Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

«Δεν θα ζήσει το μπάσκετ!»

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος εξηγεί γιατί το πιο επιτυχημένο άθλημα στην Ελλάδα θα καταλήξει να... φυτοζωεί αποδεικνύοντας με αριθμούς «την ανηθικότητα των περικοπών της Πολιτείας».
«Δεν θα ζήσει το μπάσκετ!»
Η επιστολή του ισχυρού άνδρα του ελληνικού μπάσκετ στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, με αφορμή την απόφαση της Πολιτείας για μείωση κατά 50% της κρατικής επιχορήγησης για το άθλημα, αποτέλεσε την αιτία της τηλεφωνικής μας επικοινωνίας με τον πρόεδρο της ΕΟΚ, Γιώργο Βασιλακόπουλο, ο οποίος μίλησε στο gazzetta.gr με στοιχεία και αριθμούς όσον αφορά την αιφνιδιαστική απόφαση του κράτους να «καταργήσει» ουσιαστικά τη δεύτερη δόση των χρημάτων που το ίδιο από τις αρχές του έτους, είχε ανακοινώσει ότι θα χορηγήσει στο μπάσκετ...
Από τα 6,1 στα 2,45 εκατομμύρια ευρώ!
«Ύστερα από μια σειρά περικοπών στα τελευταία 6-7 χρόνια, φτάσαμε πλέον στo σημείο μηδέν! Για να σας δώσω πιο ακριβή εικόνα, σαν ελληνική ομοσπονδία καλαθοσφαίρισης, το 2003 πήραμε από το κράτος επιχορήγηση ύψους 6,1 εκατομμυρίων ευρώ και πλέον φτάσαμε φέτος να μας ανακοινώσουν ότι θα πάρουμε 4,5 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία στην πορεία –και μετά από παρέμβαση του αρμόδιου υφυπουργού κ. Νικητιάδη– τα κάναμε 4,9 εκατομμύρια, από 5,5 που πήραμε στο 2010! Και ξαφνικά, σχεδόν δύο μήνες πριν εκπνεύσει η χρονιά, έρχεται η Πολιτεία και μας ανακοινώνει ότι δεν πάρουμε 4,9 εκατομμύρια, αλλά 2,45, τα οποία έχουμε ήδη εισπράξει!» μας είπε αρχικά ο κ. Βασιλακόπουλος και συνέχισε:

Διαβάστε όλα όσα δήλωσε ο κ. Βασιλακόπουλος στο gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: