Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Ρόμπεν: «Μην με συγκρίνετε με τον Κρόιφ»

Οι εκπληκτικές εμφανίσεις του Άριεν Ρόμπεν τα τελευταία δύο χρόνια με την φανέλα της εθνικής Ολλανδίας αλλά και της Μπάγερν Μονάχου έχουν κάνει τους Ολλανδούς, και όχι μόνο, να τον παρομοιάζουν με τον Γιόχαν Κρόιφ.

Ο ίδιος όμως δείχνει να βάζει τα πράγματα στην… θέση τους καθώς τόνισε, στην «FIFA.com» ότι αυτές οι συγκρίσεις είναι πολύ πρόωρες.

«Δεν νομίζω ότι μπορώ να συγκριθώ με τον Κρόιφ. Είναι ένας θρύλος στην Ολλανδία, ήταν ένας θαυμάσιος παίκτης, και αυτό τον κάνει αναγνωρίσιμο σε όλο τον κόσμο, οπότε θα προτιμούσα να μην με συγκρίνετε με αυτόν», ήταν τα λόγια του Ρόμπεν και συνέχισε μιλώντας για τις διαφορές που έχουν τα πρωταθλήματα που έχει παίξει στην καριέρα του,

«Το κάθε πρωτάθλημα έχει τον δικό του πολιτισμό, την δική του ταυτότητα και το δικό της είδος ποδοσφαίρου. Στην Αγγλία παίζει ρόλο η φυσική κατάσταση, ενώ στην Ισπανία οι τεχνικές δεξιότητες, όπου ο καθένας θέλει να παίξει όμορφο ποδόσφαιρο.

 Οι προδιαγραφές στην Γερμανία είναι πολύ υψηλές, οι ομάδες είναι πειθαρχημένες και  οργανωμένες. Επίσης όλες οι ομάδες έχουν παίκτες με πολύ καλή φυσική κατάσταση», κατέληξε ο διεθνής μέσος της Μπάγερν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: