Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Διαφορά... χαώδης!!

Δυόμισι φορές ακριβότερο είναι το ρόστερ του Ολυμπιακού σε σχέση με εκείνο της ΑΕΚ ενώ υπάρχει μια εντεκάδα «ερυθρόλευκων» παικτών που κοστίζουν περισσότερο από τον ακριβότερο της επικείμενης αντιπάλου του Θρύλου.
Διαφορά... χαώδης!
Η ημέρα του αγώνα πλησιάζει στο Ολυμπιακό Στάδιο με τον Θρύλο να επιθυμεί να περάσει με το «διπλό» κόντρα σε αυτή την ΑΕΚ η οποία βαδίζει από το κακό στο χειρότερο. Μάλιστα, ακόμα και τα οικονομικά δεδομένα των δύο ομάδων να κοιτάξει κανείς η διαφορά είναι χαώδης.
Χαρακτηριστικό είναι ότι όπως αναφέρει η ιστοσελίδα transfermarkt.de η οποία ειδικεύεται στα των οικονομικών του ποδοσφαίρου, το ρόστερ του Ολυμπιακού στο σύνολό του τη δεδομένη χρονική στιγμή κοστολογείται κάτι παραπάνω από 82 εκατομμύρια ευρώ την ώρα που το αντίστοιχο της ΑΕΚ δεν ξεπερνά τα 34 εκατ. ευρώ.
Μια εντεκάδα ακριβότερων από τον ακριβότερο!
Επιπλέον, το μεγαλύτερο περουσιακό στοιχείο της ΑΕΚ αυτή τη στιγμή σύμφωνα με την ίδια πηγή είναι ο Γρηγορης Μάκος ο οποίος κοστολογείται περί τα τρία εκατομμύρια ευρώ. Την ίδια ώρα στο ρόστερ του Ολυμπιακού, ο Βαλβέρδε έχει στη διάθεσή του ακριβώς μία εντεκάδα παικτών που έχουν μεγαλύτερη οικονομική αξία από τον Μάκο!
Τοροσίδης, Μακούν, Μιραλάς, Παντελιτς, Μέλμπεργκ, Φουστέρ, Τζιμπούρ, Αβραάμ, Μαρκάνο, Φέισα και Φετφταζίδης είναι η εν λόγω εντεκάδα που κάνει την «Ένωση» να αισθάνεται απελπιστικά μικρή στα οικονομικά της!
Τεράστια διαφορά και ανά παίκτη
Όσον αφορά μάλιστα το κατά κεφαλήν κόστος στο ρόστερ των δύο ομάδων, ο μέσος όρος του Ολυμπιακού ξεπερνά τα 2,7 εκατ. ευρώ ανά παίκτη, ενώ στην ΑΕΚ μόλις και μετά βίας ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ!
Τέλος, το μισό ρόστερ της ΑΕΚ έχει τιμή κόστους μικρότερη από το ένα εκατομμύριο την ώρα που στον Ολυμπιακό κάτω από το εκατομμύριο είναι σχεδόν μονάχα οι παίκτες από τα… τσικό!
Είναι λοιπόν δεδομένο ότι οι δύο ομάδες δεν είναι καν συγκρίσιμες στα οικονομικά τους μεγέθη με την ΑΕΚ να απέχει κατά πολύ από την ταχύτητα με την οποία «τρέχει» ο Ολυμπιακός. Το μόνο που μένει είναι οι παίκτες του Βάσκου να βγάλουν αυτή την υπεροπλία τους και στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ το προσεχές Σάββατο…
Πηγή: katimagiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: