Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Μητρόπουλος: «Τα χατίρια του Πιλάβιου δεν έχουν τελειωμό»

Ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΑΕ, Βίκτωρας Μητρόπουλος, φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και αναφέρθηκε στο θέμα του Ηρακλή, αλλά και των υπολοίπων ομάδων (ΟΦΗ, Τρίκαλα) που έχουν στραφεί κατά της ΕΠΟ για το θέμα των αδειοδοτήσεων.
«Πρόκειται για μια πραγματικά ανύπαρκτη απόφαση, είναι ανυπόστατη, από τη στιγμή που ένα μέλος της Επιτροπής δεν είχε δικαίωμα να συμμετάσχει, πόσο μάλλον να ψηφίσει. Και όχι μόνο αυτό, αλλά παρενέβη και η εκτελεστική γραμματεία της ΕΠΟ, χωρίς να έχει το δικαίωμα. Αυτοί οι άνθρωποι θεωρώ πως θα καταλήξουν στο εδώλιο, καθώς ο ΟΦΗ από ότι μαθαίνω θα τραβήξει μέχρι τέλους το σχοινί και θα προχωρήσει σε ένδικα μέσα.
Το ερώτημα στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι αν είχαν δικαίωμα Ηρακλής, Τρίκαλα και ΟΦΗ να πάρουν την αδειοδότηση, αλλά το αν οι άλλες ομάδες είχαν κωλύματα που για περίεργους λόγους ξεπεράστηκαν. Αυτή τη στιγμή η ΕΠΟ έχει βάλει λυτούς και δεμένους για να μην ανοιχτούν οι φάκελοι, όμως θα ανοιχτούν θέλουν δεν θέλουν, γιατί για αστικά και ποινικά αδικήματα, δεν υπάρχει κανένα αυτοδιοίκητο. Από τη στιγμή που υπάρχει έννομο συμφέρον για τις ομάδες, αυτά είναι παραμύθια που τρώνε σαν μασημένο χόρτο μόνο οι βουλευτές.
Όταν ήρθε η υπόθεση Βάλνερ, έπαιξε ρόλο η καθυστέρηση και υπήρξε εκείνη η απόφαση. Τώρα όμως υπάρχουν μπροστά τρεις ολόκληροι μήνες. Τα χατιράκια του κ. Πιλάβιου για να συνεχίσει να κάθεται στην καρέκλα του δεν έχουν τελειωμό. Άλλωστε είναι γνωστό και προκαλεί πολλές απορίες το ότι ο Ηρακλής πέρυσι είχε χειρότερη κατάσταση από φέτος. Δυστυχώς όμως για τον Ηρακλή δεν είμαι αισιόδοξος. Ακόμα και να γλιτώσει το θέμα των αδειοδοτήσεων, είναι δύσκολο να γλιτώσει το πειθαρχικό θέμα.
Ακόμα και εκεί τιμωρήθηκε για παράβαση διαρκείας, άρα υποβιβασμό, αφού έτσι κι αλλιώς στις πειθαρχικές επιτροπές όλοι διορίζονται από τον Πιλάβιο. Όλοι είναι φίλοι του δικηγόροι στις επιτροπές και δεν μπορώ να καταλάβω το λόγο που δεν παρεμβαίνει ο κ. Γερουλάνος. Η μόνη λύση που βλέπω να μπορεί να υπάρξει είναι να δημιουργηθεί κίνημα αγανακτισμένων στο ποδόσφαιρο, όπως συμβαίνει στις πλατείες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: