Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Οριστικά υποβιβασμός του Ηρακλή στην Football League!!

Η Δευτεροβάθμια Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ ουσιαστικά δικαίωσε τον Αστέρα Τρίπολης και έστειλε τον Ηρακλή στη Football League. Μια ομάδα που υποβιβάστηκε εντός των αγωνιστικών χώρων, τελικά θα αγωνίζεται και τη νέα χρονιά στη Σούπερ Λίγκα!
Ο «Γηραιός» είχε καταθέσει έφεση κατά της ποινής του απευθείας υποβιβασμού για δυσφήμιση του αθλήματος (άρθρο 26 του ΚΑΠ) λόγω της πλαστής ασφαλιστικής ενημερότητας, την οποία είχε καταγγείλει ο Σοφοκλής Πιλάβιος στη Βουλή. Μετά και την εκδίκαση της έφεσης, η οποία δεν έγινε δεκτή, ο Ηρακλής θα καταλάβει την 16η και τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα και θα υποβιβαστεί μαζί με την Λάρισα και τον Πανσερραϊκό, πράγμα που συνεπάγεται την παραμονή του Αστέρα στην κατηγορία. Πλέον απομένει η επικύρωση της βαθμολογίας από τη Super League.
Αναλυτικά η απόφαση της Επιτροπής:
«Η Επιτροπή Εφέσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή της συνεδρίαση έλαβε την ακόλουθη απόφαση όσον αφορά την έφεση της ΠΑΕ Ηρακλής κατά της υπ’ αριθμόν 195/19-5-2011 απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League:
Δέχεται τυπικά την έφεση. Απορρίπτει κατά πλειοψηφία ως απαράδεκτες τις πρόσθετες παρεμβάσεις των ΠΑΕ Λεβαδειακός, ΠΑΕ Δόξα δράμας και ΠΑΕ Πανθρακικός. Απορρίπτει κατ’ ουσία την έφεση κατά πλειοψηφία, του μειοψηφούντος έχοντας τη γνώμη ότι έπρεπε να γίνει δεκτή κατ’ ουσία, να εξαφανισθεί η προσβαλλομένη απόφαση, να εξεταστεί κατ’ ουσία η υπόθεση και να επιβληθεί στην εκκαλούσα η πειθαρχική ποινή του υποβιβασμού στην αμέσως επόμενη κατώτερη κατηγορία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: