Η καταμέτρηση ολοκληρώθηκε. Η Μάντσεστερ Σίτι
έβγαλε απ' το ταμείο της 92,25 εκατομμύρια ευρώ ώστε να κατορθώσει να
πάρει το πρωτάθλημα στην Αγγλία. Γράφει ο Θανάσης Κελαντώνης.
Η Παρί Σεν Ζερμέν ξόδεψε 89 εκατ. ευρώ προκειμένου να γίνει ξανά πρωταγωνίστρια στη Γαλλία.
Αμφότερες διαθέτουν σεΐχηδες, αν σας ξέφυγε. Η Γιουβέντους πήρε το χάλκινο μετάλλιο με επενδύσεις σε ποδοσφαιριστές ύψους 85,75 εκατ. ευρώ και το μεγαλειώδες επίτευγμα της αποτυχίας να αποκτήσει κεντρικό αμυντικό, με αποτέλεσμα να ψάχνει τώρα εκ των έσω λύσεις.
Οπως για παράδειγμα, η ιδέα να βαφτιστεί στόπερ ο Αρτούρο Βιδάλ. Μεγάλος προγραμματισμός. Οριακά έχασε το βάθρο η Τσέλσι με τα 85,7 εκατ. ευρώ που δαπάνησε και στην πέμπτη θέση ανέβηκε με τη δράση της στην τελευταία μέρα των μεταγραφών η Ρόμα. Εδωσε 80,885 εκατ. ευρώ προκειμένου να αποκτήσει δώδεκα ποδοσφαιριστές, με ακριβότερο όλων τον Πάμπλο Οσβάλδο (17,5 εκατ. ευρώ). Γελάει ο κόσμος (επιτρέψτε μας).
Απ' την άλλη πλευρά η Ατλέτικο Μαδρίτης ήταν η ομάδα που έβαλε τα περισσότερα χρήματα στο ταμείο της απ' τις παραχωρήσεις ποδοσφαιριστών. Δεύτερη η Αρσεναλ, με αποτέλεσμα μεταξύ άλλων και μία... οκτάρα. Πίσω, όμως, βρίσκουμε μόνο ιταλικούς συλλόγους. Την Παλέρμο, την Ουντινέζε και την Τζένοα. Δυστυχώς, γενικά για το ιταλικό ποδόσφαιρο, η νοοτροπία των ιδιοκτητών των συλλόγων «δεύτερης» γραμμής (Ιντερ, Μίλαν, Νάπολι, Γιουβέντους, Ρόμα, Λάτσιο η πρώτη) είναι καθαρά επιχειρηματική.
Οπως έκανε η Σαμπντόρια το προηγούμενο καλοκαίρι, έτσι και σε αυτό, Παλέρμο και Ουντινέζε (η Τζένοα απλά το... κάνει κάθε καλοκαίρι) πούλησαν ό,τι καλύτερο διέθεταν σε έμψυχο δυναμικό έτσι ώστε να πάρουν το μεγαλύτερο δυνατό κέρδος. Να πουλήσουν δηλαδή, όταν το... πράγμα είναι ζεστό.
Οι συνέπειες; Η Παλέρμο αποκλείστηκε απ' την Τουν στο Γιουρόπα Λιγκ και η Ουντινέζε δεν μπόρεσε να περάσει σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ (όπως η Σαμπντόρια την προηγούμενη σεζόν με αντίπαλο τη Βέρντερ Βρέμης) με αντίπαλο τη χειρότερη Αρσεναλ της τελευταίας δεκαετίας. Ως σύλλογοι όμως κέρδισαν πολλά (χρήματα) και δικαιούνται να λένε ότι, αν το financial fair play άρχιζε τώρα, μπορεί και να έκαναν (οικονομική) πλάκα στους «μεγάλους».
Πηγή: Goal
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου