Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Τους περνάμε σαν σταματημένους! (ΒΙΝΤΕΟ)

Μεγάλο φαβορί για την πρόκριση στα τελικά του Euro-2012 η Εθνική. Περνάει όπως πέρασε ο Νίνης τους αντιπάλους του, για να γράψει το τελικό 1-0 στο θρίαμβο του Τελ Αβίβ επί του Ισραήλ!
Τους περνάμε σαν σταματημένους! (ΒΙΝΤΕΟ)
Ούτε η... πολυθρύλητη ζέστη, ούτε οι 16.000 "αφιονισμένοι" Ισραηλινοί που κατέκλυσαν το Μπλούμφιλντ μπόρεσαν να εμποδίσουν την Εθνική να φύγει με τη νίκη (13 ματς χωρίς ήττα!) χάρη στην γκολάρα του Σωτήρη Νίνη στο 60`! Οι παίκτες του Σάντος πήραν αυτό που ήθελαν, αντέχοντας στη μεγάλη πίεση των γηπεδούχων στο τέλος, πραγματοποιώντας ίσως την καλύτερη τους εμφάνιση επί του Πορτογάλου τεχνικού. Τα άσχημα νέα ήταν ο τραυματισμός του Καφέ και οι κάρτες των Τοροσίδη και Κατσουράνη που χάνουν τον αγώνα της Τρίτης με τη Λετονία.
Μια χαρά!
Το ματς ξεκίνησε με μια φυσιολογική πίεση από πλευράς Ισραηλινών ή μάλλον προσπάθειας να πιέσουν, όμως οι παίκτες του Σάντος κατάφεραν όχι μόνο να μην κινδυνέψουν ουσιαστικά στο πρώτο 45λεπτο, αλλά είχαμε και φάσεις για γκολ!
Ο "ρούκι" Ζαραδούκας τα πήγε πολύ καλά με τον Μπεναγιούν, ο Σαμαράς ταλαιπωρούσε τον Σπούνγκιν, "βρώμικη" δουλειά από τον Κατσουράνη στο κέντρο, ενώ αρμονική ήταν η συνεργασία για το κεντρικό αμυντικό δίδυμο του Αβραάμ με τον Κυριάκο.
Μετά από το πρώτο αναγνωριστικό 10λεπτο, στο 17` το σουτ του Σαμαρά έξω από τη μεγάλη περιοχή πέρασε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων του Αουάτ, ενώ στο 24` είχαμε το ωραίο γύρισμα του Τοροσίδη στον Σαλπιγγίδη και το πλασέ του δεύτερου πάνω στον Αουάτ.
Στις καθυστερήσεις είχαμε την καλύτερη φάση για την Ελλάδα, καθώς αρχικά ο Μάκος και μετά ο Καραγκούνης δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον Αουάτ!
Και ακόμα καλύτερα!
Η Εθνική μας ανταμείφθηκε για την καλή της εμφάνιση στο 60` χάρη στο φανταστικό γκολ του Νίνη! Ο μικρός πήρε την μπάλα από το κλέψιμο του Μάκου, άδειασε δυο αμυντικούς και κερτανοβόλησε τον Αουάτ για το 0-1!
Το γκολ έκοψε τα πόδια των Ισραηλινών και παρότι ο Φερναντές έκανε και τις τρεις αλλαγές του, δεν μπόρεσαν να απειλήσουν ουσιαστικά τον Σηφάκη.
Το ματς απέκτησε άγρια ομορφιά στο τελευταίο 15λεπτο, με πολλά νεύρα από πλεύρας γηπεδούχων, καθώς δεν έλλειψαν οι στιγμές έντασης, με την ελληνική άμυνα πάντως να ανταποκρίνεται άριστα στην ασφυκτική πίεση των Ισραηλινών (όπως η ευκαιρία του Ραφαέλοφ στο 83`) και τελικά να φεύγουμε με το χρυσό 0-1!
Το φιλμ του αγώνα:
90+5` Λήξη του αγώνα!
90+3` Κίτρινη στον Μανιάτη
86` Σουτ του Σαμαρά από καλή θέση, άουτ!
84` Mανιάτης στη θέση του Σαλπιγγίδη
83` Μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους! Ο Ραφαέλοφ σούταρε από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά η μπάλα θα φύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σηφάκη.
77` Φετφατζίδης αντί Νίνη
76` Κίτρινη και στον Νάτσο
75` Κίτρινη κάρτα σε Τοροσίδη και Σαλπιγγίδη
73` Εκτέλεση φάουλ του Νάτσο από καλή θέση, μπλοκάρε ο Σηφάκης
69' Χτύπημα στον Καραγκούνη από τον Καγιάλ, δεν έδωσε κάτι ο διαιτητής
61` Κίτρινη ο Μπεν Χαρούς
61` Ο Νάτσο στη θέση του Κοέν
60` Ο Μάκος έκλεψε την μπάλα, βρήκε τον Νίνη, που πέρασε δύο Ισραηλινούς και με φοβερό σουτ έκανε το 0-1!
55` Διπλή αλλαγή για το Ισραήλ. Οι Ντάμαρι και Χέμεντ μπαίνουν αντί των Σέχτερ και Ζάχαβι
55` Κίτρινη ο Κατσουράνης, χάνει το ματς με τη Λετονία
54' Μεγάλη στιγμή για την Εθνική! Μετά την εκτέλεση κόρνερ, σύγχυση στα καρέ του Ισραήλ, κανείς δεν μπόρεσε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα
46` Έναρξη δευτέρου μέρους

 

45+4': Ημίχρονο.
45+3': Ο Μάκος από καλή θέση έξω από την περιοχή στέλνει την μπάλα πάνω στον Αουάτ.
44': Κίτρινη κάρτα στον Καγιάλ.
42': Αναγκαστική αλλαγή για την Εθνική. Ο Μάκος μπαίνει στη θέση του Καφέ.
37': Φάουλ του Καραγκούνη από καλή θέση, πάνω από τα δοκάρια του Αουάτ.
33': Κίτρινη κάρτα στον Καφέ.
24': Μεγάλη φάση για την Εθνική! Ο Σαλπιγγίδης έπιασε το γυριστό σουτ, αλλά ο Αουάτ κατάφερε να μπλοκάρει τη μπάλα.
19': Καλή στιγμή για την Εθνική μας. Ο Σαμαράς βγήκε από τα δεξιά, έβγαλε την κάθετη πάσα, αλλά εκεί δεν μπόρεσε κανείς να πιάσει το σουτ από καλή θέση.
16': Μακρινό σουτ του Σαμαρά, από πλάγια θέση η μπάλα στην εξωτερική πλευρά των δικτύων.
5': Κίτρινη κάρτα στον Καραγκούνη.
4': Κίτρινη κάρτα στον Ζάχαβι.
1': Έναρξη αγώνα.
Οι συνθέσεις:
Ισραήλ (Λουίς Φερναντές): Αουάτ, Σπούνγκιν, Μπεν Χαΐμ, Γκέρσον, Καγιάλ, Αλμόγκ Κοέν, Ραφαέλοφ, Σέχτερ, Μπεναγιούν, Ζάχαβι, Μπεν Χαρούς
Ελλάδα (Φερνάντο Σάντος): Σηφάκης, Κ. Παπαδόπουλος, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Τοροσίδης, Ζαραδούκας, Κατσουράνης, Καφές, Καραγκούνης, Νίνης, Σαμαράς, Σαλπιγγίδης
Διαιτητής: Κρεγκ Αλεξάντερ Τόμσον (Σκωτία)
Α' Βοηθός: Φράνσις Άντριους (Σκωτία)
Β' Βοηθός: Άλασντερ Ρος (Σκωτία)
4ος Διαιτητής: Στίβεν ΜακΛιν (Σκωτία)
Γήπεδο: "Μπλούμφιλντ"

πηγή: sportdog.gr (κλικ πάνω στη φώτο)

Δεν υπάρχουν σχόλια: