Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

«Περήφανοι για την Ελλάδα»

Με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΚ ο Ηλίας Ζούρος εξέφρασε την περηφάνια του για την Ελλάδα και τόνισε πως δεν πρέπει να ανταποκριθούν στο κλίμα που θα δημιουργήσουν οι Σκοπιανοί.

«Περήφανοι για την Ελλάδα»
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο ομοσπονδιακός μας τεχνικός:
Για το παιχνίδι με την ΠΓΔΜ: «Βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά. Το ματς με τα Σκόπια είναι δύσκολο, γιατί είναι μία ομάδα πολύ μαχητική, στα όρια του σκληρού, με πολύ κόσμο στο πλευρό της. Είμαστε έτοιμοι, συγκεντρωμένοι κι ευελπιστώ η ομάδα να παίξει όπως περιμένουμε. Να παίξει καλή άμυνα, γιατί στην επίθεση θα βρούμε τον τρόπο».
Για τις προκλήσεις των Σκοπιανών: «Είναι ένα παιχνίδι με ιδιαιτερότητες. Καλύτερα να μην μπούμε σε αυτό το κλίμα που θέλουν να δημιουργήσουν. Εμείς είμαστε περήφανοι για την Ελλάδα, παίζουμε για τη γαλανόλευκη και δεν πρέπει να μπούμε στο δρόμο που θέλουν να μας οδηγήσουμε. Αν αυτό συμβεί, θα έχουμε πρόβλημα».
Για την αντιμετώπιση των αντιπάλων: «Είναι δύσκολο το ανορθόδοξο σχήμα που χρησιμοποιούν τα Σκόπια, αλλά έχουμε δουλέψει κάποια σχήματα. Ο αντίπαλος έχει ψηλούς που σουτάρουν και τον ΜακΚάλεμπ που είναι πραγματική σφαίρα στην επίθεση».
Για την ομοιογένεια στην Εθνική ομάδα: «Η Σερβία ξεκίνησε πριν τρία χρόνια με τον ίδιο κορμό κι έχει αυτοματισμούς. Δεν μπορείς να έχει τόσους αυτοματισμούς όταν έχεις μία ολοκαίνουρια ομάδα και με παιδιά που δεν διαθέτουν πολλή εμπειρία. Ο χρόνος είναι λίγος και δεν λειτουργεί υπέρ ημών, αλλά μέσα από τα παιχνίδια θα γαλουχηθούμε. Η ομάδα είναι το 'Α' και το 'Ω'. Έτσι κερδίζουμε κι έτσι χάνουμε. Δεν είναι τένις, είναι μπάσκετ. Παίζουν πέντε, αλλά και οι επτά που είναι στον πάγκο πρέπει να είναι έτοιμοι να μπουν ανά πάσα στιγμή να βοηθήσουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: