Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Θα μας κάνουν τις τρεις, τέσσερις;

Οι διεργασίες που γίνονται για την Ευρωλίγκα της νέας σεζόν ίσως κρύβουν μια ευχάριστη έκπληξη για ΠΑΟΚ, Άρη, αφού ενδέχεται να ανέβουν σε τέσσερις οι ελληνικές θέσεις της επόμενης σεζόν.
Θα μας κάνουν τις τρεις, τέσσερις;
Η άτυπη συνάντηση των εθνικών λιγκών που έγινε στο Ισραήλ –παρουσία της FibaEurope, δια του Ναρ Ζανολίν-, στις 18/5 σηματοδότησε γενικότερες εξελίξεις στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, δεδομένου ότι στο παιχνίδι μπήκε και ο εκτελεστικός διευθυντής της Ευρωλίγκας, Τζόρντι Μπερτομέου. Και αυτό δεν αποκλείεται να κάνει τέσσερις τις ομάδες μας στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση, σε συλλογικό επίπεδο!
Το κυρίαρχο θέμα στη συνάντηση... των κρατών (στα μέσα του Μάη) ήταν ο χάρτης των νέων ευρωπαϊκών διοργανώσεων, για την επόμενη περίοδο, με τον Μπερτομέου να έχει ξεκινήσει επαφές με όλες τις λίγκες και όλα τα επίπεδα. Πριν λίγες ώρες επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ, Βασίλη Οικονομίδη, ο οποίος μετέχει στην επιτροπή των λιγκών, για την αναδιάρθρωση του EuroCup, σε συνεργασία με τη Fiba Europe.
Το περιεχόμενο της συζήτησης δεν έγινε γνωστό, καθώς αυτή αφορούσε διεργασίες και όχι τελεσίδικες αποφάσεις, εν τούτοις η ελληνική θέση είναι πάγια: ζητούμενο είναι να αυξηθεί ο αριθμός των ομάδων που μας εκπροσωπούν στην Ευρωλίγκα, είτε με τρίτη ομάδα απευθείας σε όμιλο και τέταρτη στα προκριματικά, είτε με δυο ομάδες στα προκριματικά. Και το πιθανότερο είναι να το δούμε αυτό, τη νέα αγωνιστική περίοδο. Ολα θα ξεκαθαρίσουν στη σύσκεψη της Ευρωλίγκας, η οποία γίνεται κάθε χρόνο πριν την κλήρωση -στις αρχές του Ιουλίου.gazzetta gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: