Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Η ...φονική ισορροπία που πρόσφερε ο Ετο

H σημασία της προσφοράς του Βραζιλιάνου αμυντικού και της αγωνιστικής του μεταμόρφωσης στον ΠΑΟΚ που θέλει να βλέπει ο Λάσλο Μπόλονι.
Η ...φονική ισορροπία που πρόσφερε ο Ετο
Ήταν η φυσιολογική απορία που προκάλεσε στους περισσότερους οπαδούς του ΠΑΟΚ η απόδοση του Έτο στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. "Τελικά ο κύριος που έπαιξε στα δεξιά καλύπτοντας με απίστευτη αποτελεσματικότητα όλη την πλευρά και δημιούργησε το δεύτερο γκολ ήταν ο Έτο ή ο Μαϊκόν;". Και η αλήθεια είναι πως και εμείς δεν είχαμε απάντηση να δώσουμε...
Ο Έτο που έχει δεχτεί πολύ σκληρή αλλά δίκαιη κριτική, έκανε μεγάλο παιχνίδι. Δημιούργησε τεράστιους κινδύνους από τα δεξιά, αντιμετώπισε λίγα αμυντικά προβλήματα και είχε εξαιρετική συνεργασία με τον Σαλπιγγίδη, δείχνοντας πως μπορεί να προσφέρει στον ΠΑΟΚ πολλά περισσότερα απ’ ότι έχει κάνει μέχρι σήμερα. Και ο ίδιος, άλλωστε, ήταν πολύ ικανοποιημένος με την απόδοσή του όπως φυσικά και ο Λάσλο Μπόλονι που χαρακτήρισε τον Έτο πολύ καλό παίκτη.
Η μεγάλη προσφορά του Έτο, όμως, είναι για τον Λάσλο Μπόλονι η ποικιλία επιλογών που προσέφερε στην επιθετική ανάπτυξη του ΠΑΟΚ. Σε συνδυασμό με την άνοδο στην απόδοση του Σαλπιγγίδη, η δεξιά πτέρυγα του "Δικεφάλου" έγινε εξίσου επικίνδυνη με την αριστερή που υπήρχαν οι Βιεϊρίνια, Λίνο με αποτέλεσμα η άμυνα της ΑΕΚ να αδυνατεί να μαρκάρει τους πολύ γρήγορους ακραίους του Δικεφάλου επιτρέποντάς τους να δημιουργούν συνεχώς ρήγματα και να προσφέρουν στην ομάδα τους τρία πολύ εύκολα γκολ. Αυτό είναι και που ζητά ο Μπόλονι από τον Ετό όπως και από τους υπόλοιπους παίκτες του. Συμμετοχή όλων στην επιθετική ανάπτυξη του ΠΑΟΚ, πίεση ψηλά και το γκολ θα έρθει.
Όσον αφορά τον Ετό, η ελπίδα είναι μία. Η απόδοσή του στον αγώνα με την ΑΕΚ να γίνει κανόνας στις δικές του εμφανίσεις και όχι μια απλή εξαίρεση.
Πηγή: olapaok.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: