Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Πιες, πιες, κάτι θα βγει!!

Η εικόνα του Μίρκο Βούτσινιτς να τρέχει πέρα δώθε με το εσώρουχό του δεν εξέπληξε. Εντύπωση προκαλεί πλέον μόνο όταν ο Μαυροβούνιος πανηγυρίζει ντυμένος κάποια ποδοσφαιρική επιτυχία. Γράφει ο Θανάσης Κελαντώνης.
Πιες, πιες, κάτι θα βγει
Του φτάνει και περισσεύει, λοιπόν, η παραπάνω αναφορά στην αναζήτηση που κάναμε για το πρόσωπο της τελευταίας πράξης στην αποστολή «πρόκριση στα τελικά του Euro 2012» της εθνικής ομάδας του Μαυροβουνίου.
Αυτό ήταν ο Ελσάντ Ζβέροτιτς. Ο ποδοσφαιριστής που σκόραρε στο 45' της αναμέτρησης με την Αγγλία, μείωσε σε 1-2 και έδωσε το δικαίωμα στην ομάδα του να εμφανιστεί με άλλον «αέρα» απ' τα αποδυτήρια στο δεύτερο ημίχρονο.
Το τελικό 2-2 έστειλε το Μαυροβούνιο στα πλέι οφ της προκριματικής διαδικασίας και την εθνική Ελβετίας για καλοκαιρινές διακοπές, συνεπώς όλο και κάποιο «πείραγμα» θα ακούσει από τους συμπαίκτες του στη Γιουνγκ Μπόις όταν σταματήσει να γιορτάζει και επιστρέψει από μεθαύριο στην καθημερινότητα του συλλόγου του στη Βέρνη.
Στο κάτω κάτω, δικαιούται να το ρίξει λίγο έξω, διότι τους πανηγυρισμούς στο γήπεδο της Ποντγκόριτσα δεν τους είδε. Απλά τους άκουγε, ενώ κατανάλωνε άφθονη ποσότητα νερού μήπως και κατορθώσει να ουρήσει και τελειώσει με τη διαδικασία του ελέγχου ντόπινγκ.
«Ηπια τόσο νερό που νιώθω χάλια» έλεγε μετά, ενόσω περίμενε το ταξί που θα τον μετέφερε στο ξενοδοχείο όπου διέμενε η αποστολή της εθνικής Μαυροβουνίου.
Τουλάχιστον πρόλαβε το εκεί πάρτι που τον έκανε να ξεχάσει και την ταλαιπωρία του στομαχιού του απ' την κατανάλωση νερού. Το συμπεραίνουμε αυτό απ' το ότι και εκεί μεταλλικό νερό έπινε, καθώς η θρησκεία του (μουσουλμάνος) τον κρατάει μακριά από καθετί αλκοολούχο.
Μετά κοιμήθηκε λίγο, αλλά καλά, και το πρωί του Σαββάτου άνοιξε το κινητό του ώστε να υποδεχτεί τα πολλά SMS συγχαρητηρίων. «Είμαστε σούπερ ομάδα. Ολα λειτουργούν άριστα. Από πίσω μέχρι μπροστά. Δεν παίζει ρόλο αν κάποιος κερδίζει εκατομμύρια στην Ιταλία ή μερικές χιλιάδες στο εγχώριο πρωτάθλημα» ήταν η εξήγηση που έδωσε για την ιστορική πρόκληση που (έφτασε να) έχει πλέον η εθνική ομάδα του.
Στα πλέι οφ θα διεκδικήσει την παρθενική συμμετοχή της σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης και ο ίδιος δεν επιθυμεί συγκεκριμένη αντίπαλο παρά «απλά δύο νίκες εναντίον της». Απλά.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: