Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

«Πιθανό να πάρει η ΑΕΚ χρήματα από τον Ψωμιάδη»

Την πρόθεση της ΑΕΚ να κάνει ό,τι είναι νομικώς δυνατόν για να δεσμεύσει οποιοδήποτε περιουσιακό στοιχείο του Μάκη Ψωμιάδη, εξέφρασε ο Χάρης Οικονομόπουλος, ο οποίος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η Ένωση να αποκτήσει μετοχές της Καβάλας.
«Πιθανό να πάρει η ΑΕΚ χρήματα από τον Ψωμιάδη»
Μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6, o δικηγόρος της ΠΑΕ τόνισε ότι τα ασφαλιστικά μέτρα εναντίον της ΠΑΕ Καβάλας στοχεύουν στον «Big Mac» και όχι στη μακεδονική ομάδα.
Τόνισε, ωστόσο, πως η μεταβίβαση των μετοχών της τελευταίας στην «Ένωση» θα μπορούσε να διαγράψει ένα μέρος του χρέους των 44 εκατ. ευρώ που της έχουν επιδικαστεί.
Αναλυτικά όσα είπε ο Χάρης Οικονομόπουλος:
«Στόχος ΠΑΕ ΑΕΚ είναι να εισπράξει από τον Μάκη Ψωμιάδη και τους συνεργούς του το μεγαλύτερο δυνατό ποσό που της έχει επιδικαστεί από τελεσίδικες αποφάσεις για την περίοδο (2001-2003) που ήταν στην ΑΕΚ. Αυτό αφορά 44 εκατ. ευρώ -που με τους τόκους έχουν φτάσει τα 80 εκατ. περίπου.
Όπου βρίσκουμε, λοιπόν, περιουσιακά στοιχεία του, θα προσπαθούμε να τα μπλοκάρουμε. Μετά την απόφαση του δικαστηρίου τον Φλεβάρη, προχωρήσαμε σε κατασχέσει των λογαριασμών του σε όλες τις ελληνικές τράπεζες, αλλά δεν βρέθηκε ούτε ένα ευρώ. Παρόλα αυτά, βρέθηκαν έπειτα συγγενικά του πρόσωπα -ανεπάγγελτα- να παρουσιάζονται ότι έχουν στην κατοχή τους περιουσιακά στοιχεία -τα οποία, μάλιστα, ένα εξ αυτών, σε απολογητικό του υπόμνημα πριν λίγο καιρό, ανέφερε ότι τα διαχειριζόταν για λογαριασμό του πατέρα του.
Από τη στιγμή, λοιπόν, που δηλώθηκε πρόθεση μεταβίβασης μετοχών της συγκεκριμένης ΠΑΕ -στην οποία πιστεύουμε ότι υπάρχει εμπλοκή του Μάκη Ψωμιάδη- θα επιδιώξουμε να την μπλοκάρουμε. Εκτός αυτού, δε, έχουμε καταθέσει αίτημα για συντηρητική κατάσχεση όλων των περιουσιακών στοιχείων της οικογένειας Ψωμιάδη.
Δεν εκπροσωπώ την ΑΕΚ σε επιχειρησιακό επίπεδο και δεν μπορώ να ξέρω αν οι παίκτες της Καβάλας θα ήταν χρήσιμοι. Είναι πολύ πιθανό, όμως, να αποκτηθούν από την ΑΕΚ οι μετοχές της ΠΑΕ Καβάλας. Αντίδικός μας δεν είναι η ΠΑΕ Καβάλα, αντίδικος μας είναι ο Μάκης Ψωμιάδης και οι συνεργοί του. Αν η οικογένεια Ψωμιάδη συμφωνούσε να μεταβιβάσει τις μετοχές στην ΠΑΕ ΑΕΚ για να διαγραφεί ένα μέρους του χρέους, δεν θα υπήρχε πρόβλημα
Θεωρώ εξαιρετικά πιθανό να πάρει η ΑΕΚ χρήματα από την υπόθεση του Ψωμιάδη. Αλλιώς δεν θα την αναλαμβάναμε. Κανένας δικηγόρος δεν θέλει να ασχολείται με τέτοιες “βαριές” νομικά υποθέσεις, όπου εμπλέκονται τέτοιοι άνθρωποι.
Αν το κράτος λειτουργούσε σωστά (και «πάγωνε», για παράδειγμα, τη μεταφορά λογαριασμών στην Κύπρο), αν ο Μάκης Ψωμιάδης δεν φυγοδικούσε, αν το ΣΔΟΕ -που έχει πάρει σχετική εντολή- είχε ήδη κάνει τους προβλεπόμενους ελέγχους στον Μάκη Ψωμιάδη, η ΑΕΚ θα μπορούσε να έχει πάρει ήδη κάποια χρήματα».

πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: