Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Με τέτοιον Μπαρνιάνι ποιος την πιάνει!!

Ο Αντρέα Μπαρνιάνι... ακόμα σκοράρει κι η Ιταλία παρέμεινε «ζωντανή» για την πρόκριση χάρη στην πρώτη νίκη της στη διοργάνωση επί της Λετονίας (62-71), που είχε σε τραγική ημέρα ο Γιάνις Μπλουμς.
Με τέτοιον Μπαρνιάνι ποιος την πιάνει!

Με δύο ήττες από Σερβία και Γερμανία οι «Ατζούρι» δεν είχαν περιθώρια για τρίτη, αν ήθελαν να διατηρήσουν τις ελπίδες τους για πρόκριση στη δεύτερη φάση. Ο Αντρέα Μπαρνιάνι ήθελε και θέλει, όπως οι επίσης NBAers Μπελινέλι και Γκαλινάρι μαζί με τον Στέφανο Μαντσινέλι, μόνο που οι τρεις τελευταίοι άργησαν πολύ να το δείξουν στην επίθεση. Το ίδιο έκανε κι ο Γιάνις Μπλουμς, τρίτος σκόρερ του Εurobasket με 23,5 πόντους, που σκόραρε για πρώτη φορά στο 29'34''!
Ο Ρίχαρντς Κούκσικς πήρε πρωτοβουλίες και «κράτησε» τη Λετονία, αλλά στην άμυνα δεν υπήρχε αντίδοτο για τον ασταμάτητο Μπαρνιάνι. Παρά τους συνεχόμενους πόντους του, η Ιταλία δεν είχε καταφέρει ούτε να ξεφύγει στο σκορ, ούτε καν να πάρει προβάδισμα και να το διατηρήσει. Ωστόσο, η τελευταία περίοδος άρχισε με τρίποντο του Μάρκο Μορντέντε κι ακόμη 8 σερί πόντους από τον πάουερ φόργουορντ των Ράπτορς, για να έρθει στα μισά το +10 (56-66).
Από εκείνο το σημείο κι έπειτα η Λετονία δεν είχε πώς να αντιδράσει, ενώ η Ιταλία κράτησε σχετικά εύκολα το προβάδισμα νίκης μέχρι το τελικό 62-71, που την έστειλε στο 2-1, ενώ η λετονική ομάδα συνεχίζει χωρίς νίκη στον β' όμιλο κι αν δεν γίνει κανένα θαύμα εκτός Eurobasket.
Τα δεκάλεπτα: 21-18, 33-31, 53-55, 62-71
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: