Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Έρχεται βροχή, έρχεται μπόρα!!

Ο Κώστας Καίσαρης μετράει τα κουκιά της ΑΕΚ (οικονομικά και αγωνιστικά) και διαπιστώνει ότι δεν βγαίνουν με τίποτα. Τα δύο εκτός έδρας ματς με Σκόντα - Άντερλεχτ ενδεχόμενα να προκαλέσουν βαρομετρικό χαμηλό.

Έρχεται βροχή, έρχεται μπόρα
Η τελευταία δημόσια εμφάνιση του Σταύρου Αδαμίδη ανατρέχει στην επίσκεψη του, στον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως. Οι προσευχές του Βαρθολομαίου, όμως, για τη σωτηρία της ΑΕΚ και οι ευχές προς τον πρόεδρος της, δεν φαίνεται (προς το παρόν τουλάχιστον) να έχουν αποτελέσματα.
Το μοναδικό θετικό; Η πρόκριση επί της Δυναμό και η είσοδος στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Τα 4.5 εκατομμύρια γιούρο που θα ενεθυλακώσει η ΑΕΚ. Αν δεν υπήρχαν αυτά τα λεφτά η στάση πληρωμών θα ήταν προ των πυλών. Ας γυρίσουμε, όμως, ένα χρόνο πίσω. Όταν η ΑΕΚ επέστρεφε θριαμβεύτρια από το τουρνουά της Αυστραλίας κι ο Σταύρος Αδαμίδης δήλωνε "πάμε για το πρωτάθλημα". Η αισιοδοξία είχε φτάσει σε τέτοια επίπεδα που το υλικό της ΑΕΚ θεωρείτο ότι καλύτερο μετά τη χρυσή εποχή-Μπάγεβιτς της δεκαετίας του '90. Σύντομα, όμως, ήρθε η κατάρρευση, στη θέση του Μπάγεβιτς ο Χιμένεθ, αλλή η ΑΕΚ έσωσε τελικά τη χρονιά με το κύπελλο. Ένας τίτλος ύστερα από 10 χρόνια, είναι τίτλος.
Στο μεταξύ η κρίση που είχε βαρέσει γενικότερα το ποδόσφαιρο, χτύπησε κατακούτελα την ΑΕΚ. Ο Νοτιάς, πάει πάσο κι αν δεν υπήρχε το προπονητικό κέντρο στα Σπάτα θα είχε γίνει προ πολλού Βγενόπουλος. Το κούρεμα στο μπάτζετ της ΑΕΚ έχει ονοματεπώνυμα. Τους ποδοσφαιριστές που έφυγαν από την περσινή ομάδα: Σαχά, Ντιόπ, Σκόκο, Μπλάνκο, Τζεμπούρ. Ποιοι πήγαν στις θέσεις τους; Κάθε απόπειρα σύγκρισης είναι και μάταιη και στενάχωρη.
Τι μπορεί να περιμένει η ΑΕΚ σ' αυτή τη σεζόν; Που θα καταλήξει, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει. Κατ' αρχήν αν θα μπορέσει να τη βγάλει οικονομικά και να μη σκάσει κανόνι, όπως λένε οι μυημένοι της πιάτσας. Το κόλπο του Αδαμίδη με τον Γκούντγιονσεν δεν φτούρισε. Ο κόσμος δεν τσίμπησε και η κίνηση των διαρκείας παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα. Ο Χιμένεθ βλέπει τη μπόρα να έρχεται κι έχει ξεσαλώσει. Τη μια λέει στους παίκτες "σας πιστεύω, θα πεθάνω μαζί σας" και την άλλη, μετά το πρόσφατο 0-2 στην Πάτρα από την Παναχαϊκή, επαναλαμβάνει για δεύτερη φορά ότι "δεν έγιναν οι μεταγραφές που ζήτησα".
Ποιος να τον κουλαντρίσει, όταν μάλιστα δεν είναι και συνεπείς απέναντι του στο οικονομικό; Ο Αδαμίδης στο τρίωρο τετ-α-τετ που είχε μαζί του; Όταν ξεκινάει η κουβέντα και ο προπονητής λέει ότι είχαμε πει από πέρσι ότι οι ποδοσφαιριστές πρέπει να πληρώνονται στην ώρα τους, για τον πρόεδρο "τα λέει όλα η σιωπή". Αγωνιστικά η ομάδα είναι γεμάτη από αδυναμίες και προβλήματα. Αν εξαιρεθεί το κεντρικό αμυντικό δίδυμο με τους Δέλλα-Μανωλά, όλες οι άλλες γραμμές είναι επιπέδου ομάδων που παλεύουν για τη σωτηρία. Ειδικότερα στα χαφ, που στα τέσσερα πρώτα ματς του Γιουρόπα Καπ, δεν θα παίζει ο Μάκος. Συνολικά έγιναν πάνω από δέκα μεταγραφές, αλλά στην πλειονότητα τους από ποδοσφαιριστές Β' διαλογής.
Ότι η χρονιά θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη είναι παραπάνω από εμφανές. Στην απελπισία του ο Αδαμίδης φώναξε να κάτσει δίπλα του μέχρι και τον Χατζηχρήστο. Τα έσοδα από τα εισιτήρια είναι η μοναδική ελπίδα για να βγει η σεζόν. Η παρουσία του κόσμου, όμως, σε κάθε ομάδα, είναι σε άμεση συνάρτηση με το αγωνιστικό κομμάτι. Αν η ομάδα τσουλήσει και τα αποτελέσματα είναι θετικά, ΟΚ. Σε αντίθετη περίπτωση ο κόσμος γυρίζει την πλάτη. Τι πιθανότητες έχει αυτή η ΑΕΚ να παίξει καλό ποδόσφαιρο, να ζεστάνει τον κόσμο της και να τον έχει δίπλα της; Καλύτερα να μην το συζητήσουμε. Μετά τη διακοπή η ΑΕΚ έχει δύο συνεχόμενα εκτός έδρας για πρωτάθλημα και Ευρώπη με τη Σκόντα και την Άντερλεχτ. Θα είναι το πρώτο δείγμα. Τι ψάρια θα πιάσει και κατά πόσο θ' αρχίσουν στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτέμβρη τα πρωτοβρόχια. Αν όχι, τίποτα μπόρες ή καταιγίδες.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: