Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Η συνέντευξη Τύπου του Κώστα Πηλαδάκη

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ μιλάει  για τα όσα οδήγησαν τους «βυσσινί» στον υποβιβασμό

«Η τελευταία διετία ήταν αρκετά δύσκολη προσωπικά για μένα. Η κορύφωση έχει έρθει με αυτή την κακή αγωνιστική χρονιά για την ομάδα και βεβαίως με την βαθμολογική μας θέση. Στην αρχή της χρονιάς δημιουργήσαμε το πιο ακριβό ρόστερ της τελευταίας επταετίας και σε συνδυασμό με το γήπεδο είχαμε την προσδοκία ότι θα πάρουμε μια ψηλή θέση. Είναι ειρωνεία ότι δε δήλωσα πως πάμε να σωθούμε κάτι για το οποίο με κατηγορούσαν οι φίλαθλοι. Είναι ειρωνεία για αυτούς που ερχόντουσαν στα ξενοδοχεία για τον Γκέρεμι και τώρα βρίζoυν. Δεν ξέρω αν πίστευαν τα ίδια με μένα όταν φώναζαν για τους παίκτες στα ξενοδοχεία. Έγιναν προφανώς πολλά λάθη, αγωνιστικά, διοικητικά και πολλά άλλα. Τα λάθη τα πλήρωσα και θα τα πληρώνω μέχρι να επιστρέψει η ομάδα μας στη Super League, αν τελικά πέσει.

Όλοι πρέπει να αναλογιστούμε το κόστος. Μήπως οι φίλαθλοι πουν ήρθαν να ζητωκραυγάσουν για τον Γκέρεμι, δεν είναι οι ίδιοι που χθες βρίζανε; Μήπως αυτοί που έλεγαν ότι πρέπει να κρατήσω τον Μπλάζεκ δεν είναι οι ίδιοι που τον βρίζανε μετά; Ο παρορμητισμός είναι κακός σύμβουλος για όλους μας. Μια μερίδα φιλάθλων με κατηγορεί για τις επιλογές μου. Όλοι για αυτό κρινόμαστε. Έχω ξοδέψει πολλές ώρες να σκεφτώ τα λάθη και να τα διορθώσουμε, αλλά και να βρω το κουράγιο να κάνω πράγματα για την ομάδα που αγάπησα. Προσπαθώ να βρω την αιτία για τις εξάρσεις που υπάρχουν εναντίον μου και να βρω τα ερωτηματικά.

Γιατί; Επειδή πήρα μια ομάδα με χρέη στην Β’ και την ανεβάσαμε όλοι μαζί; Επειδή παίξαμε τρεις φορές στην Ευρώπη; Επειδή πήραμε το Κύπελλο; Επειδή φτιάξαμε σύγχρονο αθλητικό κέντρο; Επειδή φτιάξαμε αυτό το στολίδι; Επειδή δε βουλιάζουμε στα χρέη όπως οι άλλες ομάδες; Επειδή δε μπήκαμε σε κανενός το άρμα για να περνάνε οι μεγάλοι από εδώ και να μη μας σφάζει η διαιτησία;

Εγώ έχω κάνει 999 λάθη στα 1000 έτσι λέω. Αυτοί που έκαναν το ένα λάθος δεν έχουν ευθύνη; Τρεις εβδομάδες χωρίς προπονητή, σπασμένα πούλμαν, τρομοκρατία στους παίκτες. Κανείς δεν έχει το αλάθητο, ούτε ο Πάπας. Ο τρόπος διοίκησης επτά χρόνια δεν έχει αλλάξει στη Λάρισα. Αυτό είναι απάντηση στα πανό ότι η ομάδα δε διοικείται από τη Γλυφάδα. Είναι η χρονιά με την μεγαλύτερη μου παρουσία στην πόλη. Και όπως άφησα τους οπαδούς χθες να αναρτήσουν τα πανό τους, καλό είναι να μην κουκουλώνουν τα πρόσωπα τους. Τους αφήνω να λένε ότι θέλουν φτάνει να έχουν επιχειρήματα.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι όταν δεν πάει καλά η ομάδα φταίει πάνω από όλα ο πρόεδρος. Αναλαμβάνω τις ευθύνες μου. Αλλά είμαι ο ίδιος άνθρωπος που γνωρίσατε πριν 7 χρόνια. Εχω τους ίδιους φίλους, τους ίδιους συνεργάτες. Δεν φοράω γραβάτες, ούτε έχω πούρα. Κατηγορήστε με γι΄αυτό.

Το θέμα είναι όλοι να παραδεχτούμε τα λάθη μας. Ολοι! Και πρώτος εγώ! Είπα ότι έχω κάνει 999 λάθη. Αν δεν το κάνουμε όμως όλοι, τότε το μέλλον μας δεν θα είναι το ίδιο όμορφο όπως τον περασμένο Σεπτέμβρη.

Βρίσκομαι σε ένα σταυροδρόμι ζωής. Όχι για το αν θα μείνω ή αν θα φύγω, ούτε για αν θα ξανανέβουμε αμέσως στη Σούπερ Λίγκα. Έχει να κάνει με τις αρχές που εκπροσωπό και το τι θα αλλάξει στο ποδόσφαιρο του χρόνου. Θα αλλάξουν οι πρόεδροι που αλωνίζουν τα γήπεδα και βρίζουν κόσμο χωρίς επιπτώσεις; Θα αλλάξουν οι διαιτητές που έρχονται εδώ και επειδή είμαστε ευγενικοί, κάνουν ότι γουστάρουν;

Η ομάδα μας φέτος έχει υποστεί 11 διαιτητικές αλλοιώσεις αποτελεσμάτων. Έχω εδώ ένα dvd που παρουσιάζει όλα αυτά τα λάθη, που ούτε στατιστικά δεν πλησιάζει στα νούμερα των άλλων ομάδων. Χθες μας βγάλανε την ψυχή, γιατί δεν έβγαινε. Μια ομάδα με 11 αλλοιώσεις δεν μπορεί να σωθεί. Ευνοηθήκαμε σε δύο παιχνίδια και είχαμε το θάρρος να το δηλώσουμε. Χωρίς να βγω στα κανάλια επίσημα, ενημέρωσα τον κ. Πιλάβιο.

Δεν καταγράφω συνομιλίες για ποιους μας πλησίασαν, για τις ενδείξεις που έχουμε, ενημέρωσα την ομοσπονδία. Ο κ. Πιλάβιος προς τιμήν του έκανε την έρευνά του και μου είπε ότι έχω δίκιο. Ζητώ εξ΄ ονόματος της ομάδας μου να φύγουν αυτοί οι άνθρωποι από την ΕΠΟ. Δεν έχουν καμία αρμοδιότητα να παίρνουν τηλέφωνα πριν από τους αγώνες της ομάδας μας. Πρέπει να τους διαγράψει όσο ψηλά κι αν βρίσκονται. Τον έχω ενημερώσει.

Αυτοί οι άνθρωποι το συνεχίζουν και κάθε εβδομάδα επηρεάζουν παιχνίδια και διαιτητές. Είναι χρυσή ευκαιρία τώρα που το ποδόσφαιρο είναι στον πάτο, να το καθαρίσουμε. Έχω ενημερώσει τους αρμόδιους και πρέπει να παρθούν πρωτοβουλίες έτσι ώστε να φύγουν αυτοί οι άνθρωποι από το ποδόσφαιρο. Όποιος δεν κάνει προσπάθειες είναι συνένοχος.

Ο ΟΠΑΠ κάνει μεγάλες προσπάθειες να καθαρίσει το στοίχημα. Ο κόσμος παίζει το 1 ευρώ του τα 10 ευρώ του, όταν ξεσηκωθεί αυτός ο κόσμος δε θα τον μαζεύει κανείς. Φτάσαμε στο σημείο να παίζει 10% ελληνικό πρωτάθλημα και 90% αγώνες του εξωτερικού. Γιατί να συμβαίνει αυτό;

Πάμε και στο θέμα της αδειοδότησης. Γεμίσαμε ομάδες που χρωστάνε παντού και δεν έχουν επιπτώσεις; Γιατί να μην έχω κι εγώ χρέη 10 εκατομμυρίων, που θα ρίξω σε μεταγραφές, να τα διακανονίσω και να τα πληρώσω του... Αγίου ποτέ;

Από την πρώτη μέρα ίδρυσης της Σούπερ Λιγκ, ψηφίσαμε ότι θα τηρήσουμε τους νόμους της ΟΥΕΦΑ, για την αδειοδότηση. Ζητώ την παρέμβαση του εισαγγελέα, όποιες από τις επιτροπές δεν τηρήσουν τους κανόνες, να αναλάβει. Βλέπουμε ομάδες να λένε θα βγει ο κόσμος τους στον κόσμο. Ας σταματήσουν τις απειλές. Έχουμε κι εμείς κόσμο. Ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους. Ζητώ την παρέμβαση του εισαγγελέα, να τηρηθεί σωστά η νομοθεσία. Όποιος έχει πλαστά χαρτιά να τιμωρείται. Όποιος δεν πληρώνει εφορίες, να τιμωρείται.

Απ' όλα τα πανό που διάβασα χθες, το μόνο που δεν κατάλαβα ήταν αυτό που με έλεγε ψεύτη. Χαλάλι το κάθε ευρώ που έβαλα σε αυτή την ομάδα. Είναι το μοναδικό λάθος για το οποίο δεν μετάνιωσα. Το στέρησα από τα παιδιά μου γι' αυτή την ομάδα, αλλά δεν το μετανιώνω. Θα γίνει άνοιγμα των μετοχών, για να συμμετάσχει και ο κόσμος αν θέλει από εδώ και πέρα και να μπουν λεφτά στην ομάδα. Θα διευρυνθεί και το διοικητικό συμβούλιο. Αυτή η μερίδα των φιλάθλων που δεν συμφωνεί με τις επιλογές μου και με κατακρίνει είναι ευπρόσδεκτη. Δεν θα πάψω να είμαι περήφανος που είμαι στην ΑΕΛ και θα συνεχίσω να ελπίζω και να παλεύω. Ελπίζω ο Θεός να με αξιώσει να είμαι στο τιμόνι της ομάδας, όταν επιστρέψουμε στην Σούπερ Λιγκ. Το μοντέλο στο ποδοσφαιρικό τμήμα θα αλλάξει. Θα έρθει τεχνικός διευθυντής για να αναλάβει το θέμα των μεταγραφών. Θα πάρουμε Έλληνες παίκτες και εκεί θα βασιστούμε. Θα γίνουν πολλές αλλαγές στα αποδυτήρια, γιατί είδαμε φέτος ότι η... φιλική προσέγγιση, οδήγησε στο να χαθεί η πειθαρχία. Θα δούμε τι θα γίνει και στην τεχνική ηγεσία. Υπάρχουν πολλοί υποψήφιοι.

Ξαναλέω, δεν κρατάω κακία σε κανέναν. Ακόμα και σε αυτούς που χθες έβρισαν την μητέρα μου, την οποία έχω χάσει από αρρώστια».

Δεν υπάρχουν σχόλια: