Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

«Οι παίκτες είναι οι χαμένοι...»

Ο Αμερικανός δικηγόρος και ατζέντης Κιθ Γκλας αναλύει την ακριβή αιτία του lock-out, προβλέπει το νικητή της διαμάχης και εξηγεί γιατί το χρήμα «κατατρόπωσε» το μπάσκετ!

«Οι παίκτες είναι οι χαμένοι...»
Επί σχεδόν μία δεκαετία ήταν ο manager του Ευθύμη Ρεντζιά, ενώ εδώ και πολλά χρόνια εκπροσωπεί τον Λάρι Μπράουν, τον Σκοτ Σκάιλς και τον «δικό μας» Νίκο Ζήση. Στα περισσότερα από 30 χρόνια που ασχολείται με την εκπροσώπηση παικτών και προπονητών, έχει συντάξει και υπογράψει τουλάχιστον 150 συμβόλαια στο ΝΒΑ και η εμπειρία του θεωρείται αν μη τι άλλο εξαιρετικά σεβαστή... Ο λόγος για τον Αμερικανό ατζέντη δικηγόρο και συγγραφέα Κιθ Γκλας, ο οποίος παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και ύστερα από όλα όσα έχει δει στη διάρκεια της πολυετούς καριέρας του, δεν διστάζει να μιλήσει έξω από τα δόντια και να πει αλήθειες, αποδίδοντας στα πράγματα τη σωστή τους διάσταση...
- Ποιες είναι επιπτώσεις που έχει δημιουργήσει έως τώρα στο ίδιο το άθλημα η διαμάχη ιδιοκτητών-παικτών του ΝΒΑ;
«Πραγματικά δεν θεωρώ ότι το lock-out έχει την παραμικρή επίπτωση στο άθλημα του μπάσκετ και αυτό είναι το δυστυχές της όλης ιστορίας. Και αυτό γιατί όταν μιλάμε για το ΝΒΑ, πρέπει να διαχωρίζουμε το μπάσκετ από την επιχείρηση και τη διασκέδαση! Θλίβομαι που το λέω, αλλά εδώ στην Αμερική, σε αντίθεση με το τι συμβαίνει στην Ευρώπη, κανένας δεν νοιάζεται για το ίδιο το παιχνίδι. Ούτε οι ιδιοκτήτες των ομάδων ούτε ο κομισάριος του ΝΒΑ ούτε καν η Ένωση των παικτών. Το μόνο που ενδιαφέρει τους πάντες είναι πόσα χρήματα θα μπουν στην τσέπη τους. Και δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα στο αμερικανικό επαγγελματικό μπάσκετ, εδώ και περίπου είκοσι χρόνια...»
Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: