Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

«Έχει δίκιο ο ΟΦΗ»!!

Δίκαιο χαρακτήρισε το αίτημα του ΟΦΗ ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΑΕ, Βίκτωρας Μητρόπουλος.

Με δηλώσεις του στον «Athletic Radio 104,2», ο κ. Μητρόπουλος αναφέρθηκε για την παρουσία του στο πολιτικό δικαστήριο, την απόφαση της ΕΠΟ να βάλει «λουκέτο», αλλά και για τον Ηρακλή και τα Τρίκαλα.

Αναλυτικά:

Για τον λόγο της παρουσίας του στο πολιτικό δικαστήριο:

«Ο ΟΦΗ έχει δίκιο. Επειδή διατέλεσα στα μεγαλύτερα αξιώματα της ΕΠΟ και της ΕΠΑΕ σαν πρόεδρος και αντιπρόεδρος, ήμουν μέλος της ΟΥΕΦΑ και για όλα αυτά τα παραμύθια που λένε για αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου και του γεγονότος ότι ο ΟΦΗ δεν έχει δικαίωμα να κρίνει μια παράνομη σύνθεση αυτά δεν ευσταθούν. Πέρα από μια φιλία που έχω με τον Νίκο Μαχλά και τον κύριο Κουράκη, θεώρησα υποχρέωση μου να παρευρεθώ ακριβώς για να δω ποια είναι αυτά τα πράγματα που υποβαθμίζουν το ποδόσφαιρο και το έχουν φτάσει στον πάτο του βαρελιού. Ευτυχώς το εφετείο σήμερα κατάλαβε πως έχει το ζήτημα και πως ο ΟΦΗ δεν πάει κατά του καταστατικού, αλλά ο ΟΦΗ προσβάλει μια απόφαση μιας παράνομης επιτροπής και επειδή η επιτροπή είναι παράνομη δεν μπορεί να πάρει απόφαση. Οι δικηγόροι του ΟΦΗ έκαναν καλά την δουλειά τους, ο κ. Κουράκης ήταν καταπέλτης. Αυτή η απόφαση θα δώσει κάποια μαθήματα σε κάποιους και αναφέρομαι στους κ. Νικητιάδη, Μπιτσαξή και Γερουλάνο γιατί η δικαστική εξουσία είναι πάνω από την εκτελεστική εξουσία και δεν μπορεί ο κ. Πιλάβιος να ερμηνεύει όπως θέλει το καταστατικό της ΕΠΟ».

Για το πώς μεταφράζεται η απόφαση ότι μέχρι της 7 Ιουλίου  παγώνουν τα πάντα:

«Δεν μπορεί να το κάνει καθώς δεν μπορεί να ορίσει μπαράζ είτε με στη συμμετοχή του ΟΦΗ, είτε χωρίς αυτή. Πρέπει να πάρει αποφάσεις. Μία αρνητική είναι να ερμηνεύσει ότι ο ΟΦΗ πήγε στα πολιτικά δικαστήρια ενώ αυτό το απαγορεύει το καταστατικό, κάτι που δεν ισχύει καθώς ο ΟΦΗ πήγε στα πολιτικά δικαστήρια για παράνομη σύνθεση του δικαστηρίου. Ο ΟΦΗ να κοινοποιήσει στην ΕΠΟ πως δεν παρέβη το καταστατικό. Το ποδόσφαιρο δεν είναι play station, που δεν έχουμε διοικήσεις. Το θέμα είναι πως υπάρχει μία λύση. Να καταλάβει ο κ. Πιλάβιος  πως δεν πάει άλλο αυτή η ιστορία και να ορίσει μια νέα επιτροπή, νόμιμη, που θα επανεξετάσει τον φάκελο του ΟΦΗ».

Για το πως μπορεί να πάρει αποφάσεις η ΕΠΟ από τη στιγμή που έχει βάλει λουκέτο:

«Το μαγαζί δεν είναι κλειστό. Το μαγαζί είναι κλειστό με απόφαση του Πιλάβιου. Το απόγευμα ο Πιλάβιος έχει συνάντηση με τον Μπιτσαξή. Δεν είναι σουβλατζίδικο η ΕΠΟ».

Για το αν σε περίπτωση που συμφωνήσει ο κ. Πιλάβιος να επανεξεταστεί ο φάκελος του ΟΦΗ, ανοίγει ο δρόμος για να προσφύγουν και ο Ηρακλής με τα Τρίκαλα:

«Ο Ηρακλής δεν μπορεί να το κάνει αυτό γιατί έχει πέσει βαθμολογικά. Τα Τρίκαλα μπορούν και γιατί να μην το κάνουν. Αν τα Τρίκαλα θεωρούν ότι έχουν δίκιο να το κυνηγήσουν. Δεν ξέρω το φάκελο των Τρικάλων αλλά να τον κρίνει μια νόμιμη επιτροπή. Εγώ αυτό που λέω είναι ο ΟΦΗ επειδή είναι αυτό που λέμε καβάλα στο άλογο να ασκήσει πιέσεις. Πληροφορήθηκα σήμερα πως κάποιος ανύπαρκτος ονόματι Υφαντής πως έστειλε γράμμα στην ΔΟΥ Ηρακλείου γιατί είχε την υποψία πως ο ΟΦΗ έχει πλαστή φορολογική ενημερότητα.. Οφείλει ο ΟΦΗ απέναντι στην ιστορία του να στείλει στην εισαγγελία α τον κ. Υφαντή. Ο ΟΦΗ προσβάλλεται. Με την βεβαίωση από την ΔΟΥ ο ΟΦΗ πρέπει να στείλει εξώδικο στην ΕΠΟ και στο κ. Υφαντή. Αν είναι έξυπνος ο κ. Πιλάβιος πρέπει να ξαναορίσει την επανεξέταση του φακέλου του ΟΦΗ αν και αμφιβάλω για τον βαθμό ευφυΐας του. Ο ΟΦΗ πρέπει να στραφεί εναντίον του διότι ψευδώς έστειλε χαρτί στην ΟΥΕΦΑ για την ΕΠΟ. Ο ΟΦΗ πρέπει να στείλει ένα χαρτί στην ΟΥΕΦΑ και να λέει ότι σας λένε παραμύθια, δεν υπάρχει απόφαση και βάση της Ελληνικής νομοθεσίας προσβάλαμε την απόφαση. Ξέρω τους κανονισμούς καλύτερα απ’όλους . Να πάρει το αεροπλάνο ο κ. Μαχλάς να πάει στην Νιόν και να ενημερωθεί η ΟΥΕΦΑ πρώτα από τον ΟΦΗ. Για τον ΟΦΗ κερδήθηκε η πρώτη μάχη αλλά όχι ο πόλεμος».

Για το γενικό πόρισμα του:

«Θα πρέπει να δείξει μια συμβιβαστική λύση ο κ. Πιλάβιος για να βρεθεί λύση. Αν θέλει να κάνει τον άρχοντα του ποδοσφαίρου τα πράγματα θα φτάσουν στα άκρα».

Για το λουκέτο της ΕΠΟ:

«Ο οποιοσδήποτε έχει πέντε γραμμάρια μυαλό στο κεφάλι του χαμογελάει με αυτή την απόφαση. Όταν έχει όλο στον γραφείο του τον Μπέο όταν οι φίλαθλοι μπαίνουν ανενόχλητο στο γήπεδο τι να πεις. Όταν μάθαιναν οι πρόεδροι κάποιον ομάδων πως ο κ. Πιλαβιος δέχθηκε απειλές-πράγμα που δεν ξέρουμε αν αληθεύει- έβγαλαν ανακοινώσεις στήριξης γιατί έβλεπαν ότι χάνουν το στήριγμα τους και κοίταξαν να τον στηρίξουν. Γελάει ο κόσμος με τα μέτρα της ΕΠΟ κατά της βίας. Αν δεν υπάρχει αστυνόμευση δεν υπάρχει περίπτωση να παταχθεί η βία. Τα συνέδρια που κάνουν είναι για γέλια. Χθες πήγε ένας οπαδός με κουκούλα να χτυπήσει τον Μπουρούση. Πήγε κανείς να τον συλλάβει; Είδατε εσείς καμία σύλληψη; Με αυτά τα μέτρα θα έχουμε και του χρόνου τα ίδια».

Δεν υπάρχουν σχόλια: