Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

"Οι εφημερίδες που θέλουν να δημιουργήσουν πρόβλημα"...

Οι εφημερίδες της Θεσσαλονίκης έκαναν ζημιά (!) στον μεταγραφικό σχεδιασμό του Άρη, υποστήριξε σε συνέντευξη του στον "Aris FM" ο Γιάννης Κόντης, τονίζοντας παράλληλα πως υπάρχει εμπιστοσύνη στο ρόστερ της ομάδας.

"Οι εφημερίδες που θέλουν να δημιουργήσουν πρόβλημα"...
Μιλώντας αρχικά για την εκλογή του Απόστολου Παπουτσάκη στη θέση του προέδρου της Super League, ανέφερε:
«Ήμασταν μια από τις ΠΑΕ που συναίνεσε στην εκλογή του. Είναι ένας άνθρωπος σχετικά νέος στο ποδόσφαιρο αλλά είναι άνθρωπος που ασχολείται. Σίγουρα η λίγκα θέλει ένα άνθρωπο με τη διάθεση να αφιερώσει χρόνο και να είναι στην Αθήνα συνέχεια με τους φορείς του αθλητισμού» ενώ συνέχισε λέγοντας:
«Υπήρξαν παραινέσεις από πολλούς προέδρους προκειμένου ο πρόεδρος της ΠΑΕ Αρης, κ. Αθανασιάδης, να βάλει υποψηφιότητα για πρόεδρος της λίγκας. Η ενασχόληση του όμως με τον Αρη είναι καθημερινή και δεν μπορεί να είναι στην Αθήνα. Για αυτό και αρνήθηκε».

Όσον αφορά το γεγονός ότι Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα ψήφισαν για την εκλογή του νέου προέδρου της λίγκας ενώ δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο Πρωτάθλημα, υπογράμμισε:
«Το θέμα δεν είναι να μην ψηφίζουν για να μην υπάρχει διαφορά ψήφων. Ήταν θέμα αρχής, τύπων και νομιμότητας. Η αποδεκτή μέχρι σήμερα επιτροπή αθλητισμού δεν έχει δώσει άδεια σε αυτές τις δύο ομάδες. Αν γίνει αυτό σε μια ομάδα, τότε δεν έχει δικαίωμα συμμετοχή στις συνεδριάσεις.. Οι μόνοι που είπαν κάτι ήμασταν εμείς και κάποιοι άλλοι. Όταν υπάρχει συναίνεση στο να μην δημιουργηθεί θέμα, φαινόμαστε οι κακοί της υπόθεσης και ότι δημιουργούμε συνεχώς θέμα. Αυτό είναι δυστυχώς το ποδόσφαιρο.
Πιστεύω ξεκάθαρα ότι αυτή τη στιγμή έχει δημιουργηθεί ένα μπέρδεμα αρμοδιοτήτων επιτροπών και όχι αποφάσεων. Κάθε επιτροπή τα βλέπει διαφορετικά. Παρακολουθώντας τα πράγματα πολλά χρόνια έχω διαπιστώσει ότι δημιουργήθηκε ένας τρίτος βαθμός που δεν υπήρχε μέχρι σήμερα και αυτός είναι το διαιτητικό δικαστήριο, ενώ μέχρι σήμερα ήταν το CAS. Πήρε ξαφνικά μόνο του τις αρμοδιότητες και πλέον πηγαίνουν οι αποφάσεις εκεί. Αυτό δεν θα μας οδηγήσει σε κάτι καλό. Τα σοβαρά θέματα του ελληνικού ποδοσφαίρου τα έκρινε ένας εκπρόσωπος της Β’ εθνικής, ένας δικαστής, και μια κοπέλα εκπρόσωπος της ΕΠΟ. Αυτό είναι ένα θέμα που πρέπει να αντιμετωπίσουν στην ΕΠΟ προκειμένου να αποσαφηνιστούν οι αρμοδιότητες».
Πηγαίνοντας στα θέματα του Αρη και στον μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας, δήλωσε:

«Μεγαλύτερη ζημιά στα θέματα των μεταγραφών κάνει το πήγαινε έλα ορισμένων εφημερίδων που θέλουν να δημιουργήσουν πρόβλημα. Βγαίνουν πολλά ονόματα που δεν ισχύουν και αν δεν κλείσουν θα φανεί ως αποτυχία της διοίκησης. Εκ του πονηρού δημιουργούνται πολλά θέματα. Κάποιοι βγάζουν ονόματα για να ιντριγκάρουν τον κόσμο όπως για παράδειγμα έγινε σήμερα σε εφημερίδα της Θεσσαλονίκης με δύο παίκτες οι οποίοι δεν έχουν ξεκαθαρίσει την κατάσταση με την ομάδα τους ακόμα.
Ο Αρης δεν προσεγγίζει παίκτη αν δεν ξεκαθαρίσει η κατάσταση με την ομάδα του και το συμβόλαιο του» ενώ ακόμα πρόσθεσε:
«Παρακολουθώ πολλές φορές τις αντιδράσεις του κόσμου. Οι ίδιοι που ζητούσαν μια διαφορετική αντίληψη μεταγραφών και επέμεναν για προώθηση των νέων παιδιών της ομάδας ή για περισσότερους έλληνες, είναι οι ίδιοι που βγαίνουν και ζητούν τα αντίθετα. Δεν είναι θέμα προεπιλογής και σχολιασμού. Είναι θέμα αποτελεσμάτων που θα κρίνουν αν ο τρόπος επιλογής ήταν πετυχημένος ή όχι».

Για την παραμονή του Νάτσο Γκαρσία:
«Είναι χρόνια στην ομάδα και ένας από τους παίκτες που έκαναν τα μεγάλα συμβόλαια. Κάναμε μια προσπάθεια ορθολογισμού του συμβολαίου του για να φτάσει σε λογικά πλαίσια. Ήταν μεγάλη η θέληση του να παίξει στον Αρη και έμεινε. Μόνος του τώρα πρέπει να δικαιώσει τον εαυτό του».
Αναφερόμενος στο τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα του Αρη, τον Βίκτορας Γιάκομπ, σημείωσε:
«Σίγουρα και εγώ είμαι λίγο σκεπτικός με το θέμα των καρτών που έχει δείξει. Ο ίδιος όμως έχει καταλάβει που έχει έρθει και μας διαβεβαίωσε ότι θα είναι διαφορετικός. Σαν μεταγραφή δεν ήταν το συμπλήρωμα της τελευταίας στιγμής. Ήταν μέσα στη λίστα μας από την αρχή αλλά προτιμήσαμε να δώσουμε προτεραιότητα σε άλλες επιλογές».
Για τον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννενα και τη διαιτησία του κ. Τριτσώνη:
«Τα λάθη φέτος κατά τη γνώμη μου θα είναι ανθρώπινα. Επεσήμανα πριν λίγες μέρες το γεγονός ότι με ένα ανθρώπινο λάθος χάσαμε την έξοδο μας στην Ευρώπη πέρυσι. Ζητήσαμε με κόσμιο τρόπο να προσέξουν την ομάδα και να δείξουν οι διαιτητές ότι έχουν αλλάξει κάποια πράγματα. Αν δεν γίνει, η απαξίωση από τον κόσμο θα είναι μόνιμη. Οι ανακοινώσεις στο οφθαλμοφανές δεν χρειάζονται. Αυτό που είδαμε εμείς το είδε πολύς κόσμος».

Κλείνοντας τις δηλώσεις του, ο κ. Κόντης τόνισε:
«Υπάρχει εμπιστοσύνη στο ρόστερ. Αυτό που πρέπει να κάνουν οι παίκτες είναι να καταλάβουν τι ζητάμε εμείς και ο κόσμος από αυτούς, να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και ότι στις εποχές που ζούμε τα χρήματα που παίρνουν είναι πολλά σε σύγκριση με αυτά που περνάει ο κόσμος. Αν γίνει αυτό, θα έχουμε περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: