Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Ο ΠΑΟΚ έχει ανάγκη από προσωπικότητες

Το ηθικό των οπαδών του "Δικεφάλου" έχει αποκτήσει ανοδικές τάσεις από την ώρα που βγήκαν στο προσκήνιο τα ονόματα των Βρύζα και Μπόλονι.
Ο ΠΑΟΚ έχει ανάγκη από προσωπικότητες
Γράφει ο Κώστας Πετρωτός...
Από την ώρα που είδε το φως της δημοσιότητας η συνάντηση Ζαγοράκη-Βρύζα την περασμένη Πέμπτη (2/6) και η πρόταση του προέδρου της ΠΑΕ στον άλλοτε στενό συνεργάτη του να επιστρέψει στην Τούμπα και να αναλάβει εν λευκώ το αγωνιστικό τμήμα, ο κόσμος του ΠΑΟΚ άρχισε να "κατακλύζει" τα διαδίκτυακά μέσα και τα ερτζιανά με μηνύματα ενθουσιασμού.
Το ίδιο θετικό αντέδρασε και στη γνωστοποίηση των διαπραγματεύσεων της ΠΑΕ με τον Λάζλο Μπόλονι. Το κοινό στοιχείο στις δύο περιπτώσεις είναι ότι μιλάμε για δύο ποδοσφαιρανθρώπους που, ο ένας από το πόστο του τεχνικού διευθυντή, αλλά και του προέδρου στον ΠΑΟΚ και o άλλος στη μέχρι τώρα προπονητική καριέρα του, έχουν αποδείξει την αξία τους.
Υπάρχει, βέβαια και μία διαφορά. Ο Ζήσης Βρύζας κουβαλά και την ταμπέλα του ΠΑΟΚτσή, του ανθρώπου που έχει και συναισθηματικό δέσιμο με τον "ασπρόμαυρο" σύλλογο. Αυτός είναι και ο λόγος που το θέμα της επιστροφής του τελευταίου στην Τούμπα ξεπερνά σε δημοφιλία αυτό της επικείμενης συνεργασίας με τον Μπόλονι.
Ας μη μείνουμε, όμως, εκεί. Αυτό που έχει αξία να αναδείξουμε είναι η ανάγκη του κόσμου του ΠΑΟΚ να δει την ομάδα του να στελεχώνεται με προσωπικότητες, με ανθρώπους που στον τομέα του ο καθένας έχει φτιάξει πολύ καλό όνομα και θα βοηθήσει την ομάδα της Θεσσαλονίκης να πάει ακόμη ψηλότερα.
Βάζει ψηλά τον πήχη ο ΠΑΟΚτσής και δεν κάνει άσχημα, αφού αν είχε δεχθεί μοιρολατρικά ότι χωρίς χρήματα δύσκολα θα μπορούσε να μπει σφήνα σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, δύσκολα θα είχε συσπειρωθεί γύρω από τον Θόδωρο Ζαγοράκη. Το πιθανότερο θα ήταν η Τούμπα να είχε 10.000, 12.000 κόσμου σε κάθε ματς και όχι περίπου 20.000 διαρκείας και ουκ ολίγα sold out κάθε σεζόν.
Ο έμπειρος πρόεδρος Ζαγοράκης
Ουσιαστικά, από τον τρόπο σκέψης που αναλύσαμε πιο πάνω προκύπτει και το παράπονο των ΠΑΟΚτσήδων από τη διοίκηση της ομάδας τους τη φετινή περίοδο. Αισθάνθηκαν ότι, ενώ υπήρχε το υλικό ο ΠΑΟΚ να κάνει πρωταθλητισμό, δεν υπήρχαν οι σωστοί κουμανταδόροι στο αγωνιστικό τμήμα. Ότι ο επίσημος ΠΑΟΚ αρκέστηκε σε πειράματα τα οποία στέρησαν από τον ΠΑΟΚ τη διάκριση στο πρωτάθλημα και την κατάκτηση ενός Κυπέλλου.
Η άποψη του Θόδωρου Ζαγοράκη δεν απέχει πολύ από όλα αυτά. Και ο ίδιος έχει αναγνωρίσει ότι έγιναν σημαντικά λάθη την αγωνιστική περίοδο που ολοκληρώθηκε, κυρίως στο κεφάλαιο του προπονητή. Λάθη τα οποία άρχισαν από τον δικό του αιφνιδιασμό στην απόφαση του Σάντος να αποχωρήσει από την ομάδα. Η αναγνώριση των λαθών δεν είναι μόνο θεωρητική.
Οι κινήσεις που γίνονται στο θέμα του προπονητή με την επιλογή Μπόλονι, μέσα από μία λίστα αρκετών ονομάτων, αλλά και η σταθερή, το τελευταίο δίμηνο, προσπάθεια να επιστρέψει ο Βρύζας στην Τούμπα αποτελούν την καλύτερη απόδειξη. Το ίδιο και η αλλαγή του αγωνιστικού πλάνου του ΠΑΟΚ τα επόμενα χρόνια.
Ο Ζαγοράκης και ο Κωνσταντινίδης, όπου σταθούν και όπου βρεθούν, τονίζουν ότι ο "Δικέφαλος" θα δουλέψει σε μεγάλο βαθμό με νεαρούς ταλαντούχους ποδοσφαιριστές και θα προσπαθήσει να αναδείξει παιδιά από τις Ακαδημίες του, γι' αυτό άλλωστε επέλεξε και τον Μπόλονι (θα γνωρίζουμε σε λίγες μέρες αν συμφωνήσει οριστικά).
Σαφώς και σ' αυτή την στροφή στην πολιτική του συλλόγου παίζει ρόλο και η λιτότητα την οποία είναι αναγκασμένη να κάνει η ΠΑΕ, κυρίως, όμως μετράει η πρότερη εμπειρία. Στα τέσσερα χρόνια που ο Ζαγοράκης ηγείται της ΠΑΕ, έχει κατανοήσει πλήρως ότι ο ΠΑΟΚ πρωταθλητισμό μόνο με έτοιμους παίκτες δεν μπορεί να κάνει. Δεν υπάρχουν τα χρήματα για να στηριχτεί μόνο σε μία τέτοια λογική. Είναι υποχρεωμένος να προχωρήσει και στην παραγωγή παικτών και αυτό είναι διατεθειμένος να πράξει.
Πηγή: Sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: