Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

«Ισχυρό στοιχείο το έγγραφο της ΟΥΕΦΑ»

Για την ισχύ του εγγράφου της ΟΥΕΦΑ που δικαιώνει την ΑΕΛ και τον Πανσερραϊκό μίλησε ο Γιώργος Μανταίος στη ραδιοφωνία Κισσάβου 97,8. Ο υπεύθυνους επικοινωνίας της Λάρισας υπογράμμισε ότι πρόκειται για ισχυρό στοιχείο και σημείωσε πως με αντίστοιχο έγγραφο δικαιώθηκε και ο ΟΦΗ.
«Ισχυρό στοιχείο το έγγραφο της ΟΥΕΦΑ»
Παραδέχθηκε, βέβαια, ότι ο ΚΑΠ δεν προβλέπει παραμονή της ΑΕΛ όμως επισήμανε ότι στο συγκεκριμένο σημείο είναι αναχρονιστικός επειδή όταν συντάχθηκε δεν υπήρχαν οι σημερινές διαδικασίες αδειοδότησης της ΟΥΕΦΑ.
Επίσης, ανέφερε πως οι Λαρισαίοι θα συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι τέλους και εμφανίστηκε καθησυχαστικός για το θέμα της αδειοδότησης.
Αναλυτικά:
Για τον χρόνο δημοσιοποίησης του εγγράφου της ΟΥΕΦΑ:
«Εννοείται ότι δεν το είχαμε απ' την αρχή. Αν το είχαμε, απ' όταν τέθηκε θέμα αντικατάστασης, θα το 'χαμε παρουσιάσει. Είναι ισχυρό στοιχείο, γιατί δείχνει την κατεύθυνση της ΟΥΕΦΑ, οποία αποτυπώθηκε μάλιστα πρόσφατα κι απ' το θέμα της SportLarissa Press, σχετικά με τις οκτώ στις οκτώ χώρες που εφήρμοσαν την συγκεκριμένη οδηγία. Δεν γνωρίζω αν το είχε γνωστοποιήσει κάποιος προηγουμένως σε άλλες ομάδες με πιθανό έννομο συμφέρον. Εμείς δεν το είχαμε. Μπορεί αυτός που ήδη σώθηκε βάσει της συγκεκριμένης οδηγίας, να είχε ενημερωθεί. Εμείς το ανακαλύψαμε τελευταία και το χρησιμοποιήσαμε ως πλεονέκτημα».
Για την περί του αντιθέτου διάταξη του ΚΑΠ: «Να διευκρινίσουμε πως ο ΚΑΠ είναι κατηγορηματικός μεν, αλλά αναχρονιστικός στο συγκεκριμένο σημείο. Γιατί όταν συντάχθηκε δεν υπήρχαν οι σημερινές διαδικασίες αδειοδότησης της ΟΥΕΦΑ. Γι' αυτό αποφάσισε η Λίγκα να αντικατασταθεί ο κανονισμός. Απ' τη στιγμή πάντως που η ΕΠΟ ρώτησε, η ΟΥΕΦΑ λέει τη γνώμη της λογικής της και ουδείς μπορεί να την παραβλέψει. Γιατί, είναι αυτονόητο πως αν κάποιος παρουσιάσει παραβατική συμπεριφορά, πρέπει να δικαιώνεται η ομάδα που πλήττεται κι όχι κάποια τρίτη. Αν αυτό δεν το ακολουθεί η ΕΠΟ, αυτή είναι και υπόλογη.
Γιατί πιστεύει πως δεν κοινοποιήθηκε η γνωμοδότηση απ' την ίδια την ΕΠΟ: «Με βάση το έγγραφο που διαβάσατε, δεν αναρωτιέστε, πως τελικά πήραν όλες οι ομάδες μας άδεια; Όταν στις 15/3 το τμήμα αδειοδότησης της ΕΠΟ λέει πως έχει «πολύ σοβαρό πρόβλημα», πως εξηγείται το ότι στις 15/4 ήταν όλες οι ομάδες αδειοδοτημένες; Μάλλον γι' αυτό η ΕΠΟ δεν αναγνωρίζει ως καθοριστική την τοποθέτηση της ΟΥΕΦΑ».
Για τις επόμενες κινήσεις της ΑΕΛ: «Θα παλέψουμε μέχρι τελικής πτώσης, αφού καθημερινά νέα στοιχεία έρχονται να ισχυροποιήσουν τη θέση μας. Παλεύουμε τον παραλογισμό. Είναι σαφές πως με αντίστοιχο έγγραφο δικαιώθηκε ο ΟΦΗ. Γιατί στην περίπτωσή μας δεν ισχύει το ίδιο; Στον ΟΦΗ επετράπη με αντίστοιχο έγγραφο να είναι ελαστικοί με την άδειά του. Εδώ γιατί δεν το αναγνωρίζουν; Φτάσαμε να μιλάμε σήμερα για πιθανότητες παραμονής 50-50, γιατί έχουμε όλο το δίκιο με το μέρος μας. Αν δεν το 'χαμε όλο, ξεχάστε μας. Καταλαβαίνετε τι θα γινόταν αν κάπου μπάζαμε».
Για την εκδίκαση της προσφυγής στο Διαιτητικό Δικαστήριο: «Ελπίζουμε ότι δεν θα εκδικαστεί καν. Εμείς περιμένουμε άμεση αντίδραση απ' τη Σούπερ Λίγκα και τις ποδοσφαιρικές αρχές. Δεν υπάρχει πληροφορία, αλλά διεκδικούμε και ελπίζουμε. Η απόφαση του Διαιτητικού έχει μικρή σημασία, γιατί ακόμη κι αν δικαιωθούμε, κανείς δεν μας λέει ότι θα καλέσουν εμάς στη Λίγκα. Ακόμη και τότε, με την πρώτη απόφαση για υποβιβασμό Βόλου και Καβάλας, κάποιοι επικαλούνταν την επικύρωση της βαθμολογίας για να μας αφήσουν απ' έξω. Οπότε, ίσως μόνο αν είχαμε γνωμοδότηση του ίδιου του Μπλάτερ να 'μασταν σίγουροι. Αποδεικνύεται πως τίποτα δεν είναι δεσμευτικό αν κάποιος δεν θέλει ν' ακολουθήσει τη νομιμότητα».
Για τις αντιδράσεις του Τύπου και των φιλάθλων: «Ο κόσμος κι ο Τύπος έχουν κουραστεί πολύ. Δεν κατηγορώ κανέναν που δεν ψάχνει πλέον παρακάτω. Εμείς δεν κουραστήκαμε όμως, παλεύουμε. Δεν κατηγορώ όποιον δημοσιογράφο τρώει αμάσητο ό,τι του σερβίρουν. Κανείς δεν θα ξανακάνει έρευνα. Όλοι λένε, πάρτε μια απόφαση, μας πρήξατε. Υπάρχει πάντως μια στάση πλέον του Τύπου, που συνολικά δικαιώνει την ΑΕΛ. Στην χειρότερη, αντιλαμβάνονται πως με τα δεδικασμένα για Αστέρα και Καλλιθέα, η ΕΠΟ εγκλωβίστηκε. Κανείς πλέον δεν λέει πως όλα είναι εντάξει».
Για το πιστοποιητικό της ΑΕΛ: «Προσέξτε, η ΕΕΑ στην απόφασή της αναφέρει πως αναβλήθηκε η εξέταση της ΑΕΛ. Εμείς από τις αρχές Ιουνίου είχαμε καταθέσει τον φάκελο κι ήταν ενδεχόμενο κάποια έγγραφα με ημερομηνία λήξης, να μην μας καλύπτουν ως τα τέλη Σεπτεμβρίου. Χθες πάλι πήγαμε για νέα ενημερότητα και είχαν απεργία οι εφορίες, αλλά δεν τίθεται φυσικά θέμα».
Πηγή: novasports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: