Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Έκπληξη! Επανεξελέγη ο Μπλάτερ!!

Όντας ο... μοναδικός υποψήφιος, ο Σεπ Μπλάτερ επανεξελέγη στην προεδρία της FIFA στις αρχαιρεσίες που έγιναν την Τετάρτη (01/06) στη Ζυρίχη.
Έκπληξη! Επανεξελέγη ο Μπλάτερ!
Στο πλαίσιο του 61ου Κογκρέσου, ο 75χρονος Ελβετός, ο οποίος ήταν ο μοναδικός υποψήφιος κέρδισε το δικαίωμα να βρίσκεται για τέταρτη διαδοχική θητεία στο ανώτατο ποδοσφαιρικό αξίωμα.
Ο τρόπος εκλογής του προέδρου ήταν η μυστική ψηφοφορία και όχι η ανάδειξη διά βοής, καθώς αυτή η δυνατότητα προβλέπεται από τους κανονισμούς, όταν υπάρχει μόνο ένας υποψήφιος. Σε σύνολο 203 ψήφων, ο Σεπ Μπλάτερ συγκέντρωσε τις 186.
Ο ισχυρός άνδρας του παγκόσμιου ποδοσφαίρου εξελέγη για πρώτη φορά στην προεδρία το 1998, όταν επικράτησε με ψήφους 111-80 του Σουηδού προέδρου της UEFA, Λέναρτ Γιόχανσον, ο οποίος αποδέχθηκε την ήττα του, με αποτέλεσμα να μη διεξαχθεί δεύτερη ψηφοφορία.
Το 2002 πήρε συντριπτική νίκη έναντι του Καμερουνέζου προέδρου της αφρικανικής ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας, Ισα Χαγιάτου, με ψήφους 139-56, ενώ το 2007 επανεξελέγη στην προεδρία της FIFA, αφού ήταν ο μοναδικός υποψήφιος.
Ο Σεπ Μπλάτερ έχει δηλώσει πως θα αποχωρήσει από τη θέση του προέδρου της FIFA το 2015.
Πηγή: exedra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: