Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Απορίας αν-άξιον...!!

Εμείς απορούμε γιατί κάνουν τόση έκπληξη τα καφριλίκια χθες στο ΟΑΚΑ; Ήταν ένα αναπάντεχο γεγονός; Ήταν κάτι που δεν το περίμενε κανένας;
Απορίας αν-άξιον...
Όταν από την αρχή της σεζόν, και ειδικά στο ποδόσφαιρο, κάθε εβδομάδα υπάρχουν οπαδοί ομάδων που κάνουν ντου στον αγωνιστικό χώρο, τότε γιατί να μην συνεχίζεται το ίδιο κάθε φορά; Υπάρχει κάποιος να το σταματήσει; Έχει γίνει καμία προσπάθεια από πουθενά και δεν την ξέρουμε; Κι όταν, βέβαια, μπουκάρουνε εκατοντάδες οπαδοί στο τερέν, τότε είναι δεδομένο ότι θα πέσει και ξύλο στους φιλοξενούμενους, που είναι και τα εύκολα θύματα.
Χθες ήταν οπαδοί του Παναθηναϊκού, προχθές της ΑΕΚ, νωρίτερα του Ολυμπιακού, του ΠΑΟΚ, του Άρη, όλων σχεδόν των ομάδων. Οι σύλλογοι, βέβαια, κάνουν την μικροπολιτική τους και κατηγορούν ο ένας τον άλλον, όπως κάνανε τόσα χρόνια το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Η Πολιτεία κοιμάται όρθια, τα ΜΜΕ φωνάζουν κατά βούληση ή θάβουν κατά βούληση και γενικά ουδείς ασχολείται.
Σε αυτά τα πράγματα είναι να μην γίνει η αρχή. Μπήκανε κάποιοι μέσα στον αγωνιστικό χώρο δίχως να τους εμποδίσει κανείς; Θα ακολουθήσουν κι οπαδοί άλλων ομάδων. Θα γίνει μόδα.
Αυτό το γαϊτανάκι, λοιπόν, εκτιμούμε ότι θα συνεχιστεί και του χρόνου. Γιατί να μην συνεχιστεί; Αφού οι οπαδοί αλωνίζουν ανενόχλητοι στα γήπεδα, ποδοσφαιρικά και μπασκετικά. Το μόνο που ξέρουν η Πολιτεία, τα ΜΜΕ και οι θιγόμενοι - κάθε φορά - σύλλογοι είναι να κατηγορούν. Κατόπιν εορτής. Κι έτσι διαιωνίζεται το ρεσιτάλ ανικανότητας όλου του ελληνικού αθλητικού, πολιτικού και μιντιακού συστήματος.
Τα γεγονότα ντροπής σημάδεψαν μια άθλια σεζόν. Και το χειρότερο είναι ότι τα ίδια θα γίνουν και από τον Σεπτέμβριο, αφού κανείς θεσμικός φορέας δεν φαίνεται ικανός να πάρει μέτρα αποτελεσματικά.
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: