Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Πιλάβιος: «Καμία πρόθεση συγκάλυψης»

Από τις δηλώσεις που έγιναν μετά τη δίωρης διάρκειας συνάντηση των Μπιτσαξή, Πιλάβιου δεν βγαίνει κάτι το συγκλονιστικό. Τα όσα ειπώθηκαν περισσότερο αφορούσαν θέματα ρουτίνας και όχι την απόφαση της ΓΣ για λουκέτο στην ΕΠΟ.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ δήλωσε ότι ενημέρωσε τον γ.γ.Α. για την απόφαση της Γ.Σ. της ομοσπονδίας, ενώ ο κ. Μπιτσαξής δήλωσε αισιόδοξος ότι θα λυθούν τα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Συγκεκριμένα ο κ. Μπιτσαξής δήλωσε ότι «υπάρχει άξονας συνεργασίας που θα οδηγήσει σε καλά αποτελέσματα για την πάταξη των προβλημάτων της βίας. Επίσης, μίλησε και για τα επεισόδια στον αγώνα μπάσκετ του ΟΑΚΑ.

Αναλυτικά ο γ.γ.Α. δήλωσε: «Ο κ. Πιλάβιος με ενημέρωσε αναλυτικά για τις αποφάσεις της Γ.Σ. της ΕΠΟ τις πρόσφατες, που οδήγησαν σε αναστολή της λειτουργίας της για ένα 15ήμερο. Συζητήσαμε όλα τα θέματα που σήμερα απασχολούν το ποδόσφαιρο στην προσπάθεια προς την εξυγίανσή του. Για άλλη μια φορά ερευνήσαμε αν υπάρχουν προϋποθέσεις διεξαγωγής των πρωταθλημάτων σε μια καινούρια βάση. Υπάρχει άξονα συνεργασίας που θα οδηγήσει σε καλά αποτελέσματα. Είμαι αισιόδοξος», τόνισε αρχικά ο κ. Μπιτσαξής.

Όταν ο Μπιτσαξής ρωτήθηκε για το τι περιμένει να γίνει στο ποδόσφαιρο, απάντηση: «Η Κυβέρνηση, μέσω του υπουργού Πολιτισμού, κ. Γερουλάνου, του κ. Νικητιάδη και εμού έχει θέσει συγκεκριμένη ατζέντα, που αφορά πρωταρχικά και κύρια το θέμα της βίας, της εξάλειψής της από τους αγωνιστικούς χώρους και τις κερκίδες, τη φερεγγυότητα των πρωταθλημάτων και τη θέσπιση ενός συστήματος αδειοδότησης που να εμποδίσει ένα παρελθόν που στηρίζονταν σε διαρκή δημιουργία χρεών από τις ΠΑΕ, την επανίδρυση ΠΑΕ σε θέση παλιών με νέο όνομα και μια κατάσταση που οδήγησε διαχρονικά και ιστορικά σε καθεστώς που δεν έχει καμία έννοια νομιμότητας. Το σύστημα αδειοδότησης δίνει την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον. Ως κάθε νεοσύστατο σύστημα, έχει τις παιδικές ασθένειες, αυτές ερευνούμε για να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα».

Τι θα κάνει η Πολιτεία; «Ενεργοποιεί την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, η οποία θα ασκήσει άμεσα καθήκοντα για να εκδοθούν ή όχι πιστοποιητικά συμμετοχής ΠΑΕ και γενικά εταιριών στο πρωτάθλημα. Τα πιστοποιητικά της επιτροπής είναι διαφορετικά από τις άδειες της ΕΠΟ. Αυτές αφορούν το licensing, ενώ αυτά της επιτροπής ορίζουν τις σχέσεις των ΠΑΕ και των εταιριών με το κράτος».

Για τα επεισόδια στον αγώνα μπάσκετ Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού, ο Πάνος Μπιτσαξής δήλωσε: «Καταρχήν να συγχαρώ τον Παναθηναϊκό για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και τον Ολυμπιακό για την καλή πορεία στο πρωτάθλημα. Τα πλέι οφ με τους όρους που γίνονται τα τελευταία δύο παιχνίδια σε ΣΕΦ και ΟΑΚΑ είναι πλέον μέρος του προβλήματος της βίας Επικοινώνησα ήδη σήμερα με την Ομοσπονδία και τον ΕΣΑΚΕ επισημαίνοντας ότι όσα έγιναν στο ΟΑΚΑ και λιγότερο στο ΣΕΦ. Πρέπει οι ρυθμίσεις στο μέλλον για τέτοια μας να είναι ρυθμίσεις ειδικής διαχείρισης».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση συγκάλυψης για όσα γίνονται στο ποδόσφαιρο και φάνηκε αισιόδοξος ό,τι οι επαφές με τους αρμόδιους φορείς θα φέρουν αποτέλεσμα.

Για το περιεχόμενο της συνάντησής του με τον γ.γ.Α. είπε: «Ενημέρωσα τον ΓΓΑ για τα αποτελέσματα της ΓΣ της ΕΠΟ και θα έχουμε νέες συναντήσεις και μέσα στην εβδομάδα με τον κ. γενικό και τους φορείς του ποδοσφαίρου, όπως ανήγγειλα την περασμένη Παρασκευή. Θα συναντηθούμε και με τις δύο λίγκες του ποδοσφαίρου, Superleague και ΕΠΑΕ, με τον ΠΣΑΠ, ελπίζω με τα κόμματα και ελπίζω να έχουν έρθει και οι εκπρόσωποι της FIFA και της UEFA. Ηθελα να πω ότι σήμερα το πρωί μου ζήτησε και πήγα ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κ. Κανελλόπουλος, όλους τους φακέλους με τις έρευνες της Ομοσπονδίας για τις πλαστές ασφαλιστικές και φορολογικές ενημερότητες. Κατέθεσα επίσης και για άλλα θέματα τα οποία με ρώτησε όπως τα θέματα απειλών διαφόρων προσώπων και εμού προσωπικά και διάφορα άλλα θέματα που έχουν να κάνουν σχέση γενικά με το ποδόσφαιρο».
 
Στη συνέχεια δεν θέλησε να σχολιάσει την απόφαση των πολιτικών δικαστηρίων για τον ΟΦΗ, ενώ δεν έκρυψε ότι περιμένει να έχει αποτελέσματα η συνεργασία του με τους φορείς: «Νομίζω 100% ότι θα έχουμε αποτελέσματα. Παρότι από μερίδα του Τύπου η τοποθέτηση που έκανα την περασμένη εβδομάδα δεν έτυχε μιας αποδοχής, θεωρώ ότι το μεγαλύτερο κομμάτι παραγόντων και των απλών ανθρώπων κατάλαβαν ότι έγινε προσπάθεια επίλυσης και όχι συγκάλυψης».

Σε άλλη ερώτηση για το τι περιμένει να αλλάξει, ο Πιλάβιος είπε: «Σας είπα ότι αυτό που θέλαμε να πετύχουμε είναι να αφυπνίσουμε όλες τις υγιείς δυνάμεις του ποδοσφαίρου να δούμε αν μπορούμε να συνεχίσουμε να κάνουμε τα καλύτερα γι' αυτό που αγαπάμε». 
Πηγή: theplayer.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: