Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Ελλάδα, μη την… πατήσεις ξανά!!

Η Εθνική βρίσκεται 2 αποτελέσματα πριν το Euro 2012 με… επικίνδυνη αποστολή τη Γεωργία. Ποιός και πώς μπορεί να βάλει… αιώνια ταφόπλακα στο όνειρο της Ελλάδας, με βάση το παρελθόν;
Ελλάδα, μη την… πατήσεις ξανά!
Το sday.gr θυμήθηκε, ερεύνησε και αξιολογεί ποιο από όλα ήταν το μεγαλύτερο στραπάτσο των Ελλήνων με αντίπαλο τον πιο επικίνδυνο… παίκτη της Γεωργίας, τον Τιμούρ Κετσπάγια, ο οποίος όταν ακούει Ελλάδα, αφηνιάζει.

3. Την ίδια την Ελλάδα τη… βρήκε στο «Καραϊσκάκη» το φθινόπωρο του 2010 και πήρε 1-1, όταν κανείς δεν το περίμενε. Προκάλεσε μουρμούρες για τον Φερνάντο Σάντος και έθεσε σε κίνδυνο την τρίτη συνεχόμενη συμμετοχή της Ελλάδας σε Euro. Η Εθνική την έπαθε μία φορά, ξέρει τι την περιμένει, μην την πάθει και δεύτερη… Τότε πήγε αμέσως στο Ζάγκρεμπ, πήρε το 0-0 από την Κροατία και απόσβεσε το… στραπάτσο του «Καραϊσκάκη».

2. Ο Κετσπάγια έβαλε τα… γυαλιά στον Ερνέστο Βαλβέρδε τον Αύγουστο του 2008 για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, φιλοδωρώντας τον Ολυμπιακό με 3 αναπάντητα γκολ, τα οποία στάθηκαν ικανά να στερήσουν από την ομάδα του Πειραιά τη συμμετοχή για 12ο συνεχόμενο χρόνο στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, μια και στο… κατηφορικό Καραϊσκάκη, οι Κύπριοι κράτησαν με αμυντικό προσανατολισμό το εις βάρος τους μεν, αλλά που τους βόλευε δε, 1-0.

1. Το… πάθημα του Ολυμπιακού δεν έγινε μάθημα στον Παναθηναϊκό, ο οποίος κληρώθηκε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ την ίδια χρονιά με την Ανόρθωση. Ξέροντας τους κινδύνους του από το… κάζο των «ερυθρόλευκων» στο Γ.Σ.Π. έχασε με 3-1 και έτσι όπως κύλησε το παιχνίδι, θα έλεγε κανείς ότι έγινε με τον ίδιο τρόπο. Αυτό, όμως, δεν του είχε στοιχίσει και κατάφερε να προκριθεί και μάλιστα πρώτος από τον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει για την Ελλάδα, η οποία αν δε μάθει από το 1-1 του Πειραιά, δεν έχει… αύριο.

Κίνητρο οι παίκτες του Κετσπάγια δεν έχουν, καθώς η Γεωργία έχει αποκλειστεί από το Euro 2012, αν και είχε κάνει καλό ξεκίνημα. Όμως, ποιος μπορεί να πει ότι ο Κετσπάγια δεν έχει το κίνητρο να αποδείξει την προπονητική του αξία, απέναντι σε μια από τις κορυφαίες ομάδες του κόσμου (11η στην κατάταξη της FIFA), αλλά και σε έναν συνάδελφό του (Σάντος) που είναι επί 15 παιχνίδια στο πάγκο της Ελλάδας, αήττητος; Από μόνο του αυτό είναι ένα κίνητρο. Μένει να φανεί αν καταφέρει να το μεταδώσει στους παίκτες του.

Το κακό τρίτωσε. Έσπασε η κατάρα. Η τέταρτη φορά του Κετσπάγια απέναντι σε ελληνική ομάδα μοιάζει και η πιο τυχερή για την Εθνική με βάση την εμφάνιση κόντρα στην Κροατία, αρκεί οι διεθνείς να μην αεροβατούν ακόμα από το 2-0 και να σταθούν στα… πόδια τους.
Πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: