Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Κακουργηματικές διώξεις για τα στημένα

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απάτη και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος άσκησαν οι εισαγγελείς του τμήματος Οικονομικού Εγκλήματος σε βάρος επτά παικτών που στοιχημάτισαν σε στημένα παιχνίδια ποδοσφαίρου μέσω ΟΠΑΠ και κέρδισαν μέχρι και 90.000 ευρώ.

Ωστόσο η δικογραφία που έχει σχηματιστεί για τους 7 παίχτες θα παραμείνει ανοιχτή αφού σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται να συνενωθεί με το δεύτερο μέρος της έρευνας , που αποτελεί και τον πυρήνα της υπόθεσης σχετικά με τον τρόπο στησίματος των αγώνων είτε από παράγοντες, είτε από ποδοσφαιριστές.

Για την υπόθεση των στημένων μέσω του ΟΠΑΠ ασκήθηκε επίσης ποινική δίωξη αλλά σε βαθμό πλημμελήματος σε βάρος ακόμα 8 παιχτών. Η κατηγορία που αντιμετωπίζουν είναι της απάτης σε βαθμό πλημμελήματος και όλοι θα παραπεμφθούν να δικαστούν με απευθείας κλήση στο ακροατήριο.

Επόμενο βήμα των εισαγγελέων που διερευνούν την υπόθεση των στημένων είναι η κλήση αρχικά μαρτύρων και στη συνέχεια υπόπτων προκειμένου να ξεκαθαρίσουν το θολό τοπίο γύρω από τον τρόπο στησίματος των αγώνων. Τα αδικήματα που ερευνώνται σε αυτό το σκέλος της υπόθεσης είναι αυτά της δωροδοκίας και της δωροληψίας με στόχο την αλλοίωση του αποτελέσματος των αγώνων, του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, αλλά ακόμη και του οργανωμένου εγκλήματος.

Ως προς το 3ο σκέλος της έρευνας που αφορά σε παίχτες που έπαιξαν παράνομο στοίχημα μέσω Ίντερνετ με τεράστιες αποδόσεις, οι εισαγγελείς αναμένουν τις απαντήσεις από τα αιτήματα δικαστικής συνδρομής που έχουν αποστείλει προς διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, όπως Αγγλία, Γερμανία, Αυστρία, Ολλανδία, Μάλτα κ.α.

πηγή: newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: