Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Ολυμπιακός του Ζίκο πάλεψε, ο Ολυμπιακός του Βαλβέρδε;

Ο Παναγιώτης Γκαραγκάνης γράφει για το αβαντάζ που έχει ο Ολυμπιακός του Βαλβέρδε σε σχέση με εκείνον του Ζίκο και αναλύει το πού θα κριθεί η αναμέτρηση του "Emirates".

Ο Ολυμπιακός του Ζίκο πάλεψε, ο Ολυμπιακός του Βαλβέρδε;
Πριν από περίπου δύο χρόνια (στις 29 Σεπτεμβρίου 2009 για την ακρίβεια), στο ίδιο γήπεδο, ο Ολυμπιακός του Ζίκο είχε σταθεί αξιοπρεπώς, λυγίζοντας στο 78ο λεπτό.
Ήττα με σκορ 2-0 από την Άρσεναλ, με τον Αντώνη Νικοπολίδη να πραγματοποιεί μία από τις κορυφαίες βραδιές της καριέρας του.
Ουσιαστικά, είχε νικηθεί μία φορά από τον Φαν Πέρσι, καθώς το δεύτερο γκολ από τον Αρσάβιν (στο 86') είχε επιτευχθεί από θέση οφσάιντ.
Ο Ολυμπιακός του Βαλβέρδε είναι σε θέση να κυνηγήσει κάτι καλύτερο; Λίγες ώρες έμειναν για τη σέντρα του αγώνα στο “Emirates” και οι απορίες μας θα λυθούν.
Ευνοούν οι συνθήκες
Οι συνθήκες είναι ευνοϊκότερες. Ο Ολυμπιακός είναι ποιοτικότερος από την ομάδα της σεζόν 2009/10 που είχε αντιμετωπίσει την Άρσεναλ, ενώ οι “κανονιέρηδες” δεν βρίσκονται σε καλό μομέντουμ και παράλληλα έχουν σημαντικές απουσίες σε όλες τις γραμμές. Δεν υπολογίζονται, συγκεκριμένα, οι Γουίλσιρ, Γουόλκοτ, Ντιαμπί, Μπεναγιούν, Ζερβίνιο, Σκιλασί, Κοσιελνί, Ντζουρού και Βερμάελεν.
Τέτοια εποχή, το 2009, οι ερυθρόλευκοι είχαν ικανοποιητική αμυντική συμπεριφορά, αλλά επιθετικά δεν είχαν απειλήσει ιδιαίτερα. Σχεδόν καθόλου. Σαφώς, η τωρινή ομάδα έχει καλύτερες επιθετικές προοπτικές, αλλά το κλειδί είναι να παρουσιαστεί όσο το δυνατόν πιο συμπαγής στον αγωνιστικό χώρο.
Πρώτα η άμυνα
Ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν φανέρωσε τα πλάνα του (όπως συνηθίζει, άλλωστε) στην μοναδική προπόνηση επί αγγλικού εδάφους, αλλά η λογική λέει πως θα ρίξει το βάρος στη μεσαία γραμμή, ώστε να αντιμετωπίσει το μεγάλο όπλο της Άρσεναλ: την καλή κυκλοφορία μπάλας και τους συνδυασμούς-αυτοματισμούς των παικτών του Αρσέν Βενγκέρ που μπορούν ανά πάσα στιγμή να διαλύσουν τον αντίπαλο.
Είναι δεδομένο πως ο Ολυμπιακός ποντάρει στην ταχύτητα του Μιραλάς, τον απρόβλεπτο Τζεμπούρ και τον διεισδυτικό Αμπντούν. Η Άρσεναλ είναι τρωτή αμυντικά, δέχεται εύκολα το γκολ και δεν εμπνέει σταθερότητα στο παιχνίδι της. Πρώτα, όμως, ο Πρωταθλητής Ελλάδας πρέπει να διασφαλίσει την αμυντική λειτουργία του, να περιορίσει στο ελάχιστο τα λάθη και να κυνηγήσει κάθε μπάλα πάνω στο χορτάρι.
Θύρα 7 στο "Emirates"
Η πλειοψηφία από τους περίπου 3.200 φιλάθλους που θα έχει στο πλευρό του ο Ολυμπιακός, έρχεται από τις γύρω περιοχές και χώρες, ενώ δυναμικό “παρών” θα δώσει, φυσικά, η “θύρα 7” Λονδίνου. Εξαρτάται, πλέον, από τους πρωταγωνιστές αν θα στενοχωρήσουν τον λαό αυτό ή θα τον κάνουν να “πετάξει στα ουράνια”!
Ο Βαλβέρδε και οι παίκτες του θα έχουν μαζί τους υποστήριξη και συμπαράσταση τόσο από τον κόσμο όσο και από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος έδωσε το “παρών” στην προπόνηση της ομάδας στο “Emirates”, έχοντας ολιγόλεπτο τετ α τετ με τον Ντάρκο Κοβάτσεβιτς, ενώ συνομίλησε και με άλλα μέλη της ερυθρόλευκης αποστολής.
Ο πρόλογος του κειμένου, πάντως, δεν ήταν τυχαίος. Το σημερινό είναι το μεγάλο κρας τεστ για την μετα-Αντώνη Νικοπολίδη εποχή. Όσοι έχουμε τις αμφιβολίες μας για τον Φράνκο Κοστάνσο, απόψε θα γίνουμε σοφότεροι...
Πηγή: sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: