Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Γιδόπουλος: «Μαζέψτε τον Μπέο»

Τον τρόπο που ξεκίνησε η κόντρα του με τον Αχιλλέα Μπέο, αλλά και την άποψή του για πρόεδρο του Ολυμπιακού Βόλου εξέφρασε ο Στράτος Γιδόπουλος.

Ο μεγαλομέτοχος της Νίκης Βόλους «έπλεξε» παράλληλα το εγκώμιο του Βαγγέλη Μαρινάκη, ενώ υποστήριξε ότι το πλάνο των Supporters για την ΑΕΚ δεν πρόκειται να πετύχει.

Αναλυτικά ένα μέρος όσων είπε ο Στράτος Γιδόπουλος στην εφημερίδα “Goal”:

Για τον Μπέο:
«Τον γνωρίζω 30 χρόνια. Ουδέποτε είχαμε ανταλλάξει έστω και μια άσχημη κουβέντα. Είχαμε μια σχέση τυπική. Ούτε ήμασταν φίλοι, αλλά ούτε είχαμε έρθει ποτέ σε αντιπαράθεση. Πριν από μερικά χρόνια με παρακάλεσε ο κ.Βούλγαρης, ο τότε δήμαρχος Βόλου, να πάρω τον Ολυμπιακό, λέγοντάς μου ότι δεν ήθελε να τον πάρει ο Μπέος. Του απάντησα πως δεν με ενδιαφέρει και τον πάρει ο Μπέος, αν και είχα παίξει ποδόσφαιρο στον Ολυμπιακό. Οι συγκυρίες ήταν τέτοιες που πήγα στη Νίκη, από την οποία είχε περάσει ο Μπέος σαν θύελλα. Δημιούργησε χρέη, τα οποία πλήρωσα εγώ. Όταν λοιπόν πήγα στη Νίκη, ξεκίνησε η κόντρα. Θυμάμαι πως στην πρώτη κλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδας μου έλεγε: “Τί μπήκες εσύ στη Νίκη; Για να μου χαλάσεις τη δουλειά; Μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχεις φύγει”. Είδε ότι δεν έφυγα και μονίμως με έβριζε με χυδαίο τρόπο. Όλη του η προσπάθεια, χωρίς να έχει τίποτα προσωπικό μαζί μου, ήταν να φύγω από τη Νίκη γιατί ήξερε ότι δεν υπήρχε άλλος άνθρωπος να βάζει λεφτά και θα διαλυόταν ο σύλλογος. Και πίστευε πως θα έπαιρνε τον κόσμο της Νίκης. Αυτό ήταν που τον έκανε να με βλέπει ως μεγάλο του αντίπαλο.

Πριν από δύο χρόνια είχα κάνει μια δήλωση. Είχα πει λοιπόν: “Εισαγγελείς του τόπου, μαζέψτε τον”. Δεν το έκαναν και δικαιώθηκα. Ο άνθρωπος πλέον δεν μαζεύεται. Είπε τον Βαρδινογιάννη “Βαρδιλογιάννη”. Έβρισε τον Αηδόνη σε τηλεοπτική εκπομπή. Χαρακτήρισε τον Δαλούκα “απατεώνα”. Έβρισε τον Μητρόπουλο, τον Γκαγκάτση, εμένα, τον Αδαμίδη. Χτύπησε μέσα στο Πανθεσσαλικό με χαστούκι τον Δημητριάδη. Και όλα αυτά χωρίς να τιμωρηθεί πουθενά. Και μέχρι σήμερα σε οποιοδήποτε δικαστήριο, πλην της δικής μου υπόθεσης, δεν δικάστηκε ποτέ. Αυτό κάποιους πρέπει να τους προβληματίσει. Όλοι όσοι τον στέλνουν στη Δικαιοσύνη είναι παλαβοί; Αυτόν τον άνθρωπο έπρεπε ήδη να τον έχουν αποσύρει. Όπως κάνουν στα αυτοκίνητα. Έβρισε τον Πατέρα. Ποιος, ο Μπέος; Για να βάζουμε τα πράγματα σε μια ζυγαριά. Πρέπει στο χώρο του ποδοσφαίρου να υπάρχει ένας σεβασμό. Η οικογένεια Βαρδινογιάννη είναι άξια σεβασμού από όλους. Διότι δεν πρέπει να κοιτάμε το αν ο Τζίγγερ έκανε καλές μεταγραφές. Πρέπει να βλέπουμε πως η οικογένεια έχτισε ένα χωριό στην Ηλεία, έφτιαξε ένα νοσοκομείο».

Για τη Football Legaue:
«Κατ’αρχάς δεν είναι τυχαίο ότι στα 41 ύποπτα ματς που έχουν πάει στην ΕΠΟ τη μερίδα του λέοντος έχει η Football League. Κάτι γίνεται εκεί πέρα. Η Football League 2 είναι μια αμαρτωλή ιστορία, που δεν πρέπει να υπάρχει. Θα σας πω μεγέθη για να κρίνει ο καθένας το αν πρέπει να λειτουργεί η συγκεκριμένη κατηγορία. Η Football League 2 έχει κρατική επιχορήγηση 40.000 ευρώ ετησίως, η Football League 700.000 ευρώ και η Α’ Εθνική 4.5 εκατομμύρια ευρώ και πάνω. Οι δεσμεύσεις που έχει η κατηγορία είναι να παίζουν μόνο τρεις κοινοτικοί κάτω των 25, λες και όποιος ξένος καλός ποδοσφαιριστής είναι σε αυτή την ηλικία θα έρθει να παίξε στην τρίτη κατηγορία της Ελλάδας. Να έχει υποχρεωτικά κάποιους Έλληνες κάτω των 21 ετών, ενώ οι διαιτησίες είναι της τάξεως των 1800 με 2500 ευρώ. Υπάρχουν ομάδες που κόβουν 100 εισιτήρια. Κι όμως, θέλουν να συνεχίσουν να τη λειτουργούν».

Για τον Μαρινάκη:
«Εμένα ο Μαρινάκης ως παράγοντας μου κάνει. Αποπνέει δυναμική. Μπήκε στον Ολυμπιακό, έκανε λάθη, όπως κάνουμε όλοι μας, αλλά έβαλε τον εαυτό του κάτω από το σήμα του Ολυμπιακού. Είναι τύχη που τον έχει. Μακάρι να ήταν ΑΕΚτζης και να ερχόταν στην ΑΕΚ. Τσακώθηκε με τους φίλους του, βλέπε Πατέρα, για ποιο λόγο; Για τα συμφέροντα της ομάδας του. Πιστεύω ότι στο πέρασμα των χρόνων ο Μαρινάκης θα γίνει πολύ καλός παράγοντας. Έχει τα φόντα, αρκεί να προσέξει τις βδέλλες που έχουν κολλήσει πάνω του. Μόνο κακό θα του κάνουνε. Πρέπει να καταλάβει όμως και ο ίδιος ότι τον συμφέρει να υπάρχουν δυνατοί ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός και αυτός να είναι ο δυνατότερος για να παίρνει το πρωτάθλημα. Το φετινό πρωτάθλημα άλλωστε το πήρε πανάξια. Όπως και τα πρωταθλήματα του Κόκκαλη, που εμείς οι παράγοντες επειδή δεν μπορούσαμε να φέρουμε Ριβάλντο, Ζιοβάνι, Καρεμπέ αυτομάτως τα ρίχναμε στη διαιτησία. Όχι όμως, δεν είναι έτσι».

Για τους Supporters:
«Είναι μια προσπάθεια σημαντική. Όμως δεν μπορείς να εμφανίζεσαι σε ένα τεράστιο σωματείο όπως είναι η ΑΕΚ, να λες ότι πήρα το 23% των μετοχών και έχω βάλει 550.000 ευρώ. Αν η ΑΕΚ ήταν υγιής και έλεγε ότι πουλάει αυτό το ποσοστό των μετοχών, θα έπρεπε να δώσουν κάποια εκατομμύρια ευρώ. Δεν ξέρω και με φοβίζει το γεγονός, χωρίς να τους ξέρω και χωρίς να προσπαθώ να κάνω αντιπολίτευση, πως ήταν μια παρέα μαζί με τον Νικολαΐδη με φιλοσοφία και οράματα με του Ντέμη, τα οποία απέτυχαν παταγωδώς. Διότι δεν μπορεί να πουλάς 27.000 διαρκείας, να είσαι στο Champions League και να χρεώνεις την ομάδα. Αυτό δεν γίνεται. Κάτι συμβαίνει. Δεν λέω ότι κλέψανε, αλλά κάποια λάθος οικονομική πολιτική ακολουθήσανε. Πώς θα τους εμπιστευτεί ο κόσμος ότι θα πάνε καλύτερα οι Supporters. Είμαι στην ουσία οι ίδιοι άνθρωποι που ασχολούνταν και τότε. Νομίζω ότι το εγχείρημα θα πέσει στο κενό. Εύχομαι να βγω ψεύτης, για το καλό της ΑΕΚ να έρθουν όλα καλά, αλλά νομίζω ότι δεν μπορεί να πετύχει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: