Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Το «κάστρο» του Ολυμπιακού τελικά έπεσε! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ποια ευρωπαϊκή ομάδα σαν σήμερα κατάφερε να σπάσει το εντός έδρας αήττητο του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ. Πόσα χρόνια οι «ερυθρόλευκοι» κρατούσαν το ρεκόρ.
Το «κάστρο» του Ολυμπιακού τελικά έπεσε! (ΒΙΝΤΕΟ)
Στις 10 Οκτωβρίου του 2001 η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ νικά τον Ολυμπιακό 2-0 στο ΟΑΚΑ για την 3η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ. Αν και στο α΄ ημίχρονο οι «ερυθρόλευκοι» στάθηκαν στο ύψος τους και έκαναν μάλιστα και 2-3 ευκαιρίες, στη συνέχεια λύγισαν.
Στο δεύτερο μέρος η ομάδα του σερ Άλεξ Φέργκιουσον κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο και κατάφερε να φτάσει στο πρώτο της γκολ στο 66΄με τον Μπέκαμ. Στη συνέχεια οι Πειραιώτες δεν μπόρεσαν να ισοφαρίσουν, ενώ ο Ελευθερόπουλος γλίτωσε τα χειρότερα.
Οι «κόκκινοι διάβολοι» που είχαν υπεροχή στον αγωνιστικό χώρο κατάφεραν να κάνουν το 2-0 στο 82’. Σκόρερ της Γιουνάιτεντ ήταν ο Άντι Κόουλ που σημείωσε το 23ο ευρωπαϊκό του γκολ και έγινε ο πρώτος Άγγλος σκόρερ ξεπερνώντας κατά ένα γκολ τον Μπόμπι Τσάρλτον.
Η ήττα από την Μάντσεστερ ήταν η πρώτη εντός έδρας του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ γενικά στο Κύπελλο Πρωταθλητριών είχε να χάσει στο «σπίτι» του από τη σεζόν 1982-1983, όταν στο β΄ γύρο είχε ηττηθεί με 4-0 από το Αμβούργο, που στην συνέχεια πανηγύρισε τον τίτλο.
Πλέον μετά την ήττα από την Γιουνάιτεντ, ο Ολυμπιακός είχε περιορισμένες ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση, με τον στόχο της τρίτης θέσης που οδηγούσε στο Κύπελλο UEFA να μοιάζει πιο εφικτός, σε έναν όμιλο που υπήρχαν ακόμα η Λιλ και η Λα Κορούνια.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Λεμονής): Ελευθερόπουλος, Πατσατζόγλου, Μπερμούδες, Γιαννακόπουλος, Καρεμπέ, Τζιοβάνι, Τζόρτζεβιτς (78` Αλεξανδρής), Κωστούλας (68` Οφορίκουε), Ζέτεμπεργκ (66' Νινιάδης), Ανατολάκης, Βενετίδης.
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ. (Φέργκιουσον): Μπαρτέζ, Γκ. Νέβιλ, Εργουιν (89` Σιλβέστρ), Βερόν (78' Κόουλ), Γιόνσεν, Μπλαν, Μπέκαμ, Φαν Νιστερλόι (85' Σόλτσκιερ), Κιγκς, Κιν, Σκόουλς.
Πηγή: sday.gr (κλικ πάνω στη εικόνα)

Δεν υπάρχουν σχόλια: