Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Κανώτας: «Είμαστε καλύτεροι και θα τερματίσουμε τρίτοι»

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ Μιλτιάδης Κανώτας, φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και αναφέρθηκε στα παιχνίδια των μικρών τελικών μεταξύ ΠΑΟΚ και Άρη, εκφράζοντας την πίστη του πως ο «Δικέφαλος» θα πάρει τελικά την πολυπόθητη τρίτη θέση που οδηγεί στην Ευρωλίγκα. Δεν παρέλειψε όμως να αναφερθεί στους οπαδούς –και των δύο ομάδων- που επιλέγουν να μετατρέψουν τους αγώνες σε «πεδία σκοποβολής», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.
«Πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ έχει καλύτερη ομάδα σε σχέση με τον Άρη και θεωρώ πως η καλύτερη ομάδα είναι αυτή που τελικά θα τερματίσει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Όλοι οι παίκτες πλέον έχουν αντιληφθεί για τα καλά σε τι ντέρμπι αγωνίζονται. Δυστυχώς όμως κάποιοι οπαδοί και των δύο ομάδων μετατρέπουν τους αγώνες σε πεδίο σκοποβολής. Είναι αυτοί που κάνουν τεράστιο κακό στο μπάσκετ, που είναι ένα άθλημα που παίζεται σε κλειστό χώρο και είναι αυτονόητο ότι δεν μπορεί να υπάρχουν ούτε φωτοβολίδες, ούτε κροτίδες.
Όσο δύσκολο κι αν ακούγεται πρέπει όσοι βρίσκονται δίπλα τους να αντιδράσουν και να συμβάλλουν ούτως ώστε την επόμενη φορά να μην ξαναγίνει. Άλλωστε είναι αυτοί που κάνουν ζημιά και στις οικογένειες που θέλουν να έρθουν στο γήπεδο. Βλέπουμε για παράδειγμα τους αγώνες της Μπιλμπάο που βρίσκονται μέσα στο γήπεδο 9.500 φίλαθλοι που φωνάζουν σε όλο το παιχνίδι και δεν συμβαίνει τίποτα απολύτως».
Μιλώντας για τον Τεοντόρ Γκετσέφσκι: «Το καλοκαίρι επιμείναμε όσο μπορούσαμε για να τον πείσουμε να συνεχίσει εδώ κι αυτός μας δικαιώνει 110%. Οι μεγάλοι παίκτες φαίνονται στα μεγάλα παιχνίδια και αυτός είναι ο παίκτης που τραβάει και τους υπόλοιπους μπροστά. Παίζει με ψυχή και πάθος σε κάθε ματς, ο ΠΑΟΚ οφείλει πολλά σ’ αυτόν. Το έδειξε σε όλα τα άλλα παιχνίδια, θα το δείξει και την Τετάρτη. Θα είναι μεγάλη χαρά μας να μείνει στην ομάδα και τη νέα χρονιά».
Για τον Ρόουλ Μάρσαλ: «Πρόκειται για τον πρώτο παίκτη του ΠΑΟΚ που βγαίνει πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα, ενώ από την ομάδα έχουν περάσει σπουδαίοι παίκτες, καλύτεροι και απ’ αυτόν, αλλά δεν πέτυχαν τέτοια διάκριση. Οπότε έχει ήδη γράψει το όνομα του στην ιστορία με αυτό που πέτυχε. Ο Μάρσαλ είναι ένας από τους παίκτες που μπορούν να κερδίσουν μόνοι τους το πιο απίθανο παιχνίδι, αλλά και να βοηθήσουν στο να χαθεί κάποιο άλλο».
Για το πέμπτο παιχνίδι της σειράς την Τετάρτη: «Πρόκειται για έναν μεγάλο τελικό που μονοπωλεί πλέον το ενδιαφέρον όλης της Ελλάδας. Είχαμε πολλά χρόνια να δούμε να φτάνουν ΠΑΟΚ και Άρης τόσο ψηλά, γιατί η τρίτη θέση για μας είναι ένα πραγματικό τρόπαιο. Για μας θα είναι χαρά να έρθει ο κόσμος, αλλά να αποτελέσει μια βραδιά γιορτής και χαράς. Στο μπάσκετ ο καλύτερος κερδίζει. Τα θαύματα μια φορά γίνονται, ήττες όπως αυτή της προηγούμενης φοράς, γίνονται μια φορά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: