Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

«Δεν θα αποφύγει την ήττα ο Ολυμπιακός»

Για το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Άρσεναλ στο «Emirates Stadium» μίλησε ο Γκι Ρου. Ο Γάλλος τεχνικός εξέφρασε την άποψη του πως οι «ερυθρόλευκοι» θα ηττηθούν στο Λονδίνο, ενώ ανέλυσε τα μείων της ομάδας του Ερνέστο Βαλβέρδε. Παράλληλα αναφέρθηκε και στους Τζιμπρίλ Σισέ - Ζαν-Αλέν Μπουμσόνγκ.

«Δεν πιστεύω πως οι Έλληνες θα καταφέρουν να αποφύγουν την ήττα στο Λονδίνο. Τους λείπει ο ρυθμός και κόντρα σε μια ομάδα όπως η Άρσεναλ, αυτό αποτελεί πολύ σημαντικό χάντικαπ. Επιπρόσθετα, δεν είδα να έχουν διαμορφώσει ακόμα έναν δικό τους τρόπο παιχνιδιού. Χρειάζεται να βρουν τον αγωνιστικό τους προσανατολισμό» τόνισε στην εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος”, o 72χρονος τεχνικός και πρόσθεσε:

«Ο Βενγκέρ έχει ως υποχρέωση να γεμίζει τα ταμεία των εργοδοτών του και αυτό του στερεί τη δυνατότητα δημιουργίας ενός ρόστερ με βλέψεις πρωταθλητισμού. Έστω και έτσι όμως διαθέτει παίκτες όπως οι Φαν Πέρσι, Αρσάβιν και Γουόλκοτ που μπορούν με την ταχύτητά τους να πλήξουν το αργό κέντρο άμυνας του Ολυμπιακού».

Για τον Τζιμπρίλ Σισέ, είπε «Ο Παναθηναϊκός αναγέννησε τον Τζιμπρίλ και του χάρισε μια δεύτερη καριέρα, σε ηλικία 30 ετών. Αυτό δεν πρόκειται να το ξεχάσει. Μου το έχει πει επανειλημμένως. Δεν μπόρεσε ποτέ να ξεπεράσει όμως όσα έγιναν στο ματς με τον Ολυμπιακό στο “Γ.Καραϊσκάκης”. Με είχε πάρει τηλέφωνο αμέσως μετά τον εν λόγω αγώνα και ήταν πυρ και μανία. Είχα προσπαθήσει να την ηρεμήσω, αλλά δεν τα κατάφερα».

Επίσης για τον  Ζαν-Αλέν Μπουμσόνγκ εξήγησε πως μπορεί να γίνει ο ηγέτης της άμυνας του Παναθηναϊκού αρκεί να «του δείξει εμπιστοσύνη ο προπονητής του. Δεν θα πάρει την πρωτοβουλία από μόνος του, γιατί είναι πολύ διακριτικός ως χαρακτήρας».

Τέλος, στάθηκε και στην αποχώρηση της οικογένειας Βαρδινογιάννη από την ηγεσία των “πράσινων”: «Θα το μετανιώσουν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού που εξώθησαν την οικογένεια σε πώληση της ομάδας. Δεν πρόκειται να βρεθεί εύκολα νέα διοίκηση ανάλογου οικονομικού διαμετρήματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: