Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2011

Καταδίκασαν Ιρανή ηθοποιό σε φυλάκιση και μαστίγωμα!!

Η Ιρανή ηθοποιός Μαρζιέχ Βαφαμέχρ καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης ενός έτους και 90 χτυπήματα με μαστίγιο...
Καταδίκασαν Ιρανή ηθοποιό σε φυλάκιση και μαστίγωμα
Ο λόγος είναι ότι πρωταγωνίστησε σε μια ταινία που αναφέρεται στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι καλλιτέχνες στην Ισλαμική Δημοκρατία, ανέφερε χθες ο ειδησεογραφικός Διαδικτυακός ιστότοπος Kalame.com της αντιπολίτευσης.
"Η Μαρζιέχ Βαφαμέχρ καταδικάστηκε σε ένα χρόνο φυλακή και 90 χτυπήματα με μαστίγιο", ανέφερε ο ιστότοπος. "Ο δικηγόρος της άσκησε έφεση στην καταδίκη αυτή, η οποία επιβλήθηκε χθες (το Σάββατο)", σύμφωνα με την ίδια πηγή, που δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες.
Η Βαφαμέχρ είχε συλληφθεί τον Ιούλιο, εξ αιτίας της συμμετοχής της στην ταινία "Η Τεχεράνη μου Πωλείται" (My Tehran for Sale, 2009, 96'), η οποία έγινε στόχος έντονων επικρίσεων από τους συντηρητικούς κύκλους.
Η υπόθεση της ταινίας, που αποτέλεσε συμπαραγωγή με την Αυστραλία, αναφέρεται σε μια νεαρή ηθοποιό στην Τεχεράνη. Οι αρχές απαγορεύουν μια παράστασή της και εκείνη αναγκάζεται να ζήσει παράνομα για να εκφραστεί καλλιτεχνικά.
Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Fars, δεν έχει δοθεί ακόμα επίσημη άδεια να διανεμηθεί η ταινία στις αίθουσες εντός του Ιράν, αλλά έχουν ήδη γίνει προβολές παράνομα.
Η ηθοποιός είχε απελευθερωθεί στα τέλη του Ιουλίου μετά την καταβολή εγγύησης, το ύψος της οποίας δεν αποκαλύφθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: