Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Κάναμε "σεφτέ" κόντρα στην Κύπρο!!

Την πρώτη της νίκη στον 1ο προκριματικό όμιλο του EURO 2013 πέτυχε η Εθνική Ελπίδων, επικρατώντας 2-0 της Κύπρου στο Δασάκι Αχνας. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήταν ανώτερο στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και μόνο μετά την αποβολή του Μάνταλου (δεύτερη κίτρινη) στο 71΄ πιέστηκε από τους γηπεδούχους.
Κάναμε "σεφτέ" κόντρα στην Κύπρο
Το πρώτο ημίχρονο κύλησε με την Εθνική μας να έχει τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού και να χάνει πολλές ευκαιρίες για να σκοράρει, με σημαντικότερες αυτές των Γιάννου (1΄, 41΄), Μάνταλου (10΄), Φορτούνη (13΄, 45΄) και Σκόνδρα (23΄).
Η πρώτη καλή στιγμή του δευτέρου ημιχρόνου ήταν για τους γηπεδούχους στο 49΄, όταν ο Μυτίδης από το ύψος της μικρής περιοχής δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.
Η Ελλάδα πήρε γρήγορα και πάλι τον έλεγχο του αγώνα και κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 58΄ με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κώστα Φορτούνη. Οι ισορροπίες του αγώνα άλλαξαν στο 71΄, όταν ο Πέτρος Μάνταλος αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Η ομάδα της Κύπρου πίεσε την ελληνική άμυνα και έφτασε κοντά στο γκολ με τον Χατζηβασίλη στο 78΄ και τον Πιτταρά στο 79΄ (σουτ άουτ). Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, όμως, ήταν επικίνδυνο στις αντεπιθέσεις και έχασε σπουδαία ευκαιρία στο 90΄, όταν ο Μαυρίας δεν μπόρεσε να σκοράρει στο τετ-α-τετ με τον Ιωάννου. Το αποτέλεσμα διαμόρφωσε στο 93΄ ο Βέλλιος με εκπληκτικό σουτ από τα τριάντα μέτρα.

Ο διαιτητής της αναμέτρησης, Αλαν Μπλακ, από την Β. Ιρλανδία παρατήρησε με κίτρινη κάρτα τους Παναγιώτου Ρ., Ποτουρίδη, Μάνταλο, Μητρόπουλο, Στάμου.

ΚΥΠΡΟΣ: Ιωάννου, Αντωνιάδης, Δημητρίου, Παναγιώτου Ρ. (23΄ Παναγιώτου Α.), Βασιλείου, Οικονομίδης, Χαραλάμπους, Περικλέους (63΄ Πιτταράς), Σιέλης, Μυτίδης, Γιανκουδάκης (76΄ Χατζηβασίλη)
ΕΛΛΑΔΑ: Λάμπρου, Σκόνδρας, Ποτουρίδης (89΄ Αποστολόπουλος), Μητρόπουλος, Λαγός, Γκέντσογλου, Μαυρίας, Μάνταλος, Γιάννου (75΄ Στάμου), Φορτούνης, Καραγκούνης (55΄ Βέλλιος)

Δεν υπάρχουν σχόλια: