Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Στο δρόμο για το EURO 2012!!

Αμεση ενημέρωση για την αγωνιστική ημέρα των προκριματικών του EURO2012. Τα αποτελέσματα, τι έγινε στους αγώνες και αναλυτικές βαθμολογίες όλων των ομίλων.
Στο δρόμο για το EURO 2012
ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΗ ΦΑΣΗ ΤΟΥ EURO2012
ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
1ος ΟΜΙΛΟΣ
Αζερμπαϊτζάν – Βέλγιο1-1
(86’ Αλίγιεβ - 55’ πέν. Σίμονς)
Μεγάλη ευκαιρία να βρεθεί ακόμα πιο κοντά στην εξασφάλιση της δεύτερης θέσης (η πρώτη είναι καπαρωμένη από τη Γερμανία) έχασε το Βέλγιο. Απέμεναν μόλις τέσσερα λεπτά μέχρι τη λήξη και την επιστροφή από το Μπακού με τους τρεις βαθμούς. Και από το πουθενά το αδιάφορο Αζερμπαϊτζάν που ούτε καν πίεζε, ισοφάρισε. Ένα λεπτό νωρίτερα και ένα αργότερα, Ντε Καμάργκο και Φελαϊνί σπατάλησαν τις δικές τους ευκαιρίες.

2ος ΟΜΙΛΟΣ
Ανδόρα – Αρμενία 0-3
(35’ Πιτσέλι, 75’ Γκαζαριάν, 90+1’ Μκιταριάν)
Χωρίς να την περιμένει κανείς, η Αρμενία παραμένει στο κόλπο. Εκανε το χρέος της, νίκησε για δεύτερη φορά την πλέον ανίσχυρη του ομίλου, Ανδόρα και ελπίζει. Αλλωστε έχει κάθε λόγο να αισθάνεται ότι μπορεί, μιας και διαθέτει την πιο παραγωγική επίθεση στο γκρουπ. Στη φάση του πέναλτι (3-0) αποβλήθηκε ο Λίμα των γηπεδούχων.
Ρωσία – FYROM 1-0
(41’ Σεμσόβ)
Η ψυχή της βγήκε για να νικήσει την αδύναμη FYROM. Ετσι όμως έχουν κυλήσει μέχρι στιγμής τα προκριματικά για τη Ρωσία που ακόμα και έτσι όμως, με το… στανιό, έχει καταφέρει να βρίσκεται στην κορυφή του γκρουπ. Βέβαια ας όψεται και ο τερματοφύλακας της, Μαλαφέεβ που στις καθυστερήσεις έσωσε τα χειρότερα στο πλασέ του παλιού παίκτη των ΑΕΚ, Αιγάλεω, Λεβαδειακού,, Γκόραν Ποπόφ
5ος ΟΜΙΛΟΣ
Φινλανδία – Μολδαβία 4-1

(11’, 43’ Χαμαλάινεν, 52’ πέν. Φορσέλ, 71, αυτογκόλ Αρμας – 85’ Αλεξέεβ)
Την πρόκριση αποκλείεται να την προλάβουν. Ωστόσο, οι φινλανδοί αναζητούσαν εναγωνίως ένα πολύ καλό αποτέλεσμα, ώστε να ξεπλύνουν τη ντροπή του περασμένου Ιουνίου, όταν έφαγαν πέντε γκολ από τη Σουηδία. Η Μολδαβία αποδείχτηκε το εξιλαστήριο θύμα. Μάλιστα οι γηπεδούχοι είχαν οκτώ ευκαιρίες για γκολ και σκόραραν στις μισές. Οσο για τους φιλοξενούμενους και την προηγούμενη φορά που έπαιξαν, με το ίδιο σκορ ηττήθηκαν (από τη Σουηδία). Ενας από τους σκόρερ των νικητών ήταν και ο Μίκαελ Φορσέλ που λίγες μέρες νωρίτερα απέρριψε την πρόταση του Αρη.

9ος ΟΜΙΛΟΣ
Λιθουανία – Λιχτενστάιν 0-0

Τελικά φαίνεται πως το Λιχτενστάιν έχει βρει στο πρόσωπο της Λιθουανίας τους… πελάτες του. Το μικρό κρατίδιο των 36.000 κατοίκων κατάφερε να αποσπάσει «λευκή» ισοπαλία στο Κάουνας, ενώ στο αμέσως προηγούμενο παιχνίδι που μάλιστα ήταν και μεταξύ τους στις αρχές Ιουλίου, είχε νικήσει με 2-0. Οι Λιθουανοί πάντως έστω και ανορθόδοξα το πάλεψαν, αν και από το 75’ έπαιζαν με παίκτη λιγότερο (αποβολή Τσεσνάουσκις).
Διαβάστε όλο το θέμα στο gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: