Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Χιμένεθ: «Για την ΑΕΚ χωρίς… αντάλλαγμα»

Παρόλο που το ζήτημα και το… ζητούμενο για την ΑΕΚ είναι η νίκη στο αυριανό παιχνίδι με την Στουρμ, η κουβέντα με τον Μανόλο Χιμένεθ δεν θα μπορούσε να μην πάει στο κλίμα που υπάρχει στα αποδυτήρια. Αλλά και τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, τόσο μετά τα αρνητικά αποτελέσματα, όσο και λόγω των οικονομικών προβλημάτων. 

Και ο Χιμένεθ έκανε λόγο για παίκτες που τα δίνουν όλα για την ΑΕΚ χωρίς αντάλλαγμα, άφησε να εννοηθεί πως και ο ίδιος πράττει το ίδιο και έβαλε τελεία σε κάθε άλλη κουβέντα. Όσο για το αυριανό ματς, έκανε λόγο για το αυτονόητο. Για την ανάγκη της νίκης.

Αναλυτικά όσα είπε ο Χιμένεθ:

«Ότι έχει να κάνει με το ψυχολογικό κομμάτι είναι σημαντικό για την απόδοση μιας ομάδας. Δεν είμαστε πολύ καλοί όταν κερδίζουμε, ούτε πολύ κακοί όταν χάνουμε. Και όταν έχουμε τονίσει πως έχουμε δημιουργήσει μια ομάδα που θα πηγαίνει παιχνίδι με το παιχνίδι».

Για τους αγωνιστικούς προσανατολισμούς στο αυριανό ματς:
«Θα προσπαθήσουμε να ισορροπήσουμε το παιχνίδι. Σίγουρα οι απουσίες που έχουμε είναι σημαντικές ειδικά στον χώρο του κέντρου. Από τα τέσσερα χαφ θα μας λείπουν οι τρεις. Και θα πρέπει να στηριχθούμε στα νέα παιδιά ή να βρούμε τρόπους να είμαστε δυνατοί σ’ αυτή την γραμμή. Πρέπει να κερδίσουμε το παιχνίδι. Και για να κερδίσουμε το παιχνίδι, είναι σημαντικό να κρατάμε και το μηδέν πίσω στην άμυνα».

Για την ανάγκη της νίκης:
«Αν δεν καταφέρουμε την νίκη θα είναι ένα βήμα προς τα πίσω. Είχαμε πει όμως, πως αυτός ο όμιλος έχει σημαντικές ομάδες στην Ευρώπη και πολύ ισορροπημένες. Και η Άντερλεχτ και η Λοκομοτιβ έχουν ένα πλεονέκτημα. Αλλά σ’ αυτόν τον όμιλο κάθε ομάδα μπορεί να κερδίσει οποιαδήποτε άλλη». 

Για το αν ανησυχεί για το μέλλον του:
«Δεν μ’ ανησυχεί καθόλου αυτό. Το μόνο που μ’ ανησυχεί είναι το ματς. Είμαστε όλοι εδώ για κάτι παραπάνω από το οικονομικό θέμα και αυτό το έχουμε αποδείξει».

Για την εμπιστοσύνη του κόσμου στην ομάδα:
«Το να θέλουμε να πείσουμε τον κόσμο, δεν το πετυχαίνουμε σε μια μέρα. Θέλει δουλειά. Είμαι περήφανος για το γκρουπ των επαγγελματιών που δουλεύω, για τον τρόπο που δουλεύουν και κάτω από τις συνθήκες που δουλεύουν».   

Για τις συνθήκες δουλειάς:
«Θα παλέψω κάθε δευτερόλεπτο, κάθε λεπτό που θα είμαι στην ΑΕΚ. Ότι είχαμε να πούμε το είπαμε πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Τώρα θα πάμε μέχρι τέλους με την ΑΕΚ. Και όποιος δεν έχει κατανοήσει ότι θα πηγαίνουμε παιχνίδι με το παιχνίδι, καιρός να το κατανοήσει. Οι παίκτες δίνουν τα πάντα, χωρίς αντάλλαγμα. Και αν θέλετε να το παρερμηνεύσετε μπορείτε να το κάνετε. Τόσο οι ποδοσφαιριστές, όσο και η τεχνική ηγεσία δουλεύουμε σκληρά μόνο για την νίκη. Θα δουλεύουμε για την ΑΕΚ και μόνο για την ΑΕΚ. Και αυτό είναι και το μόνο που θέλουμε να συζητάμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: