Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Οικονομικό «κραχ» στην αστυνομία!!

H εγκληματικότητα έχει χτυπήσει «κόκκινο» και η αστυνομία βρίσκεται σε οικονομικό «κραχ», λόγω μνημονίου. Η κατάσταση, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι οι αστυνομικοί, είναι δραματική, αφού από την μία οι ελλείψεις σε μέσα εξακολουθούν να είναι μεγάλες, ενώ και το προσωπικό, ειδικά οι χαμηλόβαθμοι, λόγω των μειώσεων στους μισθούς και στις συντάξεις, βρίσκονται στα όρια της οικονομικής εξαθλίωσης!

Τουλάχιστον το 15% των υπηρεσιακών αυτοκινήτων και μοτοσικλετών (που χρησιμοποιούν οι ομάδες ΔΙΑΣ, ΔΕΛΤΑ, ΖΗΤΑ) έχει ακινητοποιηθεί τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα με τους συνδικαλιστές αστυνομικούς, επειδή τα κονδύλια δίνονται με το «σταγονόμετρο» από την υπηρεσία δημοσιονομικού ελέγχου του υπουργείου οικονομικών, στο υπουργείο προστασίας του πολίτη. Εάν μάλιστα δεν είχαν δοθεί κάποιες δωρεές από επιχειρηματίες, τότε το ποσοστό θα είχε ξεπεράσει κατά πολύ το 20 %! Αυτό συμβαίνει γιατί καθυστερούν ή δεν δίνονται χρήματα για αλλαγή των φθαρμένων λάστιχων, για service και για επισκευή μηχανικών βλαβών.

Εκτός όμως από την συντήρηση, σοβαρά προβλήματα υπάρχουν και στην κίνηση των οχημάτων και των μοτοσικλετών της αστυνομίας, αφού πολλά πρατήρια υγρών καυσίμων, κυρίως στην περιφέρεια, δεν τροφοδοτούν πλέον με βενζίνη, αφού το υπουργείο τους χρωστάει χρήματα εδώ και τρεις μήνες!

Δεν υπάρχουν σχόλια: