Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Τέλος από τώρα ο φαν Χάαλ

Oύτε μέχρι το τέλος της σεζόν δεν θα μπορούσε να αντέξει η διαταραγμένη, εδώ και πολλούς μήνες, σχέση του Λουίς φαν Χάαλ με την Μπάγερν.
Αν και η αρχική απόφαση των ιθυνόντων των Βαυαρών ήταν να πορευτούν με τον Ολλανδό προπονητή μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, την Κυριακή άλλαξαν γνώμη και τον απέλυσαν με συνοπτικές διαδικασίες. Αιτία στάθηκε η νέα βαθμολογική απώλεια της Μπάγερν, αυτή τη φορά κόντρα στη Νυρεμβέργη, που θέτει εν αμφιβόλω την παρουσία της ομάδας στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ.
Πέρυσι η πορεία της Μπάγερν με τον φαν Χάαλ στον πάγκο ήταν εξαιρετική καθώς οι Βαυαροί κατέκτησαν το νταμπλ στη Γερμανία ενώ έφτασαν και στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Φέτος όμως ο εγχώριος τίτλος χάθηκε νωρίς ενώ στην Ευρώπη ο αποκλεισμός από την Ιντερ γιγάντωσε την αμφισβήτηση στο πρόσωπο του προπονητή.

Την ομάδα θα προπονήσει μέχρι το τέλος της σεζόν ο εκ των βοηθών του φαν Χάαλ, Αντριες Γιόνκερ. Είναι, παράλληλα, ήδη γνωστό ότι το καλοκαίρι την τεχνική καθοδήγηση της Μπάγερν θα αναλάβει ο Γιουπ Χάινκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: