Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Αν ο πρίγκιπας Σουλτάν τελειώσει το χαρτοπόλεμο

Η χθεσινή επίσημη πρόταση του πρίγκιπα Σουλτάν να πάρει τον Παναθηναϊκό δεν αποκλείεται να βάλει τέλος και στις... χαρτορουκέτες του Βγενόπουλου προς τον Τζίγγερ και τούμπαλιν. Γράφει ο Νίκος Ασημακόπουλος.
Αν ο πρίγκιπας Σουλτάν τελειώσει το χαρτοπόλεμο
Και επειδή θα έχετε μπερδευτεί απ' όλον αυτό τον πόλεμο, καθώς θα προσπαθείτε να μεταφράσετε ή να εξηγήσετε όσα γράφει ο ένας στον άλλο και να καταλάβετε ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο, καλύτερα να μη χάνετε χρόνο διαβάζοντας τις ανακοινώσεις και τις δηλώσεις του καθενός.
ΤΑ πράγματα είναι πάρα πολύ απλά και ξεκάθαρα:
Ο ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ έχει αποφασίσει να φύγει οριστικά από την ΠΑΕ. Θέλει να τη δώσει, αλλά ταυτόχρονα δεν γουστάρει να του την πάρει ειδικά ο Βγενόπουλος. Από την άλλη ξέρει ότι ο Βγενόπουλος δεν μπορεί να μπει. Το ομολόγησε με κάποιον τρόπο ο ίδιος στην τελευταία του πρες κόνφερανς. Γι' αυτό και ο Τζίγγερ τού τη δίνει τσάμπα, σίγουρος πως θα βρίσκει τρόπους να του λέει όχι.
ΑΠΟ την άλλη ο Βγενόπουλος, ενώ είναι φανερό ότι θέλει να γίνει ο κυρίαρχος στο παιχνίδι, δεν έχει αυτή τη στιγμή την οικονομική δυνατότητα να σηκώσει μόνος του το βάρος. Το παλεύει, το προσπαθεί, αλλά βρίσκει συνέχεια απέναντί του τον Βαρδινογιάννη ο οποίος του βάζει απανωτά εμπόδια.
ΒΕΒΑΙΑ, οι κόντρες αυτές ίσως και να μην έχουν σημασία σε λίγες μέρες. Το περίφημο πληρεξούσιο από το αχτύπητο δίδυμο Τσάκα - πρίγκιπα, που κανένας δεν ήταν σε θέση να καταλάβει μέχρι προχθές πόσο σοβαρό ήταν, έφτασε πια στην Αθήνα από την Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, με τις απαραίτητες υπογραφές, τις σφραγίδες και τα βασιλικά χρυσόβουλα. Φτάνει ν' αποδειχτεί «βιώσιμο» το όλο πλάνο, που σημαίνει να κουβαλάει μαζί του τα πραγματικά πετρο-δολάρια, που είναι απαραίτητο να μπουν ζεστά στα ταμεία της ΠΑΕ.
ΓΙΑΤΙ μέχρι να πέσουν οι τελικές υπογραφές, και επειδή οι πτήσεις στα σύννεφα δεν κάνουν καλό, καθόλου παράξενο να αποδειχτεί πως υπάρχουν εμπόδια. Αν διαβάσατε προσεκτικά τις χθεσινές δηλώσεις του Τσάκα στην «Ε», λέει σε κάποιο σημείο ότι... «εγώ δεν υπόσχομαι ότι το deal θα τελειώσει» και πως «η πρότασή μας ισχύει, αλλά μπορεί να χαλάσει από οτιδήποτε». Κάτι τέτοιο, άλλωστε, μπορεί να γίνει οποιαδήποτε στιγμή και με όλες τις μικρές, ή τις μεγάλες, συμφωνίες. Πολλές φορές βλέπουμε υποθέσεις «τελειωμένες», οι οποίες δεν ολοκληρώνονται επειδή κολλάνε σε κάποιες λεπτομέρειες που δεν γεμίζουν από την αρχή το μάτι.
ΦΥΣΙΚΑ, κανένας δεν είναι πλέον καχύποπτος, όπως τις πρώτες μέρες της εμφάνισης του Τσάκα. Μα μέχρι να έρθει εδώ ο πρίγκιπας και να ολοκληρωθεί η συμφωνία, δεν θα υπάρχει η 100% σιγουριά, έστω κι αν υπάρχουν οι καλύτερες προθέσεις και από τη μια πλευρά και από την άλλη.
ΠΑΝΤΩΣ, αν όλα τελειώσουν με το καλό, θα είναι και μια ευκαιρία να... ηρεμήσουν οι πολυμετοχικοί. Αν και δεν ξέρω πόσο άνετα θα νιώσουν αν αλλάξει η κατάσταση και περάσει οριστικά το σημερινό σκηνικό στο περιθώριο. Αν θα μπορέσουν, δηλαδή, ν' αντέξουν χωρίς την καθιερωμένη κόντρα τους και τη δημοσιότητα που σημαίνει...
Πηγή: Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια: