Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

«Άλλο αθλητισμός και άλλο πολιτική»

Η πολιτική για τους πολιτικούς και το μπάσκετ για τους ανθρώπους του... Αυτό είναι το δόγμα του προπονητή των Σκοπίων, Μάριν Ντοκουζόφσκι, ο οποίος θέλησε να αποσυνδέσει τον αγώνα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ από όσα συμβαίνουν σε πολιτικό επίπεδο ανάμεσα στις δύο χώρες για το όνομα «Μακεδονία».
«Άλλο αθλητισμός και άλλο πολιτική»
Παράλληλα, μιλώντας στο sport-fm.gr δεν έκρυψε το θαυμασμό του για το ελληνικό συγκρότημα.
«Δεν ασχολούμαι με αυτά τα πράγματα. Εγώ είμαι άνθρωπος του αθλητισμού, αυτά είναι θέματα που τα χειρίζονται οι πολιτικοί. Έχω πολύ καλή σχέση με όλους τους ανθρώπους της ελληνικής ομάδας και δεν έχω κανένα πρόβλημα με τους Έλληνες. Τα υπόλοιπα είναι προβλήματα που πρέπει να απασχολούν τους πολιτικούς κι όχι τους ανθρώπους του μπάσκετ», δήλωσε ο τεχνικός των Σκοπίων.
Στη συνέχεια πρόσθεσε πως την ομάδα του ενδιαφέρουν περισσότερο οι δύο τελευταίοι αγώνες του ομίλου, παρά αυτός του Σαββάτου. Αλήθεια ή μπλόφα; «Είμαστε έτοιμοι. Σήμερα είχαμε την ευκαιρία να ξεκουραστούμε μετά από μία πολύ σημαντική νίκη απέναντι στην Κροατία, που μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε για την πρόκριση. Για μας το ματς με την Ελλάδα δεν είναι τόσο σημαντικό, όσο εκείνα που ακολουθούν απέναντι στη Φινλανδία και τη Βοσνία. Ξέρουμε πως αν πάρουμε τα δύο τελευταία παιχνίδια του ομίλου, θα περάσουμε στη δεύτερη φάση», τόνισε.
Τέλος, ερωτηθείς για τους Έλληνες παίκτες που φοβάται περισσότερο, απάντησε: «Όλοι οι παίκτες της Ελλάδας είναι επικίνδυνοι. Η ελληνική ομάδα είναι ένα πολύ καλό σύνολο, που παίζει πολύ καλή άμυνα. Έχει πολλούς καλούς ψηλούς, όπως ο Μπουρούσης, ο Φώτσης και ο Κουφός, ενώ στην περιφέρεια υπάρχουν ο Ζήσης και ο Καλάθης. Πρόκειται για παίκτες επιπέδου Ευρωλίγκας. Επιπλέον η Ελλάδα διαθέτει μεγάλο βάθος στον πάγκο και ο προπονητής μπορεί να υπολογίζει σε δώδεκα παίκτες, σε αντίθεση με μας, που στηριζόμαστε σε 7-8 παίκτες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: