Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

"Δεν τίθεται θέμα γερμανικών αποζημιώσεων"

Έξω από την γερμανική πρεσβεία στο Κολωνάκι συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας (6/6) Γερμανοί πολίτες, που διαμένουν στην Αθήνα, ζητώντας την καταβολή των γερμανικών αποζημιώσεων στην Ελλάδα.
"Δεν τίθεται θέμα γερμανικών αποζημιώσεων"
"Δεν τίθεται θέμα γερμανικών αποζημιώσεων", ήταν η απάντηση του Γερμανού Πρόξενου στην Αθήνα.
Στην συγκέντρωση παρευρέθησαν και ακτιβιστές Γερμανοί που ταξίδεψαν στη χώρα μας, αποκλειστικά για τη συγκεκριμένη παράσταση διαμαρτυρίας.
Πρόκειται για μια ομάδα Γερμανών που είναι μέλη της ομάδας Εργασίας για το Δίστομο, ενώ στις 10 Ιουνίου θα συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις για την επέτειο της σφαγής.
Οι Γερμανοί-μέλη της Ομάδας κάλεσαν τους Ελληνες Αγανακτισμένους να σταθούν δίπλα τους και να απαιτήσουν την απόσυρση της γερμανικής προσφυγής στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης κατά της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Ιταλίας, η οποία δικαίωσε τους πολίτες του Διστόμου στο αίτημά τους για αποζημίωση για τη ναζιστική θηριωδία.
Η Ομάδα, που αποτελείται κυρίως από δικηγόρους, καταγγέλλει ότι το Βερολίνο "θέλει να αποφύγει την καταβολή αποζημιώσεων για τα πολεμικά εγκλήματα του παρελθόντος, αλλά και του μέλλοντος". Στη συγκέντρωση το "παρών" έδωσε και ο κ. Μανώλης Γλέζος.
Πηγή: Cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: