Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Σούμποτιτς: «Παίξαμε όπως έπρεπε»

Καθοριστικό παράγοντα για τη σειρά των μικρών τελικών χαρακτήρισε την ψυχολογία ο προπονητής του Άρη, Λευτέρης Σούμποτις, μετά τη νίκη επί του ΠΑΟΚ με 67-59, τονίζοντας ότι πλέον η ομάδα του θα πρέπει να παρουσιαστεί προσγειωμένη και να εκμεταλλευτεί την έδρα της για να φτάσει στην τρίτη νίκη.
«Νομίζω ότι ήταν ένα νευρικό παιχνίδι από την πλευρά μας. Ειδικά δύο φορές όταν ο ΠΑΟΚ μας έφθασε και έφυγε στο σκορ έχοντας καθαρό μυαλό και το είδα σε ένα τάιμ άουτ και ήμουνα σίγουρος ότι δεν θα ξέφευγε ο ΠΑΟΚ», σχολίασε αρχικά και συνέχισε.

«Υπάρχει διαφορά στα λάθη και στα επιθετικά ριμπάουντ και κάποιοι παίκτες που δεν είχανε βοηθήσει στα προηγούμενα παιχνίδια όπως οι Κινγκ και Χατζηβρέττας και κάναμε το 2-1. Εμείς θα πρέπει να είμαστε πολύ προσγειωμένοι για να μην πάθουμε κάποια ζημιά έχοντας την ευκαιρία να αξιοποιήσουμε την έδρα μας. Θα πρέπει να δουλέψουμε και να μην σκεφτόμαστε τίποτα άλλο και να διορθώσουμε τα λάθη μας. Πάλι δεν παίξαμε όπως έπρεπε στην μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού αλλά όταν έπρεπε παίξαμε όπως έπρεπε».

Για το ότι η ομάδα του είχε διαφορετικό επιθετικό εκφραστή σε κάθε ένα από τα τρία παιχνίδια της σειράς των μικρών τελικών είπε: «Δείχνει πόσο συναρπαστική είναι η σειρά με ζέστη και πίεση. Ο αντίπαλος προσαρμόζεται πιο καλά αν έχεις έναν παίκτη που βάζει πιο πολλούς πόντους. Η επίθεση έρχεται από την καλή άμυνα. Με ενδιαφέρει ποιος θα παίξει καλή άμυνα και ειδικά στα κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού. Παίζει ρόλο πολύ η ψυχολογία και παίζει πολύ μεγάλο ρόλο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: