Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Αρχίζει νέα περίοδος με τα στημένα

Ο νέος γύρος της ενασχόλησης της ποδοσφαιρικής δικαιοσύνης με την πολύκροτη υπόθεση των στημένων αγώνων αρχίζει. Γράφει ο Θάνος Μπλούνας.
Αρχίζει νέα περίοδος με τα στημένα
Μεθαύριο στις 13.00 στα γραφεία της οδού Αστροναυτών έχουν κληθεί να καταθέσουν: α) ο Αστέρας Τρίπολης και ο πρόεδρός του Γ. Μποροβήλος που επίσης είναι αναπληρωτής πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, β) ο ΟΦΗ, «ο μεγαλομέτοχος και αφανής ιδιοκτήτης της ΠΑΕ, Ηρ. Νύκταρης και ο πρόεδρος Ν. Μαχλάς και γ) ο ΠΑΣ Γιάννινα και ο πρόεδρός του Γ. Χριστοβασίλης.
Κατηγορούνται βάσει του άρθρου 21 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ για τα παραπτώματα της δωροδοκίας και του στοιχήματος.
Στον Αστέρα Τρ. έχουν ασκηθεί δύο πειθαρχικές διώξεις. Η πρώτη αφορά τον αγώνα Καβάλας - Αστέρα Τρ. και η δεύτερη τον αγώνα Αστέρα Τρ. - Ολυμπιακού Β. οι οποίοι διεξήχθησαν στον δεύτερο γύρο του περυσινού πρωταθλήματος.
Ως μάρτυρες στις υποθέσεις του Αστέρα Τρ. κλήθηκαν οι κ. Πατέρας, Μ. Ψωμιάδης, Κούγιας και Λιμπάντζης.
Η πειθαρχική δίωξη στον ΟΦΗ ασκήθηκε για το εκτός έδρας περυσινό παιχνίδι της Φούτμπολ Λιγκ με την Ηλιούπολη, ενώ στον ΠΑΣ Γιάννινα η δίωξη ασκήθηκε για τον περυσινό εντός έδρας αγώνα με τον Ιωνικό.
Από τη Φούτμπολ Λιγκ κλήθηκαν: α) η ΠΑΕ Αγροτικός Αστέρας και ο πρόεδρος, β) ο Θρασύβουλος, ο πρόεδρός του και οι διαιτητές του περυσινού αγώνα με την Ηλιούπολη, γ) ο Διαγόρας, ο πρόεδρος, ο μεγαλομέτοχος, ο ποδοσφαιριστής Πουλόπουλος, ο διαιτητής του περυσινού αγώνα με την Ηλιούπολη, Σέγγος, και ο προπονητής Ρουτζιέρης, δ) ο Ιωνικός, ο πρόεδρος και ο μεγαλομέτοχός του, ο ποδοσφαιριστής Μιγκέλ και διαιτητής του αγώνα με την Ηλιούπολη, Ντίτσος, ε) ο Πανθρακικός, ο πρόεδρος και ο μεγαλομέτοχός του στ) ο Λεβαδειακός και ο πρόεδρός του, ζ) η Δόξα και ο πρόεδρός της, η) η Ρόδος και ο πρόεδρός της Γ. Μαρτίνης, θ) ο Αετός Σκ., η Δόξα Κρανούλας και φυσικά πρόσωπα που συνδέονται μ’ αυτές.
- Αναβολή για την ερχόμενη Τρίτη πήρε η εκδίκαση της προσφυγής της Λάρισας και του Πανσερραϊκού στο τακτικό διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ. Πάντως, η Λάρισα έδωσε στη δημοσιότητα έγγραφο της UEFA προς την ΕΠΟ με το οποίο συστήνει σε περίπτωση υποβιβασμού ομάδων λόγω μη αδειοδότησης στη θέση τους να παραμένουν ομάδες από την ίδια κατηγορία.
Πηγή: Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια: