Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Το παγκόσμιο ρεκόρ του Ολυμπιακού!!

Ούτε ένας ούτε δυο, αλλά πέντε σχεδόν μήνες έχει να δώσει επίσημο ματς ο Ολυμπιακός, κάτι που αποτελεί… παγκόσμια πρωτοτυπία! Βέβαια δεν φταίει αυτός...
Το παγκόσμιο ρεκόρ του Ολυμπιακού!
Τα πλέι οφ του ελληνικού πρωταθλήματος, αλλά και η απευθείας πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ «ευθύνονται» γι’ αυτό το… κατόρθωμα.
Χαρακτηριστικό είναι πως το τελευταίο επίσημο παιχνίδι που έδωσαν οι «ερυθρόλευκοι» ήταν στις 17 Απριλίου κόντρα στη Λάρισα. Σε συνδυασμό με το μπάχαλο που επικρατεί στο ελληνικό πρωτάθλημα, με τους Πειραιώτες να μην μπορούν να παίξουν στις δύο πρώτες αγωνιστικές της Σούπερ Λίγκας, πηγαίνουν στο ματς κόντρα στη Μαρσέιγ στις 13 Σεπτεμβρίου μόνο με… φιλικά.
Και η Νάπολι που συμμετέχει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ έχει να δώσει περίπου το ίδιο διάστημα επίσημο αγώνα, αλλά κάτι τέτοιο αναμένεται να γίνει 10-11 Σεπτεμβρίου μιας και έληξε η απεργία που υπήρχε στο ιταλικό πρωτάθλημα.
Οπότε, ο Ολυμπιακός είναι η μόνη ομάδα που θα παίξει κάτω από αυτές τις συνθήκες και μάλιστα κόντρα σε ισχυρούς αντιπάλους που ενισχύθηκαν πολύ τη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού. Άρσεναλ, Ντόρτμουντ και Μαρσέιγ δεν αστειεύονται…
ΑΡΣΕΝΑΛ
Οι «κανονιέρηδες» μπορεί να έχασαν τον αρχηγό τους, Σεσκ Φάμπρεγας, ο οποίος γύρισε στα πάτρια εδάφη και την Μπαρτσελόνα, όπως επίσης και τους Σεμίρ Νασρί, Γκαέλ Κλισί, Έμπουε, Ντενίλσον και άλλους, αλλά προχώρησε σε πολύ καλές μεταγραφικές κινήσεις που θα την βοηθήσουν άμεσα, αλλά και στο μέλλον.
Μία από τις σημαντικότερες προσθήκες που έκαναν οι Λονδρέζοι είναι ο Περ Μερτεσάκερ από τη Βέρντερ Βρέμης, μεταγραφή που ξεπέρασε τα 11 εκατ. ευρώ. Ο 26χρονος άσος θα υπερασπίζεται την άμυνα της Άρσεναλ για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.
«Μήλον της Έριδος» για αρκετές ευρωπαϊκές ομάδες ήταν ο Ζερβίνιο, αλλά εκείνος προτίμησε την αγγλική ομάδα να συνεχίσει την καριέρα του. Η μετακίνηση του 24χρονου αμυντικού, έβαλε στα ταμεία της Λιλ περίπου 12 εκατ. ευρώ.
Η ακριβότερη μεταγραφή όμως για τους «κανονιέρηδες» είναι αυτή του Άλεξ Τσάμπερλεϊν, ο οποίος αποτελεί τη μεγαλύτερη επένδυση για το μέλλον, μιας και είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα αυτήν τη στιγμή στην Αγγλία. Το κόστος της μεταγραφής του από τη Σαουθάμπτον ξεπέρασε κατά πολύ τα 13 εκατ. ευρώ, με τους Λονδρέζους να ποντάρουν πολλά πάνω του.
Στην εκπνοή της μεταγραφικής περιόδου αποκτήθηκε και ο Σάντος από τη Φενερμπαχτσέ. Η μετακίνησή του από την Τουρκία κόστισε περίπου 7 εκατ. ευρώ με τον 28χρονο αμυντικό να καλείται να βελτιώσει την αμυντική γραμμή της νέας του ομάδας, η οποία έχει αρκετά προβλήματα.
Είχαν προηγηθεί οι μεταγραφές των Τσου Γιούνγκ Παρκ, του επιθετικού της Μονακό, αλλά και του αμυντικού της Τσάρλτον, Κάρλ Τζένκινσον, άλλη μία επένδυση των «κανονιέρηδων».
Εκτός της Άρσεναλ, και η Μπορούσια Ντόρτμουντ ενισχύθηκε πολύ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.
ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ
Η πρωταθλήτρια Γερμανίας, με τον Γίργκεν Κλοπ στον πάγκο, αμφισβήτησε την κυριαρχία της Μπάγερν Μονάχου και δικαιώθηκε. Αν και πολλοί παίκτες της αποχώρησαν, μεταξύ αυτών και το μεγάλο τη αστέρι, Νούρι Σαχίν με προορισμό τη Ρεάλ Μαδρίτης, δεν σημαίνει ότι έχει αποδυναμωθεί.
Το κενό του Σαχίν έχουν κληθεί να καλύψουν οι Ιβάν Πέρισιτς με τον Ιλκάι Γκέντογκαν, οι οποίοι αποκτήθηκαν από Κλαμπ Μπριζ και Νυρεμβέργη αντίστοιχα. Και οι δύο μαζί κόστισαν κοντά στα 10 εκατ. ευρώ, με τους Γερμανούς να περιμένουν πολλά από εκείνους.
Στους Βεστφαλούς πήγαν ακόμα οι Μουσταφά Αμίνι από τη Σέντραλ Κόουστ, ο 22χρονος άσος της Χέμνιτζερ Κρίς Λέβε, ενώ επέστρεψαν και οι Γιούλιαν Κοχ και Μόρις Λάιτνερ από Ντούισμπουργκ και Άουσμπουργκ αντίστοιχα.
ΜΑΡΣΕΙΓ
Και η Μαρσέιγ όμως προέβη σε σημαντικές προσθήκες. Μεγάλη απώλεια για τους Γάλλους ήταν η μεταγραφή του Ταγέ Ταϊβό που πήγε στη Μίλαν, αλλά και του Γκαμπριέλ Χάιντσε που έγινε κι εκείνος κάτοικος Ιταλίας, αλλά για χάρη της Ρόμα. Ωστόσο, με τις μεταγραφές που έκανε συνεχίζει να είναι μια υπολογίσιμη αντίπαλος.
Η απόκτηση του Αλού Ντιαρά από τη Ζιροντέν Μπορντό είναι η σημαντικότερή τους προσθήκη. Μαζί με τους Νικολά Ν’Κουλού, Μοργκάν Αμαλφιτανό, Τζέρεμι Μορέλ, Τζενάρο Μπρασιλιανό, Τζίμι Τραορέ, Μ'μπο, αλλά και την επιστροφή του Τσάρλι Φομέν τους κάνει και πάλι πανίσχυρους.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
Υπολογίζοντας πως Άρσεναλ, Ντόρτμουντ και Μαρσέιγ θα έχουν περίπου 6 επίσημα ματς στα πόδια τους, εν αντιθέσει με τους «ερυθρολεύκους», τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο. Βέβαια δεν ενισχύθηκαν μόνο οι αντίπαλοι, αλλά και οι Πειραιώτες, φτιάχνοντας ένα ρόστερ που θα ζήλευαν πολλές ομάδες.
Το μόνο που απομένει είναι να δούμε κατά πόσο έχει επηρεαστεί ο Ολυμπιακός από την αγωνιστική αδράνεια που έχει βρεθεί κι αν το κενό αυτών των μηνών του στοιχήσει σε κάποιο ευρωπαϊκό ματς τη κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.
Πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: