Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Μέχρι και σε γυναικείο μπάσκετ υπάρχουν κάφροι!!

Ναι απίστευτο και όμως αληθινό. Σε αγώνα γυναικείου μπάσκετ στην Πτολεμαΐδα, οπαδοί του Βελβεντού επιτέθηκαν στις παίκτριες του ΠΑΟΚ Δυτικής Μακεδονίας, οι οποίες σε εκείνο το ματς αναδείχτηκαν Πρωταθλήτριες στο τοπικό πρωτάθλημα της Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ!
Μέχρι και σε γυναικείο μπάσκετ υπάρχουν κάφροι!
Ακούμε καθημερινά ότι η Πολιτεία θέλει να καταπολεμήσει τη βία στα γήπεδα. Οι πολιτικοί και ιθύνοντες του ελληνικού αθλητισμού όλο αναγγείλουν μέτρα, τα οποία ποτέ δεν εφαρμόζονται και μετά το έργο επαναλαμβάνεται! Όλως τυχαίως δε, τα επεισόδια που λαμβάνουν χώρα, μετά από αυτά τα… σκληρά μέτρα, είναι ακόμα χειρότερα!
Σημειωτέον βέβαια, ότι κάφροι και χουλιγκάνοι δεν υπάρχουν μόνο στο ποδόσφαιρο και στις μεγάλες κατηγορίες των υπόλοιπων αθλημάτων. Δρούνε ακόμα και στο γυναικείο μπάσκετ, τοπικού ενδιαφέροντος!
Όπως πληροφορηθήκαμε, την Κυριακή (29/5) στην Κοζάνη ο ΠΑΟΚ Δυτικής Μακεδονίας, μία ομάδα που μετράει ένα χρόνο ζωής, αναδείχτηκε πρωταθλητής Κοζάνης στο Πρωτάθλημα Γυναικών της Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ (Δυτική Μακεδονία), καθώς επικράτησε 45-34 του Βελβεντού στον τελικό που πραγματοποιήθηκε σε ουδέτερο έδαφος, στο κλειστό γήπεδο της Πτολεμαϊδας,
Ωστόσο, τα κορίτσια του Γιώργου Καννά (κεντρική φώτο) δεν μπόρεσαν να πανηγυρίσουν όπως θα ήθελαν αυτήν την επιτυχία. Και αυτό γιατί βίωσαν πραγματικά μία κόλαση μετά τη λήξη του αγώνα!
Άνανδροι χουλιγκάνοι της αντιπάλου ομάδας επιτέθηκαν στις παίκτριες των «ασπρόμαυρων» με αποτέλεσμα μία από αυτές να τραυματιστεί στο πόδι.
Όπως μας περιέγραψε ο πρόεδρος της ομάδας, Γιώργος Γραμμένος (παλιός φυσιοθεραπευτής του μπασκετικού ΠΑΟΚ την περίοδο 1984-1989), η παίκτρια του «Δικεφάλου» πήγε να πανηγυρίσει προς τη μεριά που βρίσκονταν οι συγγενείς της, όταν δέχτηκε επίθεση. Ένας, ο θεός να τον κάνει φίλαθλο, την έπιασε από τον λαιμό και ήταν έτοιμος να την γρονθοκοπήσει στο πρόσωπο.
Οι άλλες συμπαίκτριές της την τράβηξαν και γλίτωσε τη μπουνιά, ο συγκεκριμένος όμως της πέταξε πάνω της το κιγκλίδωμα που χωρίζει τον αγωνιστικό χώρο από τις κερκίδες, με αποτέλεσμα η αθλήτρια του ΠΑΟΚ να τραυματιστεί στο δεξί πόδι!
Φίλαθλοι σου λένε μετά…. Ποιοι φίλαθλοι; Όταν άνδρες χτυπάνε γυναίκες, τότε δεν είναι ούτε άνδρες, αλλά ούτε άνθρωποι.
Ζώα απολίτιστα είναι που κρύβονται μέσα στη μάζα!
Μάλιστα το εξωφρενικό είναι ότι ένας από τους θρασύδειλους και δράστες των όσων συνέβησαν μετά τη λήξη του αγώνα, ήταν παράγοντας της Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ και πατέρας παίκτριας του Βελβεντού!
Η ανακοίνωση του ΠΑΟΚ Δυτικής Μακεδονίας αναφέρει μεταξύ άλλων για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και όσα ακολούθησαν του αγώνα, ο οποίος στην κανονική δεν σημειώθηκε κανένα παρατράγουδο μεταξύ των παικτριών των δύο ομάδων: «… Είμαστε Πρωταθλητές αλλά θα θυμόμαστε αυτήν την ημέρα όχι μόνο για το πρωτάθλημα που πήραμε αλλά και για την απρόκλητη επίθεση κάποιων "χουλιγκάνων" που βρέθηκαν μέσα στους οπαδούς του Βελβεντού, κάποιων "αλητήριων", που θέλουν να λέγονται και γονείς, προς τις αθλήτριές μας, μετά τη λήξη του αγώνα και ενώ τα κορίτσια έτρεξαν προς τις κερκίδες για να πανηγυρίσουν με άτομα των οικογενειών τους.
Είμαστε Πρωταθλητές αλλά αυτοί οι άνανδροι διατηρούν το δικαίωμα να ξαναμπαίνουν στα γήπεδα και να κάνουν το ίδιο πράγμα κάθε φορά. Γιατί, απλά, εκείνοι που θα έπρεπε να προστατεύουν το άθλημα και τους ανθρώπους του, τους το επιτρέπουν. Και γιατί, εκείνοι που τους γνωρίζουν ποιοί είναι, απλά σιωπούν. Ποιός άραγε κάνει το μεγαλύτερο έγκλημα;
Είμαστε Πρωταθλητές και θέλουμε να συγχαρούμε τις αθλήτριες, τον προπονητή και την έφορο της ομάδας του Βελβεντού για το ήθος που επέδειξαν και κατά τη διάρκεια του αγώνα αλλά και μετά το τέλος του».

Δεν υπάρχουν σχόλια: