Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Γκουντγιόνσεν όπως... Ριβάλντο από τον Κωστένογλου!!

Πώς ο νέος τεχνικός της ΑΕΚ προσεγγίζει τον ισλανδό επιθετικό για να τον αξιοποιήσει όπως είχε κάνει με τον βραζιλιάνο σταρ. Γράφει ο Βαγγέλης Αρναούτογλου.
Γκουντγιόνσεν όπως... Ριβάλντο από τον Κωστένογλου
«Ολοι γνωρίζουμε πόσο σπουδαίος ποδοσφαιριστή είσαι. Κι εσύ πρέπει να ξέρεις όμως ότι υπάρχουν μεγάλες απαιτήσεις από σένα. Πες μου τι σε απασχολεί και πώς μπορώ να σε βοηθήσω για να βρεις τον εαυτό σου» ήταν τα λόγια με τα οποία ο νέος τεχνικός της Ενωσης κ. Νίκος Κωστένογλου προσέγγισε για πρώτη φορά τη... μεταγραφή του καλοκαιριού, όπως υπογράμμισε σύσσωμος ο αθλητικός Τύπος όταν η ΑΕΚ απέκτησε τον Εϊντουρ Γκουντγιόνσεν.
Ο 33χρονος ισλανδός επιθετικός δεν έχει καταφέρει να μπει στο κλίμα της ομάδας και να προσφέρει το κάτι διαφορετικό (όπως άπαντες περίμεναν όταν προστέθηκε στο κιτρινόμαυρο ρόστερ το περασμένο καλοκαίρι), ωστόσο του αναγνωρίζονται και δικαιολογίες. Με πιο πειστική όλων το γεγονός ότι ο ισπανός πρώην τεχνικός της ΑΕΚ κ. Μανόλο Χιμένεθ τον χρησιμοποιούσε σε μία θέση (αριστερός χαφ-εξτρέμ) την οποία όπως δήλωσε «έχω παίξει λιγότερες φορές από κάθε άλλη στην καριέρα μου. Για την ακρίβεια ελάχιστες».
Ενας από τους βασικός άξονες του σχεδίου για την αγωνιστική μεταμόρφωση της ΑΕΚ που έχει εκπονήσει ο 41χρονος κόουτς Κωστένογλου, είναι η αξιοποίηση του Γκουντγιόνσεν. Κάτι ανάλογο είχε πετύχει και το 2008, όταν αντικαθιστώντας τον επίσης Ισπανό κ. Λορένσο Σέρα Φερέρ κατάφερε να βγάλει τον καλύτερο εαυτό του βραζιλιάνου σταρ Ριβάλντο ο οποίος μέχρι τότε ψαχνόταν. Ο κόουτς Κωστένογλου συζήτησε με τον «Ρίμπο», άκουσε την άποψή του και δίνοντάς του τον ελεύθερο ρόλο που ζητούσε, τον βοήθησε να πάρει την ΑΕΚ στις πλάτες του και να την οδηγήσει στην κορυφή της βαθμολογίας.
Κάτι ανάλογο θέλει να πετύχει και με τον «Γκούντι» από τον οποίο άκουσε ότι «μπορώ να προσφέρω σε οποιαδήποτε μεσοεπιθετικό ρόλο, αρκεί αυτός να είναι στον άξονα, όχι στις πτέρυγες». Ο Ισλανδός ουδέποτε δημιούργησε πρόβλημα στον κ. Χιμένεθ, ουδέποτε δυσανασχέτησε για τη χρησιμοποίησή του σε θέσεις που δεν του ταιριάζουν, ωστόσο δεν επιθυμεί την επανάληψη του σκηνικού τώρα που η ΑΕΚ άλλαξε προπονητή.
Ηδη μέσα από τις προπονήσεις των τελευταίων ημερών έγινε ξεκάθαρο ότι ο Γκουντγιόνσεν άρχισε να βλέπει και πάλι αισιόδοξα την καριέρα του στην Ελλάδα και την ΑΕΚ, διότι η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία συμβάντα και κυρίως η αγωνιστική μεταχείριση που είχε από τον κ. Χιμένεθ τον είχαν ξενερώσει. Πλέον ο Ισλανδός δείχνει πολύ μεγαλύτερη διάθεση και όπως ο ίδιος λέει στους συμπαίκτες του, ανυπομονεί για το ντέρμπι του ερχόμενου Σαββάτου απέναντι στον Ολυμπιακό (ΟΑΚΑ, 20.30).
Πηγή: tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: