Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

«Έφυγε» ο Γιώργος Καράγιωργας!!

Πιο φτωχή έγινε η δημοσιογραφία. Τη μάχη με την ζωή έχασε το απόγευμα της Κυριακής ο βετεράνος δημοσιογράφος και συγγραφέας πολλών λογοτεχνικών και ιστορικών βιβλίων, Γιώργος Καράγιωργας.
«Έφυγε» ο Γιώργος Καράγιωργας
Ο πολεμικός απεσταλμένος, που έπεσε με αλεξίπτωτο στον πόλεμο της Κορέας, ο δάσκαλος του τζούντο στην Ελλάδα, ένας από τους σπουδαιότερους ρεπόρτερς όλων των εποχών. Ο Γιώργος Καράγιωργας γεννήθηκε το 1919 στην Αθήνα και σπούδασε Γαλλική φιλολογία στο Λεόντειο Λύκειο και Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.
Στα γράμματα εμφανίσθηκε το 1939 με διηγήματα, ενώ τον ίδιο χρόνο μπήκε στη δημοσιογραφία, ξεχωρίζοντας με τις αποστολές για κάλυψη μεγάλων γεγονότων στη Μέση Ανατολή, στην Άπω Ανατολή και στην Αφρική. Υπήρξε Διευθυντής στο περιοδικό «Ναυτική Ελλάς». Οι δημοσιογραφικές του εμπειρίες ενέπνευσαν το φιλολογικό του έργο.
Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες και στα περιοδικά «Επίκαιρα» και «Ταχυδρόμος». Ως πολεμικός ανταποκριτής της εφημερίδας «Έθνος» κάλυψε τα πολεμικά γεγονότα από τα μέτωπα του Γράμμου, του Λιβάνου, του πολέμου των «Επτά ημερών» στο Ισραήλ και της Κορέας.
Ήταν μέλος της ΕΣΗΕΑ και μέλος της Εθνικής Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών. Έχει γράψει πολλά λογοτεχνικά, ιστορικά και δημοσιογραφικά βιβλία. Έχει τιμηθεί με το Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών και με το Κρατικό Βραβείο Διηγήματος. Τιμήθηκε, επίσης με πολεμικά παράσημα και μετάλλια.
Έργα του:
Οι εκφυλισμένοι
Καζαμπλάνκα
Οι Έλληνες στην Κορέα
Οι τελευταίοι
Οι τραγουδιστές της Λευτεριάς
Πηγή: ant1online.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: