Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

«Δύσκολα στη Ρουμανία ο Μπόλονι»

Ο Ρουμάνος δημοσιογράφος Μιχάι Καλίν που εργάζεται στην «ProSport» τοποθετήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και αναφέρθηκε φυσικά στον συμπατριώτη του προπονητή Λάζλο Μπόλονι, που βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες έντονα στο προσκήνιο, απασχολώντας την ομάδα του ΠΑΟΚ.
«Ο Μπόλονι είναι ένας από τους καλύτερους προπονητές που έχει αναδείξει η Ρουμανία και είναι λογικό να τον επιθυμεί η Εθνική Ρουμανίας, αλλά και η Στεάουα Βουκουρεστίου. Απ’ όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα στην Εθνική τελικά να συνεχίσει ο Γκεόργκι Χάτζι, διαδεχόμενος τον Λουτσέσκου.
Ο Μπόλονι ποτέ δεν ήταν προπονητής σε ομάδα της Ρουμανίας, δεν νομίζω να συνεχίσει εδώ την καριέρα του. Έχει στα χέρια του μια πολύ ενδιαφέρουσα προσφορά από τον ΠΑΟΚ και είναι πάρα πολύ πιθανό να συνεχίσει τελικά εκεί. Ο πρόεδρος της Στεάουα Τζίτζι Μπεκάλι είναι ένας πολύ δύσκολος άνθρωπος και δεν νομίζω ότι ο Μπόλονι θέλει να δουλέψει μ’ αυτόν.
Πρόκειται για έναν προπονητή που έχει καθίσει σε πάγκους αρκετών ευρωπαϊκών ομάδων και έχει συνηθίσει στην καλή ατμόσφαιρα, αλλά και την ευρωπαϊκή νοοτροπία. Δεν νομίζω να θέλει να πάει στη Ρουμανία, καθώς επιθυμεί να συνεχίσει σε ευρωπαϊκό σύλλογο. Είναι ένα πολύ πιθανό σενάριο να υπήρξε τεράστια προσφορά για να συνεχίσει στην Στεάουα, αλλά δεν το πιστεύω.
Ο Μπόλονι είναι ένας πολύ σοβαρός προπονητής, δεν νομίζω ότι είναι σκληρός με τους παίκτες του. Ίσως γι’ αυτόν παραπονιούνται αυτοί που δεν αξίζουν να είναι επαγγελματίες. Άλλωστε έχει αναδείξει παίκτες όπως είναι οι Κριστιάνο Ρονάλντο, Ούγκο Βιάνα και άλλοι. Στα προσόντα του συμπεριλαμβάνονται το επιθετικό ποδόσφαιρο που επιθυμεί να βλέπει τις ομάδες του να παίζουν, αλλά και το ότι προωθεί τους νεαρούς ποδοσφαιριστές».

Δεν υπάρχουν σχόλια: