Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

"Ο Ζούρος έχει κρυφούς... άσους"

Πολύ καλύτερη περιμένει στη συνέχεια του Ευρωμπάσκετ την Εθνική μας ομάδα ο Βαγγέλης Αλεξανδρής και υποστήριξε πως ο Ηλίας Ζούρος θα μας εκπλήξει...
"Ο Ζούρος έχει κρυφούς... άσους"
Αναλυτικά, όσα είπε στον Sentra103.3:
Για την απόδοση της Εθνικής ομάδας στα δύο πρώτα παιχνίδια:
Είδα αποσπασματικά τα δύο πρώτα παιχνίδια της Εθνικής ομάδας. Μου αρέσει καταρχάς που κερδίσαμε, γιατί ο στόχος επετεύχθη. Παρότι η απόδοσή μας δεν κυμάνθηκε σε πολύ υψηλά επίπεδα, κατά διαστήματα η ομάδα είχε πολύ καλά διαστήματα και κυρίως είχε διάθεση να παλέψει και να κερδίσει. Αυτό φαίνεται από πρωτίστως από το αμυντικό κομμάτι, ενώ τα παιδιά βγάζουν στο παρκέ μεγάλη ενέργεια και με πολύ σωστή τακτική. Οι αντίπαλοι «διαβάζονται» πολύ καλά και αυτό είναι βέβαια έργο του τεχνικού τιμ, που κάνει εξαιρετικό σκάουτινγκ.
Για την εικόνα που δείχνουν οι ομάδες – φαβορί του Ευρωμπάσκετ:
Η Κροατία έχασε, η Ισπανία κινδύνευσε στην πρεμιέρα, ενώ κι άλλες ομάδες δείχνουν να μην είναι σε φόρμα που να τρομάζει τουλάχιστον σε αυτή την προκριματική φάση, θέλουν το αποτέλεσμα, ψάχνουν τον ρυθμό τους και σίγουρα κρύβουν και πράγματα. Πάντως, ειδικά οι Κροάτες συνήθως δεν να φτάνουν ψηλά παρότι έχουν παίκτες από το ΝΒΑ ή που παίζουν σε μεγάλα πρωταθλήματα, γιατί έχουν εσωτερική διχόνοια και δεν μπορούν να φτάσουν ψηλά στις διοργανώσεις.
Για το τι να περιμένουμε στη συνέχεια από την Εθνική ομάδα:
Η Εθνική ομάδα ετοιμάζει εκπλήξεις! Μπορεί να μην έχει να κρύβει πολλά στοιχεία, αλλά ο κόουτς είμαι σίγουρος ότι ετοιμάζει εκπλήξεις. Γνωρίζω καλά τον Ηλία Ζούρο, είμαστε χρόνια αντίπαλοι στους πάγκους και ξέρω πως οι ομάδες του έχουν πληθώρα συστημάτων που τοποθετούνται ακόμη και κατά τη διάρκεια ενός τάιμ άουτ, αλλά έχουν δουλευτεί φυσικά προηγουμένως στην προπόνηση. Τα παιδιά είναι πολύ έξυπνοι παίκτες, με μεγάλη διάθεση. Στην Εθνική υπάρχουν 7 καινούργια πρόσωπα, αλλά δένουν πολύ καλά μεταξύ τους και το κυριότερο από όλα είναι ότι έχουν όραμα!
Κατά διαστήματα παίζουμε καλά, αν και λίγο αποπροσανατολισμένα ορισμένες στιγμές, όμως στην πορεία το τεχνικό επιτελείο θα δώσει έμφαση σε όλα τα «κενά». Ηδη, κόντρα στη Φινλανδία, ο Μπουρούσης ήταν πολύ καλός. Η μπάλα πρέπει να πηγαίνει στο ζωγραφιστό και να αξιοποιούμε τους ψηλούς μας. Δεν μπορώ να πω ότι η Εθνική μας παίζει τέλεια, αλλά έχει πολλά νέα παιδιά, που βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο. Ηδη, από τα φιλικά η Εθνική ομάδα έβγαλε ένα θετικό πρόσωπο, που με ενθουσίασε. Αλλωστε, και ο φίλαθλος κόσμος αυτό που θέλει να βλέπει είναι όρεξη, μαχητικότητα κι όχι μικροεγωισμούς, έριδες. Θέλει να βγαίνει θετική αύρα κι αυτό υπάρχει στην ομάδα και γι' αυτό παρότι δεν έπαιξε το τέλειο μπάσκετ, φέρνει αποτελέσματα.
Για το αν είναι πλεονέκτημα για το Ζούρο ότι λείπουν παίκτες με ισχυρή προσωπικότητα:
Ο Ηλίας Ζούρος έχει αρκετή εμπειρία για να κουμαντάρει και έμπειρους παίκτες. Σε αυτό το επίπεδο δεν γίνεται να φωνάζουν οι διεθνείς. Ο προπονητής επιλέγει πως πρέπει να παίξει η ομάδα και οι παίκτες είναι υποχρεωμένοι να ακολουθήσουν τις οδηγίες. Αν κάποιος μπορεί να κάνει το κάτι παραπάνω, είναι υποχρεωμένος να το κάνει επιτυχώς. Το θέμα είναι να μη χαλάει το ομαδικό παιχνίδι με τον εγωισμό, που κάνει κακό στην ομάδα. Ωστόσο, ακόμη και οι διεθνείς με ισχυρή προσωπικότητα δεν έχουν δώσει τέτοια δείγματα, μέχρι τώρα.
Για τον Αρη της νέας σεζόν:
Είμαι πολύ συγκινημένος από την υποδοχή του κόσμου. Ο Αρης έχει υποχρεώσεις και προτεραιότητα αποτελεί να καλυφθούν χρέη, να προχωρήσει η εξυγίανση και με ένα μικρό μπάτζετ, που απομένει να φτιάξουμε μία ομάδα που να φέρνει αποτελέσματα. Τα διαρκείας φεύγουν σωρηδόν και το «Αλεξάνδρειο» θα είναι και πάλι γεμάτο. Είναι κάτι που χρειάζεται το μπάσκετ όπως και την άνοδο του ΠΑΟΚ, που κάνει κινήσεις που είναι άξιες προσοχής. Στη δική μου λογική ήταν να μην ανακυκλώσω παίκτες που όλα αυτά τα χρόνια πήγαιναν από τη μία ομάδα στην άλλη. Φέραμε νέα παιδιά για να παρουσιάσουμε κάτι φρέσκο. Χρειαζόμαστε πολλή δουλειά για να καταφέρουμε κάτι καλό, αλλά και να παίρνουμε αποτελέσματα, γιατί ο κόσμος από εκεί σε κρίνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: