου:«Χθες η κόρη μου και οι φίλοι μου, μου έκαναν μια έκπληξη σε ένα μαγαζί. Μου έφεραν τούρτες και με περίμεναν όλοι...».

Σχετικά με τα πρόσωπα που έχει ξεχωρίσει στην καριέρα του σημείωσε: «Είμαι πολύ γεμάτος αγωνιστικά. Δεν θα ξεχάσω το παιχνίδι στο οποίο αγωνίστηκα για πρώτη φορά ως αλλαγή με την φανέλα του Πανιωνίου, το 1994. Στα 17 χρόνια καριέρας, πιστεύω ότι αγωνίστηκα περίπου στο 93%-94% των αγώνων. Είμαι περήφανος για το πώς έφυγα και για τα όσα έκανα. Από εκεί και πέρα, από παίκτες ο Πάντιτς στον Πανιώνιο ήταν μεγάλη προσωπικότητα. Στον ΠΑΟΚ υπήρχε μια καλή πάστα παικτών, στον Ηρακλή επίσης. Ειδικά στην ίδια θέση με μένα όπως οι Μαλαγκένιο, Σεγκιρί και φέτος ο Χοσέμι ο οποίος θεωρώ ότι είναι ένας παίκτης με τρομερό χαρακτήρα, προσωπικότητα και μπορείς να στηριχθείς σε αυτόν τον άνθρωπο. Δεν μπορώ προσωπικά να συγκριθώ με τον Χοσέμι γιατί έχει παίξει σε μεγαλύτερες ομάδες από εμένα. Γενικά, ο Ηρακλής έχει προσωπικότητες όπως ο Ντάνι, ο Επαλέ. Δεν χρειάζεται να φέρει πάλι 20 παίκτες το καλοκαίρι. Σε ότι αφορά τους προπονητές συνεργάστηκα με πολλούς. Ο Πεντράθα ήταν σπουδαίος και μην ξεχνάμε τους παίκτες που έβγαλε, ο κύριος Αναστασιάδης, ο Παράσχος που είδαμε την δουλειά που έκανε και στον Ηρακλή...».

Σχετικά με το πρόβλημα του Ηρακλή σχολίασε: «Υπάρχει ένα μεγάλο άνοιγμα από λάθη των προηγούμενων διοικήσεων, με παίκτες που ήρθαν και προσωπικά δεν θυμάμαι την εικόνα τους, αλλά στοίχισαν πάρα πολλά λεφτά. Και είναι πολλοί αυτοί που πέρασαν, δεν άγγιξαν και τους οφείλονται εξωπραγματικά ποσά για τα δεδομένα του Ηρακλή. Και το πρόβλημα είναι μεγάλο. Πρέπει να χαμηλώσει το μπάτζετ και λόγω κρίσης, για να μπορέσει ο Ηρακλής να σταθεί στα πόδια του οικονομικά. Λίγοι παίκτες έχουν μείνει, ειδικά οι Ελληνες, που βάζουν τα λεφτά σε δεύτερη μοίρα. Οι ξένοι έχουν μάθει σε άλλον τρόπο λειτουργίας και αντιδρούν όταν δεν πληρώνονται. Πρέπει να καταλάβουν κι αυτοί ότι έχουν χρέος να βοηθούν και την ομάδα. Αρκετοί ξένοι παίκτες τα τελευταία χρόνια δεν την σεβάστηκαν τον Ηρακλή όσο θα έπρεπε».

Καταλήγοντας ανέλυσε την άποψή του για την μέθοδο που πρέπει να ακολουθήσει ο Ηρακλής ώστε να αποκτήσει ξανά πρωταγωνιστικό ρόλο: «Πιστεύω ότι κάποιοι δεν έρχονται επειδή δεν αντέχουν να βλέπουν αυτόν τον Ηρακλή. Πρέπει να πιστέψουν στην ομάδα, αλλά και ο Ηρακλής να αλλάξει φιλοσοφία. Δεν χρειάζεται να έρχονται παίκτες από διάφορες χώρες, αλλά να δείξει ο Ηρακλής μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στους δικούς του παίκτες. Οχι λοιπόν στις μεταγραφές εντυπωσιασμού. Αντιλαμβάνομαι ότι ο κόσμος θέλει το μεγάλο όνομα, αλλά πρέπει να συνυπολογίσουμε ότι έχουν έρθει μεγάλοι παίκτες όπως οι Σινιόρι, Ντάλα Μπόνα, αλλά δεν προσέφεραν. Δεν χρειάζεται να έρχονται παίκτες που είναι στην δύση της καριέρας τους, αλλά παίκτες όπως ο Ντάνι, ο Χοσέμι. Και σε τελική ανάλυση δεν υπάρχουν και τα λεφτά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: