Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Καραγκούνης ο μοναδικός!!

Από τους δεκατέσσερις παίκτες που αγωνίστηκαν εναντίον της Κροατίας την περασμένη Παρασκευή μόνο δύο, ο Καραγκούνης και ο Κατσουράνης, συνδέουν τη σημερινή εθνική ομάδα με την Πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2004. Γράφει ο Νίκος Κατσαρός.
Καραγκούνης ο μοναδικός!
Ωστόσο, όπως έγραψα και μετά το ματς με την Κροατία, η Εθνική μας απέδειξε ότι διαθέτει το DNA εκείνης της ομάδας που ήξερε να κερδίζει πάντα τα κρίσιμα παιχνίδια. Εχει γραφτεί πολλές φορές ότι ο Ρεχάγκελ άνοιξε μια καινούργια σελίδα στην ιστορία της εθνικής ομάδας, για την ακρίβεια της άλλαξε ριζικά και όπως αποδεικνύεται οριστικά την πορεία.
Πολλοί από τους παίκτες που την επανδρώνουν τώρα έχουν ενσωματωθεί σε αυτήν πριν αποχωρήσει ο Γερμανός προπονητής. Πρόλαβαν δηλαδή να προσαρμοστούν στο πνεύμα και στην ατμόσφαιρα που ήθελε αυτός να υπάρχει στην ομάδα. Κάποιοι άλλοι κλήθηκαν από τον διάδοχο του τον Σάντος, όπως π.χ. ο Κονέ, ο Ζαραδούκας, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, ο Φετφατζίδης ή ο Αθανασιάδης.
Ολοι μαζί, παλιοί και νεώτεροι, συνεχίζουν να αποτελούν μια οικογένεια με όλα τα χαρακτηριστικά που της είχε δώσει ο Ρεχάγκελ. Πιστεύω ότι καταλυτικό ρόλο στο θέμα αυτό παίζει η παρουσία των δύο «παλιοσειρών», του Καραγκούνη και του Κατσουράνη. Ειδικά ο Γιώργος γράφει μια δική του ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Οι διακόσιες και πλέον συμμετοχές του σε όλες τις εθνικές μας ομάδες δεν αποτυπώνουν μόνο την αγωνιστική του αξία. Αποδεικνύουν πάνω απ' όλα την αγάπη και την αφοσίωσή του στη γαλανόλευκη φανέλα. Είναι αυτή που τον «φτιάχνει», τον εμπνέει και τον γεμίζει με αγωνιστικό πάθος. Απόδειξη ότι είτε είναι βασικός στην ομάδα του, τον Παναθηναϊκό, είτε αποτελεί ρεζέρβα είτε είναι σε καλή κατάσταση είτε όχι, όταν θα μπει στο γήπεδο με τη φανέλα της Εθνικής είναι ο Καραγκούνης.
Ο αρχηγός, αυτός που θα εμπνεύσει και τους άλλους δέκα, θα δώσει το παράδειγμα, θα καταθέσει στο γήπεδο και την τελευταία ικμάδα των δυνάμεών του. Θα πανηγυρίσει περισσότερο απ' όλους στη νίκη και θα κρατήσει ψηλά το κεφάλι στην ήττα. Τέτοιος ποδοσφαιριστής δεν θυμάμαι να έχει περάσει άλλος από την εθνική ομάδα.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: