Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Η ΕΠΟ μάς μιλάει για "ευ αγωνίζεσθαι"...

Ωραίο κι αυτό μετά τα όσα γίνονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο... Ο Σοφοκλής Πιλάβιος καλεί όλον τον κόσμο του ποδοσφαίρου να στηρίξει την προώθηση του πνεύματος του ευ αγωνίζεσθαι και του σεβασμού...
Η ΕΠΟ μάς μιλάει για "ευ αγωνίζεσθαι"...
Οι Fair Play Days της FIFA διοργανώνονται για 15η φορά και υποστηρίζονται προσωπικά τόσο από τον πρόεδρο της FIFA, Ζεπ Μπλάτερ, όσο και από τον ομόλογό του στην UEFA, Μισέλ Πλατίνί.
Ο Σοφοκλής Πιλάβιος δήλωσε επί του θέματος: «Το πνεύμα του ευ αγωνίζεσθαι και ο σεβασμός είναι απαραίτητα για το άθλημα του ποδοσφαίρου και για όσους συμμετέχουν σε αυτό. Πρέπει να καλλιεργούμε τις αξίες του αθλητικού πνεύματος και να δουλεύουμε ακούραστα προς αυτή την κατεύθυνση. Κάνουμε έκκληση στους Έλληνες φιλάθλους να μας βοηθήσουν».

Από την πλευρά του, ο Ζεπ Μπλάτερ στάθηκε στις δραστηριότητες των παιδιών: «Τα παιδιά χρειάζονται να ανατρέφονται σύμφωνα με ισχυρές αξίες. Το ποδόσφαιρο, ως ομαδικό άθλημα, τους βοηθά να συνειδητοποιήσουν πόσο απαραίτητη είναι η πειθαρχία, ο σεβασμός, το ομαδικό πνεύμα και το ευ αγωνίζεσθαι, τόσο στον αθλητισμό όσο και στη ζωή. Η καμπάνια της FIFA για το fair play περιλαμβάνει πολλά περισσότερα από την απλή προώθηση του ευ αγωνίζεσθαι στον αγωνιστικό χώρο. Η FIFA έχει αναλάβει τη δέσμευση να προάγει το ευ αγωνίζεσθαι και στην ίδια την κοινωνία, ξεκινώντας από το μέλλον, δηλαδή τα παιδιά».

Ο Μισέλ Πλατινί υποστήριξε: «Είμαστε περήφανοι που προωθούμε το ποδόσφαιρο μέσα σε ένα πνεύμα ειρήνης, κατανόησης και ευ αγωνίζεσθαι, χωρίς πολιτικές, θρησκευτικές, φυλετικές ή άλλου τύπου διακρίσεις. Ας ενωθούμε και ας δείξουμε σεβασμό – είμαστε όλοι ίσοι όταν παίζουμε με μία μπάλα!».
 
πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: